Diari Més

El Tenerife com a test per a la reacció en el debut de Merino a la banqueta

D’Alessandro, Salamero i Vicente Moreno, els tres anteriors relleus d’hivern, es van veure en la seva situació

L'entrenador del Nàstic, Juan Merino, durant el primer entrenament de la tornada a la feina.

El Tenerife com a test per a la reacció en el debut de Merino a la banquetaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas del Tenerife pel Nou Estadi ha de servir per cal·ibrar els primers efectes de la remodelació iniciada pel Nàstic sota la mà de Juan Merino. La cita, que coincidirà amb l’estrena del de La Línea de la Concepción al càrrec d’entrenador grana, posa fi a la primera volta a casa –pendents de la visita a La Condomina per a l’equador real de la competició– contra un rival que, a l’onzena plaça, se situa a deu punts de distància i a quatre del play-off. Si l’objectiu passa per abandonar la zona de descens abans del desenllaç de la campanya, el primer pas haurà de ser llevar l’àncora de la cua de la classificació. No serà cosa, probablement, d’un cap de setmana, ja que sis punts separen l’equip de la línia de salvació que marca avui el Mirandés, però potser sí de dos. I és que el duel amb l’UCAM Murcia, el següent que afrontaran els tarragonins, posarà un davant de l’altre l’últim i el penúltim, separats ara per tan sols dos punts. Merino avisava en la seva posada de llarg: «Cal prendre decisions i l’entrenador les prendrà». El gadità ha emprat tota aquesta setmana, i es fixarà en el matx davant el Tenerife, per valorar fins a quin punt li convencen els recursos de què ja disposa o si caldria, en aquest mercat d’hivern, seguir pescant.

Les dobles sessions que havia programat inicialment el tècnic saltaven del planning a última hora de dimarts. Amb tot, l’empremta del nou entrenador ja s’ha deixat notar a un vestidor que entén la «mà dura» i que completarà la setmana sense cap descans. La convicció de Merino que «hi ha capacitat i projecció ascendent per salvar la categoria» haurà de començar a deixar-se veure, d’entrada, davant els illencs, en un matx que arriba una setmana després de la represa de la preparació i amb les primeres incorporacions en marxa. La plantilla ha aprofitat aquest impàs de l’aturada nadalenca per netejar la ment i vol fixar un nou inici de curs contra els de Pep Lluís Martí. La reacció esperada, en cas d’apuntar-se ja davant el Tenerife, posaria el punt final a una dinàmica de tres derrotes consecutives en Lliga, des que el Nàstic s’imposés a l’ascendit Cadis, a finals de novembre.

Estadístiques propícies

Els precedents, pel que fa als canvis a la banqueta, semblen afavorir els tarragonins. En els tres darrers moviments que, en aquest sentit, s’han produït amb la temporada ja començada, des de la 2011-12 fins avui, deixen un balanç d’una victòria i dos empats en la jornada immediatament posterior a l’arribada del nou entrenador. Al novembre del 2011, després que Jorge d’Alessandro ocupés el lloc de Juan Carlos Oliva al tancament d’una primera volta complicada, el Nàstic va guanyar davant el Sabadell (5-0) però acabaria el curs cuer i consumant el descens a Segona B.

Ja a la categoria de bronze, durant la 2012-13, amb el comiat de Kiko Ramírez i la incorporació de Javi Salamero en ple mes d’octubre, els grana van empatar amb el Mallorca B (1-1) i van encadenar tres derrotes abans de trobar el revulsiu que els va catapultar fins a la sisena plaça. En el canvi de batuta més recent, el que va deixar fora del projecte Santi Castillejo per col·locar-hi Vicente Moreno al novembre del 2013, el de Massanassa va arrencar firmant les taules amb el Constància (1-1) per seguir sumant dos empats més abans del primer triomf. La campanya, amb tot, va desembocar en play-off i en l’inici del camí de tornada a la plata.

tracking