Diari Més

Desplegament de perseverança

Máyor firma l’1-1 després que Lekic avancés el Mallorca al 16’ i manté el CF Reus a un punt del ‘play-off’; Jorge Díaz i Saúl, expulsats

Una acció del partit.

Qui la segueix, l'aconsegueixDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona jornada consecutiva en positiu per al CF Reus és també la segona que ha encadenat Máyor encertant a porteria. El davanter d’Aspe, autor del gol de l’1-0 en la visita de l’Almeria a l’Estadi, diumenge passat, acumula cinc dianes a la capital del Baix Camp i es perfila com al segon màxim anotador de l’equip, per darrere del pitxitxi Fran Carbia. Ahir, al fil del 75’, batia el porter visitant Cabrero en una acció molt similar a la que havia valgut a Lekic per col·locar el 0-1 al minut 16, i decretava el repartiment del premi en aquest pas de l’equador de temporada que acabava amb 20 homes al terreny de joc per l’expulsió de Saúl i de Jorge Díaz. Va ser en els últims compassos que els de Natxo González hi van ser més a prop, després d’un inici d’encontre en què els balears havien sabut anar de menys a més fins fer-se amb la batuta i que podria haver arrencat d’un altre color si Miramón hagués aprofitat un penal encara al 4’.

Al duel d’anada, a la gespa de Son Moix, el conjunt roig-i-negre havia viscut un debut impecable a la plata que l’ara lesionat Alberto Benito segellava amb gol i 0-1 al 89’. L’estrena de la segona volta, resolta en 1-1, acumula al compte del CF Reus un total de 31 punts que mantenen encarrilada la permanència –amb el llindar dels 50 a l’horitzó– quan resta per disputar-se mitja temporada. A més de confirmar la dinàmica positiva a l’Estadi, la cita contra els de Javier Olailoza va deixar també la reaparició de Vítor Silva, refet quinze dies enrere de la lesió al turmell i que ahir entrava per primer cop a una convocatòria, i la titularitat de Querol, que davant l’Almeria va requerir tres punts de sutura al llavi arran d’una puntada de peu del porter Casto i que ahir va poder competir amb normalitat.

El paper rellevant de Querol

El davanter reusenc va quallar, en aquesta jornada 22, una actuació especialment destacada en propiciar les dues grogues que deixaven fora Saúl. L’expulsió de Jorge Díaz, que havia tingut lloc minuts abans, va produir-se per protestar una decisió del col·legiat Pérez Montero i adreçar-s’hi apuntant «quina merda que ens xiules!».

En 45 minuts, el CF Reus va resumir, davant 3.863 seguidors que ocupaven un lloc a les graderies de l’Estadi, la seva millor i la més descafeïnada versió de Segona. I ho va fer contra un oponent que, tot i trepitjar anestesiat la capital del Baix Camp, va ser capaç de trobar l’endoll per conduir Lekic fins a l’1-0, completats els primers 16. Comptaven els mallorquins, i no era qüestió baladí en un matx per a què Olaizola testava per obligació el potencial del seu filial –l’entrenador manegava vuit baixes, entre lesions i sancions, al moment de posar un peu a Reus– immers en la dinàmica negativa, amb el suport d’un centenar dels seus. Querol protagonitzaria la primera acció de l’enfrontament, en caure dins l’àrea empés per Héctor Yuste i propiciar un penal que podria haver avançat el CF Reus al 4’.

Miramón desaprofita un penal

No ho va fer. A Jorge Miramón, encarregat del tràmit de convertir-lo en marge, va endevinar-li la intenció Cabrero, que hi posava una mà precisa. Entre algun intent aïllat de Máyor i lúcides idees d’Ángel Martínez, el CF Reus consumia els minuts sense veure inquietar l’arc contrari. I això que els 15 primers van transcórrer a pilota aturada. Amb un reguitzell de córners i faltes que cap dels dos oponents no va transformar. N’havia desaprofitat una de lateral i perillosa el mateix Lekic, que ho tornava a intentar poc després de xilena i estavellava l’esfèrica al pal llarg, amb Badia desprotegit. A la tercera, no va fallar. Un xut creuat, ajustat al segon pal, de les botes de Lekic i amb Badia, de nou, sol, valia l’avantatge del Mallorca a sortida del porter roig-i-negre.

L’1-0 va ennuegar-se-li a un conjunt que es fonamenta en mantenir la porteria buida i que va haver de replegar-se, fins a cert punt, per evitar-ne el segon d’un rival illenc que no afluixava. No va ser fins superat el 30’ que el CF Reus es va mirar a damunt la catifa de l’Estadi i es va reconèixer. Sota la mà de l’atleta Campins, que batallava amb el club on es va formar –i on viuria el trànsit d’extrem a lateral, a les mans de Nanu Soler– impossible d’aturar a la banda, i d’un actiu Querol que no hi renunciava, l’equip s’hi va retrobar. I va recuperar metres. No desplegaria el seu millor joc, però, fins a la represa. El desgast del primer acte va portar conseqüències per a un Mallorca que, a partir del 60’, començava a obrir forats.

Amb 20 homes a la gespa

Llavors, en només quatre minuts, el partit va embogir. Jorge Díaz va veure la vermella directa per fer objeccions a l’àrbitre després d’una jugada d’atac i va abandonar al 65’. Gairebé immediatament després, Pérez Montero mostrava la segona groga a Saúl, que ja en tenia una arran d’una acció amb el mateix futbolista, per una entrada sobre Querol. I, amb 20 homes a la gespa, reapareixia Vítor Silva, refet des de fa 15 dies dels problemes que arrossegava al turmell i ahir part de la convocatòria. Era un nou escenari. Un nou punt de partida, més convuls i antinatural, per tornar a començar. S’hi afegiria Carbia, segon canvi per als de la capital del Baix Camp, abans que el renovat Haro entrés per incrementar les opcions locals de fita.

El gol el rubricaria, amb tot, Máyor, que batia Cabrero en una acció amb moltes similituds a la que havia servit Lekic per prendre el pel a la defensa del Mallorca i adjudicar-se l’avantatge, a quinze del compliment del temps reglamentari. Un cop de cap d’Olmo o una rematada de Fran, que recollia una esfèrica cedida per Vítor, van poder donar més a un CF Reus que, al tram final, ho va merèixer, però que va haver de conformar-se amb l’1-1 de l’empat.

FITXA TÈCNICA

CF REUS

Edgar Badia, Campins (David Haro, 84), Olmo, Atienza, Ángel, López Garai, Folch, Querol (Carbia, 74'), Miramón (Vitor Silva, 69’), Jorge i Máyor.

MALLORCA

Cabrero, Juan Rodríguez, Juanjo, Yuste, Saúl, Vallejo (Pleguezuelo, 89'), Juan Domínguez, Moutinho, Lago Júnior, James (Zdjelar, 60') i Lekic (Óscar Diaz, 70').

GOLS

0-1, Lekic (16'); 1-1, Máyor (76').

ÀRBITRE

Pedro Jesús Pérez Montero (andalús). Va mostrar la targeta groga als visitants Saúl (2, 66'), Yuste i Lekic. Va mostrar la targeta vermella al local Jorge (64').

tracking