Diari Més

Un aparador català per a Edgar Badia

El porter del CF Reus va salvar un gol de Khalifa al 90’ i enviar el Catalunya-Tunísia als penals en el seu debut

L'arquer roig-i-negre Edgar Badia durant un instant del partit amb la selecció catalana, amb què va estrenar-se dimecres, a Montilivi.

Un aparador català per a Edgar BadiaFCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La feina d’Edgar Badia aquesta temporada, i al llarg de la seva ja considerable trajectòria custodiant l’arc roig-i-negre, no està passant desapercebuda per a ningú. El porter, que manté el CF Reus aquest divendres com el segon equip menys golejat de Segona en l’any del debut al futbol professional, únicament per darrere del líder Llevant, va obrir-se aquest dimecres una nova porta en forma de la participació amb la selecció catalana al Catalunya-Tunísia. Campió d’Europa sub-19 amb Espanya, i amb un bagatge internacional que va acabar definint la marca de la casa dels porters al club de la capital del Baix Camp, l’estrena com a part de la catalana –a un vespre on també estava present el lateral grana Gerard Valentín– arribava per a Edgar (Barcelona, 1992) a punt de fer els 25 anys. Ho feia, també i sobretot, amb un paper brillant que col·locava el barceloní com un dels més destacats membres del combinat local a l’escenari de Montilivi. Especialment, a conseqüència d’una acció que va produir-se sobre el compliment del temps reglamentari i amb el 3-3 al brillant marcador.

Al 90’, una mà salvadora d’Edgar Badia treia de sota pals el tret afinat de Khalifa, el darrer del matx, i que hauria decantat del costat africà l’encontre. La intervenció magnífica del porter forçava una tanda de penals que, tot i que desfavorable a Catalunya, aguantava l’emoció i les opcions dels seus fins al darrer sospir. Badia havia accedit al terreny de joc en el segon acte, rellevant un Jordi Masip que li cedia el lloc ja amb un 1-2 brillant a l’electrònic. La seva presència a la gespa va allargar-se també durant els penals. El meta en va aturar un però no va poder evitar que altres tres, disparats amb encert pel quadre tunisià, acabessin al fons de la xarxa de la selecció catalana.

Part de la generació del 92

Badia és, amb tota probabilitat, una de les peces que el CF Reus voldria assegurar-se en aquest camí que ara inicia a la categoria de plata. Part de la generació del 1992 –igual com Fran Carbia o Alberto Benito– que la direcció esportiva roig-i-negra va buscar i que tan bons resultats està deixant a la plantilla, travessa la seva quarta campanya consecutiva lluint titularitat a la capital del Baix Camp.

tracking