Diari Més

Ciclisme

La Volta Ciclista a Catalunya tornarà a fixar la meta a Reus 54 anys després

La sisena etapa, programada per al 25 de març del 2017, desembocarà a la carretera de Salou

Els organitzadors de la 97a Volta Ciclista a Catalunya, amb el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, Jordi Cervera.

La Volta Ciclista a Catalunya tornarà a fixar la meta a Reus 54 anys desprésOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 97a Volta Ciclista a Catalunya finalitzarà a Reus 54 anys després d’haver-ho fet per darrera vegada, al 1963. La carretera de Salou acollirà el desenllaç de la sisena etapa, que ha de celebrar-se el proper 25 de març del 2017, a una prova que té lloc «en unes dates molt bones, a principi de temporada, i amb puntuacions molt elevades», en paraules del director general de la Volta, Rubèn Peris. Ciclistes de la talla de Chris Froome o Alberto Contador han confirmat ja la seva presència a una cita on competiran «els 18 millors equips del món més set de convidats».

És a dir, uns 250 esportistes que mouran prop de 600 persones a la capital del Baix Camp en un esdeveniment que preveu deixar-hi un impacte superior al milió d’euros. «entre 50 i 60 milers de persones veuran la retransmissió d’aquesta entrada», afegia ahir Peris en el capítol de xifres d’una 97a Volta Ciclista a Catalunya en què treballen «prop de 100 persones pels deu dies en què s’allarga».

Reus va acollir per primera vegada la Volta ciclista a Catalunya en la seva cinquena edició, l’any 1923, i ha forma part del seu itinerari en 28 ocasions amb arribades i sortides d’etapa fins l’any 1963. Amb aquesta arribada es trenca un llarg període de 54 anys que desemboca en el retrobament de la Volta i Reus. Al llarg dels anys la capital del Baix Camp ha vist com guanyadors noms que han fet història al ciclisme, com Miquel Poblet, Mariano Cañardo, Bernardo Ruiz, Jesús Loroño, Fermín Trueba, Julián Berrendero o també Miquel Mucio.

La determinació de fixar l’arribada de la prova a la plaça de les Aigües, a la carretera de Salou, «va sorgir quan vaig demanar al regidor d’esports la possibilitat que instal·léssim una meta volant a la ciutat. Ell em va contestar, i per què no la meta final? I ens vam posar a treballar», explicava Rubèn Peris en la posada de llarg de la cita, encara amb tres mesos de marge respecte a la seva celebració. Per la seva banda, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, detallava la «il·lusió que Reus pugui viure el ciclisme de la manera que el viurà el proper 25 de març i que formi part de la Volta Ciclista a Catalunya».

Entre Tortosa i el Baix Camp

El tram del 25 de març completarà el recorregut entre Tortosa i Reus. La volta, però, haurà donat el tret de sortida el 23 a Calella i passarà per Banyoles, Mataró, La Molina, Llívia, Valls o Barcelona. Valls, que havia estat l’arribada en els darrers quatre anys, esdevindrà l’inici de la cinquena etapa, la prèvia a la que ha de passar per la capital del Baix Camp, i cedeix així el testimoni en aquest àmbit a Reus, que acollirà la meta de l’edició del 2017, en la 97a Volta Ciclista a Catalunya de la història.

tracking