Diari Més

Un Osca que perd força i amb baixes

Els aragonesos, rivals del Nàstic aquest dissabte, tenen tres sancionats i podrien canviar del 4-2-3-1 al 4-4-2

Una imatge del partit d'anada, a l'Alcoraz.

Un Osca que perd força i amb baixesR.Gobantes/Heraldo de Aragón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip que va de pujada, contra un que va de baixada. Simple, però cert. Gimnàstic de Tarragona i Osca s’enfrontaran aquest dissabte (sis de la tarda) al Nou Estadi amb sensacions completament contraposades, i amb situacions ben diferents a la taula classificatòria.

El Nàstic és últim a la classificació, però arriba al duel després de guanyar a Lugo (2-3) i havent sumat cinc punts dels nou darrers possibles. Per la seva banda, els aragonesos viuen a la zona tranquil·la, onzens, amb 28 punts, però acumulen quatre partits sense guanyar i, en els dos últims, han caigut derrotats.

El conjunt grana té la intenció d’aprofitar l’embranzida que suposa el fet d’haver guanyat al camp d’un dels millors equips, fins ara, de la categoria de plata i, per aquest motiu, no pensen en una altra cosa que no sigui la victòria. Al davant, un Osca que arriba molt ferit, no només pel fet de portar més d’un mes sense guanyar, sinó perquè té algunes absències en forma de lesions o sancions força significatives.

Akapo no podrà jugar després d’haver vist la targeta vermella directa en el darrer partit, i Samu Sáiz i Melero tampoc podran saltar a la gespa per acumulació d’amonestacions. Si hi sumem la baixa del lateral dret Nagore, per una lesió de genoll, es pot apreciar com l’Osca no arriba en les millors condicions a un enfrontament que pot servir de punt d’inflexió per als dos equips. Per al Nàstic, per quedar a un pas de treure el cap de la zona crítica i, per a l’Osca, per trencar una mala ratxa o per començar a preocupar-se.

Juan Antonio Anquela, entrenador de l’Osca, s’haurà de reconvertir a causa de les baixes, i podria canviar de sistema per visitar al Nàstic. El tècnic segurament prescindirà d’un home en el centre del camp i apostarà per un clar 4-4-2, deixant enrere el 4-2-3-1 amb què juga habitualment. Així, a l’atac, passarien a jugar Vinicius Araujo, arribat procedent del València en aquest mercat d’hivern, i Borja Lázaro. Ambdós futbolistes generen perill sobretot entre línies, i els tarragonins hauran d’estar molt atents a les seves incursions.

Fet per salvar-se

L’Osca és un equip que s’ha confeccionat per poder lluitar per la permanència. De fet, els seus números són bons i suficients per assolir aquest objectiu sempre que es puguin mantenir fins a final de temporada. Els 28 punts que suma actualment són quatre menys que els que té l’Oviedo, primer equip que disputaria la promoció d’ascens a Primera Divisió. Els aragonesos estan cinc punts per sobre de la zona de descens, amb què, de moment, estan força tranquils en aquest sentit.

Set partits han guanyat els d’Anquela durant la 2016-17, per set empats i vuit derrotes patides. El balanç de gols és positiu, amb 28 dianes anotades i 25 encaixades.

tracking