Els Emaná conquisten Lugo

El Nàstic s'enganxa a la Lliga després de guanyar 2-3 gràcies a dues dianes d'Stephane i a una d'Achille

Imatge de l'inici de l'encontre entre el Lugo i el Nàstic.

Lugo - NàsticNàstic de Tarragona

Increïble, espectacular però, sobretot, necessari. No podia marxar el Nàstic de l’Ángel Carro amb un resultat que no fos la victòria. La pèssima situació a la classificació del Gimnàstic de Tarragona obligava al conjunt tarragoní a sumar els tres punts a Lugo. I així ha estat.

Des de l’èpica, el Nàstic ha sumat el triomf que l’acosta a la zona de permanència. S’ha vist per darrere en el marcador fins en dues ocasions, però el conjunt de Juan Merino no ha abaixat mai els braços i sempre s’ha pogut refer dels cops que li han donat els gallecs. Els Emaná, sobretot Stephane, s’han convertit en els protagonistes del duel. Un gol d’Achille i dos del petit dels Emaná han estat suficients per sobreposar-se a un Lugo que tampoc li ha perdut mai la cara al partit i sempre ha buscat el triomf.

Sorpresa majúscula a l’alineació del Nàstic, ja que Juan Merino ha decidit apostar per cinc defensors, deixant enrere el 4-2-3-1 i apostant per un clar 5-3-2, on Gerard Valentín i Mossa han actuat com a laterals (o carrilers, com se’ls vulgui anomenar), i Suzuki, Iago Bouzón i Bruno Perone com a centrals. Els dos empats no han acabat de convèncer al tècnic grana, que ha decidit optar per poblar més la defensa i per assegurar la roba al darrere.

En el centre del camp, Luismi ha estat l’enllaç amb els dos migcampistes més avançats: Sergio Tejera i Cordero, que tornava a l’onze després de setmanes sense fer-hi acte de presència. A dalt, Achille Emaná i Manu Barreiro. Onze revolucionari, sobretot pel fet de jugar amb cinc defensors i per incloure-hi a Miguel Ángel Cordero. Aquesta aposta ha motivat que Juan Merino s’hagi quedat sense efectius al darrere a la banqueta. Muñiz, José Carlos, Álex López, Giner, Stephane Emaná i Jean Luc, sis homes ofensius, han estat els acompanyants de Dimitrievski al banc dels suplents.

El Nàstic va acabar la primera meitat perdent 1-0 a l'Ángel Carro per culpa d'un gol de Joselu als 15 minuts de joc. El davanter ha avançat al quadre gallec des del punt de penal, una rigorosa pena màxima comesa per Mossa sobre Iriome.

El quadre tarragoní ha buscat la porteria contrària amb internades per la banda dreta de Gerard Valentín, que ha estat molt actiu sobretot en atac, però l'ocasió més clara l'ha tingut Achille Emaná. L'africà ha enviat al pal un refús d'un servei de córner en el 42'. El camp s'havia quedat gelat, però el travesser ha repel·lit l'esfèrica.

No ha estat superior el Lugo durant els primers 45 minuts. De fet, el Nàstic s’ha estirat a partit dels 20 minuts de joc, amb una proposta atractiva, a la vegada que sòlida. No ha desentonat Cordero, qui ha estat capaç d’entendre’s a la perfecció amb Tejera i, ambdós, han buscat incessantment a Barreiro, al qual se li ha notat que no estava al cent per cent, i a Emaná, l’home més actiu en atac.

Però els gallecs també han demostrat per què estan allí a dalt. A banda de l’autor del gol, feien por Iriome, per banda dreta, i Pedraza, per l’esquerra. Els dos futbolistes de banda han estat els més perillosos del Lugo durant el primer acte. Per això, defensivament han patit Mossa i Valentín en els primers 45 minuts.

Gols i bogeria

El segon acte ha estat d’autèntica bogeria. Gols, accions conflictives i dos equips que han anat clarament a per la victòria des del primer moment. No ha trigat gaire a moure la banqueta Juan Merino. Ha donat entrada a Stephane Emaná per un Manu Barreiro que ha aguantat fins que ha pogut. Cal recordar que el davanter arribava just de forces i una mica tocat muscularment.

El petit dels Emaná ha començat el festival en el 54’. Falta lateral que remata Achille i que acaba d’introduir, també amb el cap, el seu germà petit. L’empat, però no ha fet minvar l’embranzida dels gallecs, comandats per un Jordi Calavera que ha realitzat una segona part brillant. Precisament, de les botes del de Cabra del Camp ha nascut el 2-1. Centra l’exjugador del Nàstic i remata Joselu. Tornava a anar a remolc un Nàstic que no s’ha volgut rendir. Avui no era el dia de rendir-se.

José Carlos per Luismi

En tota una declaració d’intencions de Juan Merino, el tècnic del Nàstic ha retirat del terreny de joc a Luismi(69’), per donar entrada a José Carlos. Entrava un extrem per un migcentre. I Achille, a la seva. L’africà, quatre minuts després, rematava al fons de la xarxa una falta botada per Valentín.

I quan més intens estava el partit, Joselu va perdonar el tercer, a centrada de, com no, Calavera. El punta va impactar amb el cap la pilota, però aquesta va marxar per damunt del travesser després de topar amb la gespa. Però l’èpica estava guardada per a Stephane. Álex López, recentment ingressat al terreny de joc, lluitava una esfèrica després de perllongar una acció per la banda esquerra, i era objecte de penal del porter José Juan. No el va assenyalar l’àrbitre, però la pilota quedava morta al petit dels Emaná, qui, a porteria buida, marcava el 2-3, un resultat que torna a il·lusionar a la parròquia grana.

LUGO

José Juan, Jordi Calavera, Ignasi Miquel, Marcelo, Leuko, Seoane, Sergio Gil (Fede Vico, 80’), Iriome (Pablo Caballero, 75’), Campillo, Pedraza (Perea, 88’) i Joselu.

NÀSTIC

Reina, Valentín, Iago Bouzón, Perone, Suzuki, Mossa, Cordero, Luismi (José Carlos, 69’), Tejera, Achille Emaná (Álex López, 87’) i Manu Barreiro (Stephane Emaná, 48’).

GOLS

1-0, Joselu de penal (15’); 1-1, Stephane Emaná (54’); 2-1, Joselu (66’); 2-2, Achille Emaná (73’); 2-3 Stephane Emaná (88’)

ÀRBITRE

Valentín Pizarro Gómez (Madrileny). Va mostrar la targeta groga als locals Marcelo i Seoane; i als visitants Achille Emaná, Mossa, i Stephane Emaná