Diari Més

El Nàstic començarà l'operació neteja després del partit de Montilivi

Maloku marxarà cedit i, com a mínim, abandonaran l’equip Saja, Lopo, Zahibo, Boiro i Rharsalla; José Carlos és dubte

Saja, servint de porteria al Nou Estadi. El meta buscarà una nova destinació a partir del mes vinent.

El Nàstic començarà l'operació neteja després del partit de MontiliviOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abans d’entrar, deixin sortir. Aquesta és la premissa que es marquen gairebé tots els clubs de futbol i el Gimnàstic de Tarragona no en serà una excepció. És cert que han d’arribar jugadors que incrementin el nivell de l’equip, però la plantilla el Nàstic està completa i, per tant, també hi ha molts futbolistes que han de marxar. El club no farà cap llista de baixes, o almenys no en comunicarà cap de manera oficial, encara que té clar quins jugadors han de marxar durant aquest mercat d’hivern.

Almenys un futbolista per línia deixarà el Nàstic en els pròxims dies. Ja sigui per marxar rescindit o cedit. Els jugadors, de moment, no ho saben, però del que sí són coneixedors és del fet que tant el Consell d’Administració com la direcció esportiva estan descontents amb el rendiment d’alguns dels integrants de la plantilla grana.

La porteria

Dels tres porters que hi ha a la plantilla, un marxarà. Aquest, és Juan Sebastián Saja. No és perquè hagi rendit per sota de l’esperat, sinó tot el contrari. L’argentí va salvar molts partits al Nàstic, fins que Vicente Moreno va decidir apostar per Stole Dimitrievski. El macedoni s’ha fet amb un lloc a l’onze i, a més, Manolo Reina ja està completament recuperat de la seva lesió. Amb tres porters de nivell, ja estava previst que fos Saja el que marxés.

El meta va venir procedent del Racing de Avellaneda argentí sabedor que podia marxar en el mercat d’hivern. El seu fitxatge es va precipitar arrel de la lesió de Reina contra el Barça B en el primer partit de la pretemporada i, ara, haurà de buscar-se un nou equip. El club grana està molt agraït pels serveis prestats, però no vol tenir tres porters d’un nivell similar, ja que creu que no és necessari.

La defensa

Com a mínim, també hi haurà una baixa a la defensa. Segons ha pogut saber aquest diari, el club té previst que sigui Alberto Lopo el futbolista que no continuï, encara que no hi ha res confirmat a dia d’avui. El central, fitxat aquest mercat d’hivern procedent del Deportivo de La Corunya, no ha demostrat un bon rendiment fins ara i, per aquest mateix motiu, seria l’escollit.

La línia defensiva no ha funcionat fins ara i un segon jugador podria abandonar l’equip durant el mercat d’hivern. Tot i això, el fet que Djetei hagi d’estar absent durant un mes al gener per culpa dels seus compromisos internacionals, frena una mica aquesta possibilitat.

El centre del camp

Sergio Tejera i Lévy Madinda. Aquests continuen sent els dos centrecampistes titulars aquesta temporada. Tot i les arribades de Zahibo, Boiro (aquest no es pot comptabilitzar com a fitxatge) i Miguel Ángel Cordero, no hi ha migcampistes suficientment capacitats com per plantar cara als titulars. En principi, Cordero no ha de sortir, tot i que no ha tingut gaire protagonisme, però els altres dos sí que marxaran. Zahibo i Boiro poden marxar o bé traspassats o cedits. La seva joventut motiva que el Nàstic no se’n vulgui desprendre així com així. El fet que el club grana tingui previst fitxar un migcampista motiva que cap dels dos tingui possibilitats de quedar-se. Tejera, Madinda, Cordero i el que vinguin seran suficients per afrontar la part final de la temporada.

Les mitges puntes

El major fracàs durant el mercat d’estiu va ser a l’hora de trobar futbolistes que poguessin jugar per davant dels migcampistes i per darrere dels davanters. Aquí, es van produir nombroses incorporacions, encara que no han acabat de funcionar. De moment, el club ha fitxat a Achille Emaná, però seran més els jugadors que vindran per ocupar la línia de mitges puntes.

Mohammed Rharsalla està apartat de l’equip i se li rescindirà el contracte. Juan Delgado ha estat un fracàs fins ara, però se li donarà una altra oportunitat. A Maloku se’l cedirà perquè intenti créixer com a futbolista i el gran dubte resideix en José Carlos. L’andalús gaudia de la total confiança del cos tècnic i de la direcció esportiva i no s’ha guanyat el dret a continuar a causa del baix rendiment. Serà dubte la seva continuïtat, però probablement no jugui al Nàstic a partir del 2017.

La davantera

Finalment, apareix la davantera. Aquí, no hi haurà moviments, en sortides. Pel que fa a arribades, Manu Barreiro podria ser jugador del Nàstic abans que acabi l’any, però tant Uche, com Álex López i Stephane Emaná gaudeixen de tot el suport de la direcció esportiva i del club. Cap d’ells ha ofert el rendiment esperat, però el joc de l’equip tampoc els ha acompanyat.

tracking