Diari Més

El Nàstic congela els fitxatges mentre Juan Merino analitza la plantilla

Si el que vegi als entrenaments i al partit contra el Tenerife el convenç, el tècnic es quedarà amb el que té ara

Juan Merino, al centre, dóna instruccions als jugadors durant el seu primer entrenament com al capdavant del Nàstic, dijous passat.

El Nàstic congela els fitxatges mentre Juan Merino analitza la plantillaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs dies després que Merino s’hagi fet amb les regnes de la plantilla grana, la direcció esportiva del Nàstic posa el fre en el capítol d’arribades. El club espera l’anàlisi que, al llarg dels entrenaments de la setmana i molt especialment al partit que aquest diumenge posarà els tarragonins davant el Tenerife, porti a terme el nou entrenador. Si el que veu li agrada, Juan Merino tancarà l’aixeta i es quedarà amb el que ja hi ha. Si no és així, el Nàstic reactivarà els moviments per acabar de perfilar un vestidor que afronti, amb prou garanties com per deixar enrere la zona de descens, aquesta segona volta que s’iniciarà després dels duels amb Tenerife i UCAM Múrcia.

Una situació similar va donar-se a l’entitat, de fet, en les hores d’impàs entre la renúncia al càrrec de Vicente Moreno i la designació de Juan Merino com a nou entrenador. El canvi de titular de la banqueta va afegir marge a la decisió –que ha estat finalment favorable i que es materialitzarà en les properes obres– sobre el fitxatge o no del central Bruno Perone, que s’exercitava a prova amb la resta de jugadors granes des de mitjans de desembre. També a l’arribada de Luismi, qui igualment entrena amb permís del Valladolid es de la represa de la feina al Nàstic, al desenllaç de les vacances de Nadal, però la cessió del qual encara no ha estat oficialitzada.

Merino vol mirar-s’ho molt bé abans de fer cap pas en fals que comporti un altre esforç econòmic per al club, tenint en compte la despesa que suposarà, probablement, el fet de prescindir ara d’algunes entre les peces que van sumar-se al projecte grana el passat estiu i que no han aportat el rendiment que s’esperava. En la compareixença de la seva posada de llarg com a nou tècnic dels tarragonins i en el marc d’un discurs tan esperançador com també contundent, el de La Línea de la Concepción va parlar clar: «Juan Merino no pot donar oportunitats als futbolistes que no han demostrat valdre en sis mesos». Per determinar els qui valen i els que o, com a mínim, els que li valen i els qui no li valen al tècnic, han de servir els propers dies. Merino, de fet, ja havia estat seguint l’equip en les jornades anteriors a la renúncia de Vicente Moreno, sota la previsió que, tal com va acabar succeint després de la tornada de Copa contra l’Alabès (6-0), els fets acabessin precipitant-se i aparegués aquesta vacant al cos tècnic del Nàstic.

A doble sessió

La plantilla està citada avui a dos quarts d’onze del matí a les instal·lacions del Nou Estadi per portar a terme el segon entrenament de la setmana, i demà s’exercitarà a doble sessió –sempre a porta oberta quan ho faci a l’annex i a porta tancada sobre la gespa del Nou Estadi– per preparar el matx amb el Tenerife.

El mateix entrenador apuntava, al moment de presentar-se a la premsa, que «l’equip ve de cometre errades greus» i apuntava que, de cara als propers partits, «el sistema me’l marcarà la plantilla. M’és completament igual fer un 4-2-3-1 que un 4-4-2 o un 4-3-3. Si hi ha tres centrals bons, jugaré amb tres centrals. Si n’hi ha dos, l’equip jugarà amb dos centrals. En mi està la decisió de buscar els millors».

tracking