Diari Més

Haro: «Després de la 'pretemporada', espero gaudir una temporada bona»

L’extrem del CF Reus, reaparegut d’un edema ossi, renova per un curs més un altre de condicionat a Primera

Refet de la lesió, l'atacant ha participat en 7 enfrontaments i acumula 330 minuts a la gespa.

Haro: «Després de la 'pretemporada', espero gaudir una temporada bona»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció esportiva ha segellat la segona renovació de la campanya 2016-17, un cop assegurat el pitxitxi Fran Carbia fins al juny del 2019, i amplia el contracte de David Haro per una temporada més una altra de condicionada a un hipotètic ascens a la Primera Divisió. L’extrem de l’Ametlla del Vallès, artífex de dos dels gols del 4-0 global amb què el club roig-i-negre va consumar el salt a la categoria de plata, debutava al futbol professional el passat 6 de novembre, en la jornada 13 i contra el líder, afortunadament reaparegut d’un edema ossi que va produir-se durant la disputa del play-off. Precisament el record d’aquella eliminatòria, consumada d’inici al Sardinero en «un partit molt important», ha estat el millor episodi, concretava el propi Haro en l’escenificació de l’acord, ahir a l’Estadi, d’aquesta etapa seva a la capital del Baix Camp.

El conseller delegat Joan Oliver s’havia referit en més d’una ocasió a l’atacant –i a Chrisantus i Querol– com «un dels fitxatges» previstos pel club en aquest mercat d’hivern. La renovació referma ara la línia del CF Reus enfocada a propiciar «que es quedin el màxim de jugadors» i a perfilar una plantilla «compromesa i de la zona». Per a Haro, que havia viscut el procés de recuperació de l’edema amb la pressió de Segona i el neguit d’una incorporació que li barrés el pas abans d’haver-se refet, allargar el vincle «és un motiu d’agraïment perquè m’han donat temps per refer-me i ara em toca a mi tornar-los la confiança». Dels mesos al marge, que el club valora com «un esforç màxim» envers l’objectiu de l’ascens i que van quedar en l’oblit amb el debut davant el Llevant, l’atacant ha extret una conclusió i un desig: «Després d’aquesta mena de pretemporada que he hagut de fer, espero que vingui una temporada bona».

Tot i que la situació de l’equip a la classificació, novè i a un punt de la zona de play-off a Primera arribats a l’equador de Lliga, «és evident que revaloritza els jugadors», les negociacions amb el dorsal 17 «van ser molt fàcils i ràpides», apuntava el director esportiu roig-i-negre, Sergi Parés, en una compareixença en què van estar presents el president Xavier Llastarri i Oliver. I és que «el club té un clima molt favorable per créixer i ells tenen ganes de quedar-s’hi». Més enllà de les qüestions esportives, la proximitat de Reus al seu entorn, haurien acabat de decantar el «sí» d’un futbolista que no ha viscut experiències positives lluny de casa i que ve de travessar «uns mesos durs després de l’ascens». Des de la tornada als terrenys de joc, Haro ha participat a set enfrontaments, amb tres titularitats i 330 minuts a la gespa. Diumenge, accedia al verd contra l’Almeria per rellevar Querol després que el cop de peu que el porter Casto va propinar-li a la boca l’obligués a abandonar atès per les assistències mèdiques i en llitera.

Benito i Folch, els següents

Entre el bloc de «6-7 jugadors» de l’actual plantilla a què el club voldria renovar, n’hi ha dos que han pres darrerament especial rellevància en haver transcendit ofertes d’altres equips de Segona o fins i tot Primera per fer-se amb els seus serveis. Són els casos de Ramon Folch i Alberto Benito, amb els quals «anem parlant, treballant, i estic convençut que es quedaran aquí», detallava ahir Parés. Edgar Badia o Ángel Martínez són altres dels que el club pretendria retenir de cara a properes campanyes.

Guzzo, «amb tranquil·litat»

Sobre la situació de Guzzo, en relació al qual proliferaven també els rumors per una possible cessió tenint en compte que està compromès amb el CF Reus fins al juny del 2020 –i que, aquest curs, ha disputat quatre partits com a suplent amb un total de 64 minuts a la gespa–, Parés explicava que «és molt jove, ha demostrat molt de talent i la clau en jugadors com ell és que tinguin la motivació ben orientada». «Té molta qualitat, ha d’agafar la part tàctica i són situacions que acabaran funcionant, amb tranquil·litat», concloïa el director esportiu del CF Reus.

Fitxar abans del 1994

Parés reiterava ahir que «el mercat està obert» i «estem recollint informació perquè en qualsevol moment pot haver una lesió o alguna qüestió sobrevinguda i la nostra obligació és estar pendents de possibilitats per millorar la plantilla». Les hipotètiques incorporacions no haurien de comportar necessàriament, amb tot, sortides, ja que, tal com precisava ahir el director esportiu «jugadors més joves del 1994 podrien venir i ocupar alguna fitxa del filial».

tracking