Diari Més

El Nàstic reparteix al màxim els minuts disputats entre tota la seva plantilla

Només nou jugadors han superat els 1.000 minuts a la primera volta, i fins a 25 futbolistes han participat en el campionat lliguer

Mossa ha estat el jugador més utilitzat.

El Nàstic reparteix al màxim els minuts disputats entre tota la seva plantillaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acabada la primera volta del campionat lliguer a la Segona Divisió A, és hora de realitzar valoracions. Almenys, és el moment d’agafar els números, fer-hi un cop d’ull i intentar interpretar-los.

Són 21 partits els que han disputat fins ara tots els equips de la categoria de plata, entre ells el Nàstic. En aquests duels, són molts els futbolistes del primer equip del club grana els que han tingut protagonisme en el primer equip. Concretament, han estat 25 jugadors, els quals s’han repartit tots els minuts en joc. El Nàstic, tant amb Vicente Moreno fins a la jornada 19 (quan va plegar), tant en les dues setmanes següents, amb Juan Merino a la banqueta, ha repartit molt els minuts dels seus futbolistes.

No hi ha titulars ni suplents al Nàstic, en cap demarcació: ni tan sols a la porteria, on tres futbolistes han tingut protagonisme. Les dades que ara s’explicaran corresponen als jugadors que encara formen part de la plantilla grana.

Només nou futbolistes han aconseguit sobrepassar la barrera dels 1.000 minuts disputats. Mossa és el jugador que més ha jugat, amb 1.800 minuts disputats, seguit de Daisuke Suzuki, amb 1.619 i de Sergio Tejera, amb 1.460. Aquests tres completen el podi d’honor amb més minuts disputats, encara que no són necessàriament els futbolistes amb més partits a les cames. Els futbolistes que més partits han disputat en el que va de temporada són Mossa i Álex López, amb 20, i Uche, amb 19. Els dos davanters no entren en el rànquing de jugadors amb més minuts perquè han sortit en moltes ocasions des de la banqueta.

De fet, amb els onze jugadors més utilitzats fins ara es podria confeccionar una alineació més que competitiva per a qualsevol equip de Segona Divisió A. Dimitrievski estaria a la porteria i, en defensa, actuarien Gerard Valentín, Daisuke Suzuki, Xavi Molina i Mossa. En el centre del camp hi tindrien lloc Lévy Madinda i Sergio Tejera, mentre que Muñiz i Ferran Giner actuarien a les bandes, i Uche i Álex López a la davantera. Aquest no és l’onze més utilitzat fins ara, però sí que són els onze futbolistes que més minuts han disputat durant la primera volta amb la samarreta del Gimnàstic de Tarragona.

Pel que fa a xuts a porteria, el rei és Álex López. El tarragoní n’ha fet fins a 24, per davant d’Uche i de Tejera que, amb 22 i 20, són segon i tercer, respectivament. Destaca en aquest aspecte que Manu Barreiro, tot i haver disputat 62 minuts des de la seva arribada a Tarragona, ha estat capaç de disparar en tres ocasions a porteria.

En el rànquing de passades realitzades, el que domina aquest aspecte és Sergio Tejera. El centrecampista n’ha realitzat 842, i està per davant de les 761 de Mossa i de les 750 de Daisuke Suzuki. Tejera és el responsable de repartir el joc del Nàstic, i és el que més pilotes serveix als seus companys.

Pel que fa a cartolines, ningú en té més que el propi Tejera, amb un total de nou. el segueixen Mossa i Xavi Molina, amb set. Hi ha nou jugadors que han vist la vermella en la primera volta, ja sigui de forma directa o per doble amonestació.

tracking