Diari Més

Punt insuficient

El Nàstic empata a la Condomina (1-1), acaba amb deu per l'expulsió d'Uche i segueix cuer

Tejera cau a terra en una acció del partit.

Punt insuficientLFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UCAM Múrcia i Nàstic empaten a un gol en un partit en el qual, novament, els tarragonins han acabat amb un home menys. Ha estat per l'expulsió d'Uche, amb vermella directa per donar un cop a Morillas, qui prèviament l'havia estat provocant.

A la primera meitat, el Nàstic ha estat capaç d'avançar-se gràcies a un gol de Luismi en un servei de cantonada, però Natalio, acabat d'ingressar en el terreny de joc, ha empatat el duel en el 67'. Aquest resultat continua deixant el Nàstic com a cuer de la categoria de plata, i es complica molt la situació després de posar punt final a la primera volta.

A falta de la disputa de la majoria de partits de la jornada, els tarragonins sumen 18 punts i disten a 4 de la permanència, zona que ara mateix marca el Mallorca.

El segon onze de Juan Merino ha deixat ben clar que l’andalús apostarà per una certa continuïtat i que no busca grans revolucions. Reina ha repetit a la porteria, i també ho han fet tant els quatre defensors com els dos pivots. Un canvi obligat, el del sancionat Barreiro, ha estat l’entrada a l’onze de José Carlos. Només una novetat més: Muñiz titular, i Jean Luc suplent.

La primera meitat ha estat realment avorrida per a l’espectador. De fet, només hi ha hagut una ocasió clara de gol. Millor dit, una doble ocasió, i ha estat el gol de Luismi.

Sense ocasions

Els dos equips han començat amb por, amb la por justificada en el fet que són els dos pitjors de la categoria. Així, almenys, ho diu la classificació, la qual no acostuma a enganyar. L’UCAM intentava entrar sempre per les bandes. Per l’esquerra, Cedrick buscava guanyar-li la partida a un més que notable Suzuki, mentre que per la dreta el perill arribava des de darrere. El lateral Tekio ha aconseguit posar el perill des del cantó, amb centrades perilloses, però que mai trobaven el rematador desitjat.

Mentrestant, el Nàstic ha estat capaç de mesurar molt bé els temps. Els de Juan Merino, ben col·locats al camp, buscaven la sorpresa per mitjà de José Carlos, entrant sempre de fora a dins per la dreta. Achille Emaná, sense gaire encert, es mostrava dinàmic a la mitja punta, sempre ajudat per Sergio Tejera, pel qual ha passat tot el joc del seu equip.

Però el gran protagonista ha estat Luismi. El migcampista és, de moment, el millor fitxatge dels que ha realitzat el Nàstic. Després de ser el jugador més destacat, la passada setmana, durant el Nàstic-Tenerife, avui ha estat capaç de fer-se un forat en el marcador i avançar al seu equip. Ha estat de la manera desitjada, l’assignatura pendent del Nàstic. Córner des de la dreta de Biel Ribas que bota Juan Muñiz i l’esfèrica cau a peus de Luismi. L’andalús ha disparat, però a la primera no ha pogut marcar. Sí que ho ha fet a la segona, traient les teranyines de la porteria rival. 0-1, minut 33.

Sense més, s’ha posat punt final a la primera meitat, la qual ha estat marcada per les poques ocasions de gol per part dels dos equips. No ha estat gaire diferent el segon acte, on també hi ha hagut un gol, però en aquesta ocasió ha estat per part dels murcians.

Tenia el duel força controlat el Nàstic. Tot i que la possessió de la pilota era per a l’UCAM, Reina no es veia inquietat pel rival en cap moment. Jona, l’home més actiu de tots els atacants de l’equip murcià, ha portat gran part del perill, tant pel centre com per les bandes. Precisament, seva ha estat gran part de la culpa de la diana que ha significat l’empat. Natalio, recentment ingressat en el terreny de joc, ha afusellat el porter del Nàstic després de rebre una genial assistència de Jona.

Uche cau al parany

Amb l’1-1, Juan Merino ha decidit moure la banqueta. Ha donat entrada a Jean Luc per un José Carlos que no ha estat del tot desentonat. Però a la següent acció ha arribat la jugada desgraciada del partit. Uche no ha estat gens intel·ligent i ha caigut en les provocacions de Morillas. S’ha girat, li ha clavat un cop, i l’àrbitre l’ha vist, com no ha vist els del lateral de l’UCAM. Però el futbol és així. Vermella a Uche, i el Nàstic tornava a quedar-se amb deu homes. Una pel·lícula que s’ha repetit massa vegades aquesta temporada.

Ho ha aprofitat un UCAM Múrcia que, onze contra onze, ja estava empenyent més que el seu rival. No ho ha aprofitar per marcar cap gol més, ja que l’electrònic no s’ha mogut més, però sí per impedir que el Nàstic s’acostés a la porteria rival. Ni l’entrada de Gerard Valentín, que ha assegut a Muñiz, ni la d’Álex López, per Achille Emaná, han servit per canviar la història. Tocarà seguir patint. Una setmana més, i el Nàstic segueix sent el cuer de la categoria de plata.

FITXA TÈCNICA

UCAM MÚRCIA

Biel Ribas, Tekio, Albizua, Hugo Álvarez, Morillas, Juande, Manolín, Collantes, Luis Fernández (Natalio, 62’), Cedrick (Nono, 57’) i Jona.

NÀSTIC

Reina, Suzuki, Bouzón, Perone, Mossa, Luismi, Tejera, José Carlos (Jean Luc, 69’), Achille Emaná (Álex López, 83’), Muñiz (Gerard Valentín, 77’) i Uche.

GOLS

0-1, Luismi (33’); 1-1, Natalio (67’).

ÀRBITRE

Juan Luis Pulido Santana (Las Palmas). Va mostrar la targeta groga al local Jona; i als visitants Sergio Tejera, Suzuki i Mossa. Va expulsar amb targeta vermella el visitant Uche (71’).

tracking