Diari Més

Fran Vélez: «Sempre que viatjo a la meva terra torno amb bons resultats»

El central tarragoní, que acaba de renovar amb l’Almeria fins juny del 2019, conserva una estret vincle amb Benito i Carbia i afrontarà a Reus «una final»

Vélez durant un entrenament.

Fran Vélez: «Sempre que viatjo a la meva terra torno amb bons resultats»UD ALMERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«El partit contra el Reus serà una final perquè encara no hem guanyat a fora en la primera volta i, a més, venim de perdre a casa, que és el que teníem». Són paraules de Fran Vélez (Tarragona, 1991), central de l’Almeria amb què la setmana passada ampliava contracte fins al juny del 2019 i que, aquest diumenge a l’Estadi, mesurarà forces amb un CF Reus que coneix de molt a prop. El vincle del futbolista amb el vestidor roig-i-negre es teixeix estretament a través d’un altre defensa, Alberto Benito, amb qui «parlo sovint i tinc molta amistat», o del pitxitxi Fran Carbia, «que també va jugar amb mi i que em consta que està sent molt important amb els seus gols». «Jorge Díaz, David Haro o Ramon Folch, que està a un nivell molt bo ara», són altres dels noms que el de l’Almeria destaca en el seu oponent de cara al matx que tancarà aquesta primera volta a Segona.

Vélez està al dia de l’actualitat reusenca i per això sap que a l’Estadi «ens trobarem un rival molt complicat». Els principals esculls que plantejarà l’equip de Natxo González a l’hora d’allargar la sequera a domicili dels almeriencs? «El fet de ser molt compactes i la seva intensitat. No tenen grans individualitats i això és positiu, i se’ns farà difícil trobar espais», analitza el tarragoní. L’obstacle més complicat, però, se’l posa el propi Almeria. I és que «fins ara no hem aconseguit ser nosaltres. Ens està faltant sortir al camp més centrats i, de seguida que encaixem un gol, ens pesa massa el partit». A casa, el CF Reus tampoc no exhibeix els millors registres de cara a porteria, però marca 0,90 dianes per cita i en fa la primera, de mitjana, al 54’. Cal remuntar-se a la gesta magnífica del derbi contra el Nàstic (1-0), amb tot, per rememorar la darrera victòria roig-i-negra davant la seva afició. I potser, almenys en part, per això, Fran Vélez visitarà la capital del Baix Camp aquest cap de setmana conscient de la situació de l’Almeria però convençut que «sempre que viatjo a la meva terra torno amb bons resultats». Ho diu un futbolista que, aquesta temporada, ha estat «seguint el Reus perquè hi tinc amics i perquè m’interessa molt».

De la mà de Ñoño

En una etapa encara anterior, amb el seu germà Ñoño (Tarragona, 1983) al vestidor del CF Reus, Fran Vélez va arribar «fins i tot a entrenar alguna vegada amb ells quan jo estava de vacances». Del contacte amb el club, el central guarda «molt bon record perquè, sempre que hi he anat, m’han tractat molt bé. Conec al fisio i al delegat i han estat amb mi molt amables». Amb l’Almeria, diumenge, mirarà d’extraure la primera victòria del seu equip –que avui és vintè classificat, en places de descens, amb 21 punts– en un desplaçament.

tracking