Diari Més

Guzzo treu el cap al CF Reus en ple equador de la competició

El portuguès ha guanyat minuts a Anduva i Los Pajaritos. Parés ja va avisar que «la seva última passada de talent no la tenim repetida, serà important»

Raphael Guzzo, a la dreta, amb Álex Albístegui, en una de les sessions a les instal·lacions de Salou.

Guzzo treu el cap al CF Reus en ple equador de la competicióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escassa participació durant la primera meitat de campanya –64 minuts en 4 cites de Lliga– va fer pensar en la possibilitat que Guzzo aprofités l’hivern per trobar nou acomodament lluny de l’Estadi. L’atacant brasiler nacionalitzat portuguès havia firmat, al límit del passat mes d’agost, contracte amb l’entitat roig-i-negra fins al desenllaç de la 2020-21. Cinc temporades que representaven prou marge com perquè el CF Reus pogués acordar una cessió que obrís al futbolista les portes de la titularitat un cop de tornada. El director esportiu va pronunciar-se sobre aquest àmbit en l’escenificació de l’ampliació de vinculació amb David Haro, segona renovació de la temporada després de l’acord amb Fran: «Té molta qualitat, ha d’agafar la part tàctica i la seva situació, com altres, acabarà funcionant, amb tranquil·litat». Corria el mes de novembre.

Tres més tard, i tancat el mercat, Sergi Parés s’hi tornava a referir i explicava que «per experiència, al club ja sabem que adaptar-se és una fase. Jugadors com ell han de ser madurs i saber que acabaran explotant i jugant aquí. A Guzzo no el tenim repetit. Tenim un Vítor i un Guzzo amb aquestes característiques d’última passada de talent. I serà important».

Contra el Mirandés, en la jornada 23, Guzzo va reaparèixer. L’atacant disputava els darrers 27 minuts d’un desplaçament que el CF Reus va tancar en 1-1, amb un gol de Querol al 83’ que compensava l’1-0 de Guarrotxena. El portuguès accedia al verd en un doble canvi que el col·locava juntament amb Vítor, en detriment de López Garai i Fran Carbia, amb el marcador encara en contra i l’equip en plena lluita per extraure algun punt d’Anduva, tal com va ser.

Diumenge passat, a Los Pajaritos, Natxo González tornava a disposar-lo damunt la gespa al minut 46, com a recanvi per a Miramón i, novament, amb un 1-0 brillant. En els darrers dos encontres a domicili, Guzzo ha completat més minuts que fins arribar a l’equador de campanya. El futbolista, que ha premut a fons l’accelerador als entrenaments, comença a recollir els fruits de l’adaptació i de la feina.

Un debut immillorable

Guzzo havia entrat a la roda roig-i-negra tot just 20 dies després d’estampar la seva rúbrica com a jugador del CF Reus. L’estrena, al Tartiere, el va posar sota el focus mediàtic. Contra l’Oviedo, rellevava, al minut 70, el davanter Fran Carbia i picava la falta a la diagonal de l’àrea que, amb un cop de cap de Máyor, acabava al fons de la xarxa del conjunt asturià i donava un triomf al CF Reus en el descompte. El següent diumenge, per a l’enfrontament amb el Rayo Vallecano, entrava novament en el lloc de Carbia, al minut 64.

Raphael Guzzo (1995, Sao Paulo) és un centrecampista creatiu que havia militat la darrera temporada al filial del Benfica. El fitxatge de Guzzo completava, el 31 d’agost, la darrera de les places disponibles a la nau roig-i-negra de Segona i era anunciat pel propi futbolista a Instagram.

tracking