El Sammic passa per damunt del Club Bàsquet Tarragona 2017 (90-68)

Aquesta setmana no hi haurà Lliga a causa de la disputa de la Copa LEB Plata, i serà moment perquè els blaus puguin reflexionar amb profunditat

Un moment del partit.

El Sammic passa per damunt del Club Bàsquet Tarragona 2017 (90-68)Cedida

Dolorosa derrota la que ha patit aquesta nit el CBT a la pista de Sammic (90-68). Els blaus sempre van anar a remolc del seu rival, que es va mostrar molt superior en totes les facetes. La circulació de pilota, el desplegament físic i un imparable Karena van dilapidar qualsevol opció de victòria.

El CBT sabia que tindria un partit complicat a la pista de Sammic, segon a la taula classificatòria. I així ho va demostrar l’equip basc des del primer minut de joc. El partit se li va posarde cara amb un primer parcial de 4-0 i desplegant el seu potencial des de l’exterior, que és com va començar a fer mal als homes de Berni Álvarez.

Xavi Hernández va liderar l’atac del seu equip, anotant-se cinc punts consecutius, però el Sammic va fer gala del seu joc físic, deixant estèrils totes les accions blaves. Amb poc més de cinc minuts jugats, els locals obrien una renda de deu punts (19-9) i complicaven el quart al CBT. El tècnic blau movia la banqueta buscant alternatives, però el CBT va seguir mancat d’idees i de joc interior. Al final de quart s’arribava amb un marcador de 23-16.

En el segon període va ser quan el CBT va lluitar més intensament i va reduir diferències. Si bé l’arrencada del segon quart no feia preveure un canvi de dinàmiques, amb el pas dels minuts el CBT es va anar retrobant amb ell mateix i un triple de Diego Gallardo va ficar els seus a només 4 punts (29-25). Els homes grans del CBT van començar a entrar en joc i a guanyar presència dins la pintura. Tot i això, caldria treballar de valent perquè el Sammic responia amb força a la cistella contrària. Els bascos tornaven a escapar-se en el marcador, i només un triple d’Orion portava una mica de llum a l’atac blau (34-30 a falta de 3 minuts pel descans). Va ser en aquest moment, al final del segon quart, quan el Sammic va tornar a posar la directa, amb un Karena posant espectacle a un partit que va marxar al descans amb un resultat de 44-37.

Més diferència encara

En tornar de vestidors, el Sammic va portar la diferència fins als 12 punts en menys d’un minut (49-37). Xavi i Orion intentaven reduir la renda a base de triples, però el Sammic feia que l’esperança de remuntar el marcador quedés en tan sols una il·lusió. El CBT no trobava la tecla per capgirar la situació i en canvi Sammic anotava amb molta facilitat. La duresa del partit passava factura al CBT, amb Ferran Torres caient lesionat. El partit es complicava encara una mica més.

Quedaven només deu minuts en els que el CBT lluitaria cada minut per tornar a Tarragona amb un resultat positiu. Els de Berni van gaudir en diverses ocasions durant aquest últim quart de baixar la diferència per sota de la barrera psicològica dels deu punts. Però el Sammic no només ho va poder evitar, sinó que va portar el marcador a un dolorós 78-58 a falta de 4 minuts per acabar el partit. El final de l’encontre només va servir per posar de manifest una vegada més que el conjunt local va ser superior, en tots els sentits, al CBT.

La propera setmana no hi haurà jornada de lliga a causa de la disputa de la Copa LEB Plata.