Molts motius per creure

El Nàstic derrota 2-0 al Numància gràcies als gols de Cordero i de Tejera i abandona el 'fanalet vermell' de la Segona A

Cordero i Tejera, celebrant el triomf.

Molts motius per creureCristina Aguilar

Per fi. Per fi juga bé el Nàstic. Per fi torna deixar la porteria a zero. Per fi guanya el Nàstic i, sobretot, per fi suma tres punts l’equip de Juan Merino. A crits de ‘Sí se puede!’ va acomiadar-se el Nou Estadi d’un Nàstic que va vèncer i que va convèncer. 2-0 contra un Numància que arribava pletòric al duel, i que ha marxat de buit. El conjunt grana abandona, per fi, el ‘fanalet vermell’ de la categoria de plata i comença a creure que la salvació és possible.

Juan Merino ha apostat per una alineació autènticament revolucionària. Sobretot, pel fet que Luismi ha actuat de defensa central, al costat de Iago Bouzón, i acompanyat en els laterals per Suzuki i Mossa. Quatre centrecampistes, amb Lobato, Madinda, Tejera i Cordero i, a dalt, Achille Emaná i Juan Delgado.

Finalment, Perone no ha arribat a temps en no recuperar-se de les seves molèsties i, en comptes de Djetei, Merino ha apostat per reubicar un centrecampista en comptes de jugar amb un central nat.

El Numància no ha estat, ni de lluny, el que va derrotar la passada setmana al Reus i que va demostrar un futbol excels. Els sorians van regalar el control de l’esfèrica a un Nàstic que tenia la pilota en tot moment, però que es perdia a partir de la línia de tres quarts. Els moviments de Delgado eren insuficients en tot moment, i als centrecampistes els costava trobar línies de passada que poguessin ser efectives.

L’únic que va provar sort en tota la primera meitat amb cert perill va ser Emaná. Va ser una jugada personal de les seves d’aquestes en les quals s’emporta una pilota que semblava perduda. Entra a l’àrea i dispara amb l’exterior, marxant l’esfèrica lleugerament desviada pel pal esquerre d’Aitor Fernández.

Avisa el Numància

Per la seva banda, el Numància ha gaudit de dues ocasions clares, a les acaballes del primer acte. Valcarce, en el 41’, rematava de cap una centrada de Marc Mateu que s’escapava fregant el pal de la porteria defensada per Manolo Reina. Dos minuts després, el mateix Valcarce, en clar fora de joc, arrencava per la dreta i es plantava al davant de Reina. El seu xut, marxava desviat. Amb aquest doble avís es va arribar al descans.

I, després de la represa, al Nàstic li va passar el millor que li podia succeir. Dos minuts després de tornar del descans. Cordero, que no havia estat especialment fi en el primer acte, avançava els tarragonins pel deliri de l’afició. Tejera, a tres quarts de camp, veu la desmarcada de Lobato per banda dreta, aquest corre la banda, arriba a línia de fons, centra i, el ‘20’ del Nàstic, entra des del darrere per, de cap, rebentar la xarxa.

1-0, i quedava tot un món per endavant. El Nàstic ha agafat les regnes del joc, però el Numància no es volia quedar enrere. Així, Juan Merino ha hagut de començar a moure la banqueta. L’andalús ha tret del camp a Achille Emaná quan havien passat escassos 20 minuts de joc. Manu Barreiro ha estat l’escollit per intentar seguir desgastant la defensa rival. S’acostava la primera victòria del Nàstic. Per sumar els tres punts era bàsic mantenir-se forts al darrere. L’entrenador grana ho ha entès perfectament, i ha encomanat als seus no complicar-se gens la vida. Ser pragmàtics per tornar a oferir un somriure a la seva afició.

Luismi torna al centre del camp

Merino ha pensat que Luismi, el millor dels locals sense discussió, havia d’acabar el duel al centre del camp, motiu pel qual ha donat entrada a Djetei. El sacrificat ha estat Lévy Madinda. Necessitava sacrifici el Nàstic, que tots els futbolistes es deixessin la pell i que mantinguessin el resultat.

Doncs no només han estat capaços d’aconseguir-ho, sinó que han estat capaços d’ampliar les distàncies a l’electrònic, col·locar el 2-0, i sentenciar el duel en el 89’. Jugada personal de Tejera, que combinava amb Álex López, ell solet entrava a l’àrea i afusellava el porter visitant. Deliri al Nou Estadi, com era d’esperar després d’una diana que significava molt, molt més del que pensem. Pot ser l’inici d’alguna cosa molt bonica.

NÀSTIC

Reina, Suzuki, Luismi, Iago Bouzón, Mossa, Lobato, Tejera, Madinda (Djetei, 76’), Cordero, Achille Emaná (Manu Barreiro, 64’) i Delgado (Álex López, 80’).

NUMÀNCIA

Aitor Fernández, Orfila, Dani Calvo, Carlos, Ripa (Nacho, 72’), Íñigo Pérez, De Galarreta, Marc Mateu, Julio Álvarez, Valcarce (Nieto, 72’) i Jairo (Kike Sola, 62)’.

GOLS

1-0, Cordero (47’); 2-0, Tejera (89’)

ÀRBITRE

Francisco Manuel Arias López (Càntabre). Va mostrar la targeta groga als locals Iago Bouzón i Cordero; i al visitant Ripa.