Diari Més

Motor

Una allau retalla la vuitena etapa del Dakar, on Cervantes es manté 22è

La jornada, que havia estat escurçada d’inici pel desbordament d’un riu, va reduir a 72 km i dividir en dues parts el trajecte cronometrat

Iván Cervantes, de vermell i a la dreta, en una imatge d'arxiu, del setè dia de trajecte al ral·li.

Una allau retalla la vuitena etapa del Dakar, on Cervantes es manté 22èDakar/ Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Barreda (Honda) va guanyar ahir la vuitena etapa del Dakar, seguit per l’austríac Matthias Walkner (KTM) i el britànic Sam Sunderland (KTM), que segueix líder en la general i va ampliar l’avantatge amb els seus perseguidors. Barreda es va imposar amb un temps de 4h28’21’’, seguit per Walkner a 3’51’’, Sunderland a 3’54’’, el francès Michael Metge (Honda) a 4’25’’ i el portuguès Paulo Gonçalves (Honda) a 7’06’’, després de la finalització de la cronometrada dels principals pilots. El xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) va arribar a 7’07’’ i el francès Xavier de Soultrait (Yamaha) a 9’31’’.

El camrbilenc Iván Cervantes (Himoinsa) va millorar els resultats de la jornada anterior i tancava l’etapa al 22è lloc, amb un temps de 4h48’39’’ i a 20’18’’ del guanyador, justament per darrere de Laia Sanz, que completava el recorregut a la vintena plaça.

Amb aquests resultats, Sunderland continua com a clíder, ara a 20’58’’ de Quintanilla, 34’14’’ de Walkner i 50’10’’ de De Soultrait. La jornada d’ahir, que unia la ciutat boliviana de Uyuni amb l’argentina de Salta a través de la província de Jujuy, va ser escurçada pel desbordament d’un riu. El trajecte cronometrat de 492 quilòmetres va ser reduït uns 72 quilòmetres i separat en dues parts: la primera de 174 i la segona de 246.

Cotxes, motos i quads realitzaven un enllaç sense cronometrar entre ambdues parts, mentre que els camions anaven directament al proper campament una vegada finalitzada la primera part de l’especial. Des del final de la segona part de la cronometrada fins a Salta, els pilots havien de recórrer 350 quilòmetres en enllaç. No obstant això, una allau a la província de Jujuy va complicar aquest trajecte i va obligar també a buscar una ruta alternativa, segons va informar l’organització del Dakar.

Barreda: «M’ho he passat bé»

Barreda explicava, al desenllaç de l’etapa, que «va ser divertit atacar» i que «m’ho vaig passar bé». «Ha estat una primera part amb molta aigua, amb molta boira, molt complicat pilotar. No es veia bé i hi havia molt de fang, però vaig mantenir la concentració en aquest tram i després d’aquí hi havia pistes més ràpides», va explicar Barreda. El pilot, que és novè en la general a 1h10’53’’ del líder Sam Sunderland (KTM), va dir que en l’última part del trajecte va tenir problemes perquè tenia les rodes desgastades però que va aconseguir «controlar-ho bé». «Sortirem per davant demà –avui per al lector– en l’etapa reina d’aquest ral·li Dakar 2017, amb molta navegació per davant, molta sorra i temperatura. Veurem si fem una bona etapa», va concloure Barreda, que també va guanyar la tercera etapa.

La novena etapa, que es disputa avui dimecres, porta als pilots a la ciutat de Chilecito amb un trajecte de 977 quilòmetres, 406 d’ells cronometrats. Les adverses condicions climatològiques estan marcant una edició del Dakar que esdevé més complicada del que es preveia inicialment i que està transcorrent entre constants canvis al recorregut.

tracking