Diari Més

Tébar: «A l'entrenador li agrada un 6 que talli les contres i tapi els espais»

El migcentre fitxa pel CF Reus seduït pel «model de club» i convençut que «puc ajustar-me molt bé al seu joc»

L'única incorporació roig-i-negra d'hivern, Marcos Tébar, ha viscut aquest dimecres la seva posada de llarg a les instal·lacions de l'Estadi.

Tébar: «A l'entrenador li agrada un 6 que talli les contres i tapi els espais»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La idea, el model de club i totes les coses que està fent bé en la seva primera temporada a Segona A» van convèncer Marcos Tébar a firmar el contracte que el vincula al CF Reus pel que queda de temporada i que en contempla la continuïtat «si ell s’hi troba a gust i els seus resultats són bons», en paraules del director esportiu Sergi Parés. L’única incorporació roig-i-negra d’hivern tanca una etapa al Delhi Dynamos de la Superlliga índia amb la il·lusió que «el joc de l’equip pot ajustar-se molt bé a les meves característiques» i decidit pel punt del vista positiu «dels qui han estat aquí», que «m’han parlat fenomenal tant de l’entrenador com de la situació de l’equip i de la mentalitat per afrontar aquest curs». L’entitat de la capital del Baix Camp oficialitzava el fitxatge del migcentre, tot i que aparaulada des de dies enrere, el mateix 31 de gener, data límit del mercat d’hivern i minuts després de comunicar la rescissió de Rafa García. Al manxec, el president Xavier Llastarri li agraïa aquest dimecres, durant la posada de llarg de Tébar davant els mitjans a les instal·lacions de l’Estadi, el compromís i la feina que van convertir-lo en una peça rellevant la campanya passada, i el paper desenvolupat en la consumació de l’objectiu de l’ascens al futbol de plata.

Marcos Tébar (Madrid, 1986), a qui Parés definia com «un 6 amb bona sortida de pilota, que a nivell defensiu acostuma a ser tàctic i a estar ben col·locat, en una posició semblant a la que té López Garai i que en alguna situació puntual pot actuar de 8», assoleix així l’objectiu de tornar a casa, després d’haver-se quedat a les portes del títol en caure als penals en semifinals contra els Kerala Blasters, i aprofitar així la segona meitat del campionat de Lliga. El centrecampista aterra al CF Reus, ara instal·lat a la vuitena plaça de la classificació amb 32 punts i a dos del play-off, avalat pel seu «joc aeri correcte, especialment defensivament», i perquè «pot aportar en l’estratègia. A nivell d’afrontar situacions difícils, n’ha viscut moltes i pensem que, amb ell, enriquim la plantilla i tenim més arguments per tirar endavant».

L’opció d’un davanter

En relació a la seva arribada, Llastarri recordava que el club «no tenia intenció de fitxar a l’hivern» i que «no ho hauria fet si no s’hagués presentat una oportunitat molt bona». De fet, tot i no descartar del tot l’opció d’un nou davanter d’inici, cap de les alternatives que se li han plantejat a l’hivern han convençut al club a fer moviments. Tébar s'ha exercitat ja aquest dimecres, sota les ordres de Natxo González i amb la resta de la plantilla, en una sessió que arrencava a les onze del matí a l’annex de l’Estadi. Fins llavors, «portava prop d’un mes sense competir, treballant pel meu compte» en haver finalitzat la temporada a la Índia fa poques setmanes, i és per això que «està clar que no estic al mateix ritme però també que no serà difícil que el recuperi».

«Sé que a l’equip li agrada sortir amb la pilota jugada des del darrere, dominar la possessió, i això és bo perquè crec que sóc un jugador a què li agrada bastant treure la pilota i tenir-la i, a nivell defensiu, jugar la posició de 6. A l’entrenador li agrada que hi hagi un jugador per davant de la defensa tallant totes les contres i tapant els espais», afegia Tébar. Producte del Real Madrid va debutar, en partit contra l’Osasuna i en la jornada de tancament de la temporada 2008-09, amb el primer equip. Ha passat per Girona, Almeria, Brentforrd i Llagostera.

tracking