Diari Més

Marcos Tébar ja està al sac i el CF Reus no es tanca a oportunitats d'última hora

El club busca acomodament per a Rafa García mentre, amb totes les fitxes  ocupades, es manté atent a un mercat d’hivern que podria deixar sorpreses

Tébar, a l'esquerra amb el dorsal 18, en un partit de la seva etapa al Llagostera, davant el Nàstic.

Marcos Tébar ja està al sac i el CF Reus no es tanca a oportunitats d'última horaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus inicia els moviments en ferm després de plantar-se a les darreres 48 hores de mercat hivernal com un dels dos únics clubs de Segona –el Valladolid és l’altre– que encara no havien consumat altes ni baixes. L’entesa amb el migcampista Marcos Tébar (Madrid, 1986) és ja total i l’entitat roig-i-negra estaria esperant a trobar un nou equip per a Rafa García, descartat de cara a la segona volta i amb 103 minuts en tres enfrontaments disputats durant la primera, abans d’oficialitzar-ne la incorporació. Tot i que amb totes les fitxes ocupades, el CF Reus continuarà encara atent fins esgotar-se el període de fitxatges, avui al punt de la mitjanit, i tampoc no tanca les portes a alguna oportunitat d’última hora.

Tébar, que competia des de finals d’agost a la Superlliga de la Índia, on va quedar-se a un pas del títol en caure als penals en semifinals contra el Kerala Blasters, volia aprofitar la segona meitat de Lliga per tornar a casa i decidir a partir de l’estiu si emprèn o no una nova aventura a l’estranger. Format al planter del Real Madrid i amb un breu impàs al Rayo, va militar al Madrid Castilla durant quatre campanyes i va arribar a debutar a Primera amb el conjunt blanc en la darrera jornada de la 2008-09, contra l’Osasuna.

Amb 24 anys va fer el salt al Girona, en un traspàs que el convertiria en mediàtic: l’equip català va desemborsar, per fer-se amb els serveis del migcentre, la quantitat simbòlica de 100 euros arran d’una de les condicions al contracte de Tébar amb el Madrid, que es guardava l’opció de recuperar-lo i no la va executar.

Va coincidir amb Querol

El periple català del centrecampista passa també pel Llagostera, on recalava després d’un curs a l’Almeria i d’haver provat al futbol anglès com a part del Brentford. A Palamós, Marcos Tébar va coincidir amb un altre roig-i-negre, David Querol, i va disputar 20 partits amb 1.653 minuts a la gespa sota la batuta d’Oriol Alsina. Alhora que Querol emprenia el trajecte de tornada a Reus, amb el descens del Llagostera a Segona B, Tébar va encaminar-se a l’Índia. Aquesta, però, no era la seva destinació inicial. El madrileny es va comprometre en primer terme amb un equip de Xipre, però «problemes» sobrevinguts van desembocar en la dissolució del contracte i, amb diferents opcions damunt la taula, Tébar va decidir-se pel Delhi Dynamos.

La seva arribada a la capital del Baix Camp, pendent que el CF Reus l’oficialitzi en les properes hores, comportarà, amb tota probabilitat, el comiat de Rafa García, una de les apostes de Natxo González i a qui el club roig-i-negre va renovar l’estiu passat fins al juny del 2017. La pèrdua de protagonisme en la primera volta hauria precipitat la decisió, ja comunicada al propi jugador, de no continuar-hi comptant pel que queda de curs. El desembarcament de Rafa a Reus s’havia produït al 2015, precisament, en una situació similar, quan el migcentre buscava alternatives en veure rebaixada la participació amb l’Alavés.

Sobre qui sí havien transcendit propostes en les darreres setmanes era per un altre migcentre, Albístegui, pretès per entitats de la categoria de bronze i amb una oferta de l’Hércules, però recentment diagnosticat d’un esquinç de grau I al genoll dret.

tracking