Diari Més

Poliesportiu

Reus estrenarà bicicletada solidària i una marxa BTT de diferents nivells

La caminada popular Vilaplana-Reus obre una programació que deixarà 9 milions a la ciutat

Jordi Cervera, durant la presentaci´.

Reus estrenarà bicicletada solidària i una marxa BTT de diferents nivellsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2017 serà un any prolífic per a l’esport a la capital del Baix Camp i un bon moment per «recuperar la bici, les bambes i el xandall». La regidoria d’esports ha programat un calendari una trentena de cites i més d’una novetat que s’allargaran des d’ara fins el 31 de desembre, quan es disputi la tradicional cursa Sant Silvestre i la ja consolidada Sant Silvestre Kids. Tot plegat arrenca el 12 de febrer, d’aquí a dos diumenge, amb la caminada popular Vilaplana-Reus que inaugura el cicle Rutes Reus. Entre les estrenes, la bicicletada solidària que, el 19 de març recollirà fons per a la Fundaicó Noelia i una marxa BTT, encara pendent de data. L’Olimpíada Escolar guanya pes en la seva 35a edició i s’amplia al tenis. Tot plegat i molt més deixarà a Reus, tal com detallava ahir el regidor d’Esports, Jordi Cervera, una impacte econòmic proper als 9 milions d’euros: 2,7 dels quals arribaran a través de la Polar Gran Fondo Reus-La Mussara i altres 1,7 milions que vindran de l’arribada de l’etapa de la Volta a Catalunya, la mateixa setmana que la bicicletada.

En aquesta edició de les Rutes Reus, que l’Ajuntament vol potenciar després que l’any passat assolís els 600 participants de mitjana, són cinc les caminades programades, els mesos parells –a excepció d’agost–. La primera serà un recorregut lineal amb sortida a Vilaplana per les persones que optin pel recorregut llarg de 13 quilòmetres. També hi haurà l’opció de fer el recorregut Maspujols-Reus –7 quilòmetres– per les persones que desitgin fer un trajecte més curt. L’organització oferirà servei de bus per desplaçar els participants als punts de sortida segons l’itinerari escollit prèviament. Les inscripcions a les caminades mantindran la condició de gratuïtes i ja es poden fer a reus.cat, reusesport.cat i tretzesports.cat.

Equip 92 i l’Ekidem Reus

La regidoria d’esports i un ampli col·lectiu de membres de l’equip 92, integrat per voluntaris i altres membres de la subseu dels Jocs Olímpics de 1992, han iniciat converses i reunions amb l’objectiu de commemorar els 25 anys dels Jocs de Barcelona a la ciutat, un fet social i esportiu que per Reus també va suposar un gran esdeveniment esportiu que va deixar un important llegat amb les instal·lacions del Pavelló Olímpic Municipal, equipament que ha estat determinant en l’evolució de l’esport a Reus.

Les curses urbanes consolidades a la nostra ciutat inclouen enguany la novetat de l’Ekidem Reus, una marató per relleus reservada a equips de sis components –masculins, femenins i mixtes– que es disputarà el diumenge 2 d’abril i vol assolir la participació de fins a 100 equips.

tracking