Diari Més

Així és impossible

Un Nàstic sense mossegada ni ordre al final no pot amb un Osca que marxa amb un punt sense crear cap perill (0-0)

Manu Barreiro lluita amb dos rivals a la primera meitat.

Així és impossibleCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan no fas mèrits per guanyar i empates, el punt és bo. Doncs és bo el punt sumat pel Nàstic, un equip que no ha empès i que s’ha trobat amb un Osca indolent, que tampoc ha fet mèrits per a més. El Nàstic, que ha començat ordenat, ha acabat completament desdibuixat, enfonsat en un desordre que l’ha condemnat a no premiar a la seva afició amb una victòria.

Quan alguna cosa funciona, no s’ha de canviar. Aquesta ha estat la màxima a la qual s’ha acollit Juan Merino per confeccionar l’onze titular. Un únic canvi respecte a l’equip que va guanyar (2-3) la passada setmana a Lugo, una modificació obligada per la sanció de Sergio Tejera. Juan Muñiz li ha agafat el relleu, ja que Lévy Madinda no ha entrat a la convocatòria perquè només ha entrenat un dia amb l’equip després de tornar de la Copa Àfrica.

Finalment, Stephane Emaná no ha arribat a temps i no s’ha recuperat del cop que va patir durant l’entrenament de divendres. El davanter ha intentat entrar a la llista fins el final, però no ha pogut ser. Dos futbolistes que no han estat dels 18 són Jean Luc i Lévy Madinda que, per sorpresa, s’han quedat fora. El migcampista de Gabón només ha pogut entrenar un dia amb els seus companys, mentre que l’extrem s’ha quedat fora per una decisió purament futbolística.

No va jugar una bona primera meitat el Nàstic, com tampoc ho va fer l'Osca. Cap dels dos equips ha gaudit d'ocasions clares de gol. Tot i que la pilota era sempre dels locals, no hi havia cap sensació de perill, tret de quan Achille Emaná decidia agafar les regnes del partit i intentava fer màgia.

El centre del camp del Nàstic no funcionava, i únicament Luismi era capaç de demostrar claredat d'idees, tant en atac com en defensa. A Barreiro li arribaven les pilotes massa forçades i l'única banda que funcionava era la de Mossa.

L’únic perill que ha estat capaç de portar el Nàstic en 45 minuts ha estat una falta molt llunyana, botada per Juan Muñiz, que ha desviat a córner el meta Herrera. Ha estat als 20 minuts de joc, i el perill ha existit únicament perquè el meta estava mal col·locat, massa avançat. Més perillós ha estat el tret de David López, futbolista de l’Osca, que s’ha trobat amb una pilota morta a la frontal de l’àrea, ha vist clar el tir, però s’ha trobat amb Luismi que, llençant-se al terra, ha desviat el perill a córner.

Amb l’empat sense gols s’ha arribat al final del primer temps. Calia canviar moltes coses, i Juan Merino ha decidit realitzar dues substitucions ben aviat. Entraven al camp Álex López, primer, i Juan Delgado després. Els sacrificats, Manu Barreiro i Muñiz, respectivament. No ha anat a millor l’equip, un equip que potser necessitava jugar amb quatre al darrere i prescindir d’un dels tres centrals, però ha acabat amb els cinc defensors.

No ha millorat un Nàstic que ha anat perdent pistonada a mesura que avançaven els minuts i que s’ha desordenat de tal manera que, al final, ningú sabia de què jugava. Luismi feia de destructor i d’organitzador, tothom desapareixia al centre del camp, Álex López no encertava a l’hora de controlar pilotes, Uche no es trobava al camp... Una sèrie de circumstàncies que han motivat que el Nàstic no hagi pogut passar de l’empat en el que havia de ser l’arrencada de l’equip a casa.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC

Reina, Valentín, Suzuki, Perone, Bouzón, Mossa, Cordero, Luismi, Muñiz (Juan Delgado, 57’), Emaná (Uche, 74’) i Barreiro (Álex López, 56’).

OSCA

Sergio Herrera, González, Carlos David, Íñigo López, Jair, Brezancic, Aguilera, David López (Ferreiro, 60’), Sastre, Borja Lázaro (Vinicius, 74’) i Camacho.

GOLS

No n’hi va haver

ÀRBITRE

Rubén Eiriz Mata (gallec). Va mostrar la targeta groga als visitants Carlos David i Borja Lázaro.

INCIDÈNCIES

El Nou Estadi va acollir 5.612 espectadors.

tracking