Diari Més

L'encert en els penals ocupa però no preocupa el cos tècnic del CF Reus

Pilota aturada i estratègia copen la preparació cada vigília de partit i a porta tancada; Edgar Hernández, Miramón i Jorge Díaz s’ocupen dels 11 metres

L'atacant uruguaià del CF Reus, Jorge Díaz, es lamenta de l'ocasió desaprofitada davant l'Almeria.

L'encert en els penals ocupa però no preocupa el cos tècnic del CF ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni Jorge Díaz contra l’Almeria ni tampoc Miramón davant el Mallorca. Els penals que haurien aportat tranquil·litat i algun punt més al compte del CF Reus no van acabar al fons de la xarxa. Natxo González sortia al pas dels onze metres, un cop amb el darrer 1-1 al sac, i no amagava que «és una pena perquè aquesta és l’ocasió més clara que un equip pot tenir i portem dues setmanes amb dos penals que no hem aconseguit materialitzar. És part del joc». De la preparació del conjunt roig-i-negre en aquesta matèria, l’entrenador afegia que «cada vigília de partit es xuten penals i, un cop al partit, en alguns casos, no estem encertats».

La situació, amb tot, no preocupa en excés el cos tècnic, que detecta notables progressos en alguns dels capítols que havien llastrat els resultats últimament i que gaudeix de la segona jornada seguida en positiu, sense relliscades des de la represa de la competició i amb un total de 31 punts que mantenen el CF Reus a un de sol del play-off. En total, el conjunt de la capital del Baix Camp ha disposat de quatre oportunitats en forma de penal en les 22 cites disputades. Dos sí que els ha transformat. El primer el colava el davanter Edgar Hernández a l’enfrontament amb el Getafe (1-1), en la tercera jornada a Segona Divisió, al Coliseum Alfonso Pérez i deu minuts abans que Molina igualés la cita per als seus. També Jorge Díaz. L’atacant uruguaià va batre el porter del Sevilla Atlètic (0-1), el passat 9 de desembre, i aconseguia així una de les quatre victòries que els roig-i-negres acumulen lluny del seu feu.

Entre els tres jugadors ha repartit el CF Reus els penals, en un plantejament que ha donat prioritat a un o altre sovint amb la resta damunt la gespa i que, per tant, no aposta per un únic llançador dedicat a aquesta tasca, que Natxo González treballa a porta tancada i gairebé sempre a les instal·lacions de l’Estadi. La conclusió de les obres que el club està realitzant per dotar-les de dos nous camps d’entrenaments aportaran més opcions a la preparació roig-i-negra, ara a cavall entre el propi Estadi, el Complex Esportiu Futbol Salou i el municipal de Riudoms.

El paper de Vítor

Si bé la pilota aturada no ha deixat alegries per als de la capital del Baix Camp en els més recents encontres, i no ho han igualment fet els penals, «sí que em deixa molt satisfet que continuem generant, tal com vaig dir la setmana passada. Quan no generem és quan em preocupa però, fent-ho de la manera com ho estem fent, estic tranquil», afegia l’entrenador en la compareixença posterior al matx a l’Estadi. El vitorià feia esment, precisament, de la figura de Vítor Silva i del seu paper en aquesta qüestió. L’atacant portuguès, reaparegut contra el Malorca després que una lesió al turmell el mantingués allunyat dels terrenys de joc des del novembre, «a més del seu futbol, és especialista en accions a pilota aturada, faltes directes i penals, que és on estem tenint una deficiència important».

tracking