Diari Més

El CBT rescata 20 punts en una primera volta condicionada per les baixes

El conjunt que dirigeix Berni Álvarez tanca la primera meitat de competició des de la darrera plaça de la permanència; González debuta a l’equip blau

Un instant del darrer enfrontament, amb què s'assolia  l'equador de la competició, contra l'Alacant.

El CBT rescata 20 punts en una primera volta condicionada per les baixesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ensopegada d’aquest divendres contra l’actual colíder de la LEB Plata, el Lucentum Alacant (71-80), no ha permès un tancament de volta amb regust dolç per al CBT. Els homes que dirigeix Berni Álvarez han acomiadat 2016 i la primera meitat de competició immersos en la dinàmica negativa que deixa un únic triomf en les darreres sis jornades disputades i que ha col·locat l’equip, amb un total de vint punts al seu compte, just a la darrera plaça dins la zona de salvació, empatat amb Albacete i Gandia –que ja hi estan de ple al descens– i només un punt per damunt del fins avui cuer L’Hospitalet.

En la situació del CBT a la taula classificatòria té a veure, i molt, la proliferació de baixes per problemes físics que portava el club, precisament la setmana passada, a reforçar la plantilla amb la incorporació de l’escorta José Luis González, que se sumava al projecte cebetista procedent de l’Albacete. El jugador, amb 1’92 d’alçada i amb 22 anys, va estrenar-se sota la direcció de Berni aquest divendres, coincidint amb la disputa del partit que tancava la primera volta contra el Lucentum Alacant. En el seu debut, González romania damunt la pista 20 minuts del matx en què anotava 6 punts amb un balanç de 4 rebots i una assistència.

Fitxar i pal·liar problemes físics

Encara que el club que presideix Loli Salas no tenia previst el fitxatge de cap jugador a aquestes alçades, les lesions de Marc Giménez, David Fernández i Orion Outerbridge van precipitar els esdeveniments. Contratemps en aquest capítol havien condicionat molt la rotació per a l’entrenador. En l’anterior enfrontament, contra el Morón al pavelló del Serrallo (69-79), Berni Álvarez únicament havia pogut disposar de set jugador amb fitxa del primer equip. González és un jugador jove però amb experiència en la lliga. La temporada 2015-16 va jugar en les files de Lucentum Alacant on va compartir vestidor amb Xavi Hernández. Ja a l’estiu va fitxar per l’Albacete Basket, on ha jugat aquesta temporada. González arriba al CBT avalat per ser «un bon tirador, un jugador amb bona capacitat anotadora i bon 1 contra 1», tal com valorava el club en el comunicat que feia oficial la seva incorporació. El debut arribava per a González només tres dies després d’haver-se sumat als entrenaments, en un pas que es produïa el passat dimarts, 27 de setembre, igualment al moment d’anunciar-se el seu fitxatge com a reforç dels blaus.

La pitjor ratxa de la present campanya la vivia el CBT entre la segona i la cinquena jornada, quan l’equip va caure a mans de Sammic ISC, L’Hospitalet, Granada i Ávila. La millor, amb dues victòries consecutives, gairebé immediatament després: els blaus van imposar-se al Valladolid el 12 de novembre (83-73) i al Navarra set dies més tard (87-81), en dos enfrontaments seguits al pavelló serrallenc. Els tres triomfs restants els van quallar els jugadors de Berni Álvarez davant el Zornotza (74-90) en la primera jornada, contra l’Alcázar (84-69) a la sisena i contra el Zamora (83-81) el 17 de desembre.

tracking