Diari Més

Cita entre novells a les alçades i amb la tornada al positiu com a objectiu

El Sánchez Pizjuán espera un CF Reus disposat a recuperar rigor defensiu i extraure premi d’un bon futbol contra el Sevilla Atlètic, tercer i invicte a casa

El 'pitxitxi' Fran Carbia, en una acció amb el porter del Còrdova.

Cita entre novells a les alçades i amb la tornada al positiu com a objectiuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tan sols cinc dies després de rebre el Còrdova en resurrecció que marxava amb tres punts de l’Estadi (1-2), la comitiva reusenca s’embarcava aquest dijous a primera hora de la tarda, i després de completar un darrer entrenament a la capital del Baix Camp, en el desplaçament al Sánchez Pizjuán. A terres andaluses els espera un Sevilla Atlètic que, a cop d’estadística i invicte encara davant la seva afició, s’ha perfilat com l’actual millor novell de la plata, tercer classificat i amb 27 punts al compte, però que arriba a l’enfrontament amb el precedent del 2-0 a mans del Getafe i amb l’equip de José Bordalás, l’Oviedo, el Cadis, el Lugo i els mateixos roig-i-negres com a immediats perseguidors. El duel que enfronti els dos de més brillants entre els recentment ascendits a la Segona Divisió representarà per al CF Reus –vuitè a la taula– una bona oportunitat, com a mínim la primera, per començar a deixar enrere els obstacles que l’han impedit, en les darreres jornades, donar continuïtat a aquell inici de Lliga impecable i plàcid tot i no haver deixat mai d’oferir el seu molt bon futbol.

Tots ells els enumerava el mateix Natxo González a la prèvia del duel, quan parlava de la «pèrdua de rigor defensiu en moments puntuals» i el fet que els seus homes últimament «encaixen més d’un gol per partit», una «mitjana amb què no podem sobreviure perquè tampoc no som un equip que marqui 60» dianes. De la darrera derrota contra el Còrdova, amb tot, el tècnic vitorià extreia també conclusions positives: «veient després el partit amb més calma, la conclusió que en treus és que hem d’estar tranquils».

Precisament per afegir alternatives a l’ atac coral de què es pretén valdre el CF Reus, el davanter Máyor tornarà molt probablement a la disponibilitat en aquesta divuitena jornada, un cop refet del trencament a l’adductor de la cama esquerra que va patir a finals del passat novembre. Qui no hi podrà ser és Vítor Silva, que arrossega encara molèsties físiques que el mantenen com a baixa. L’escàs marge respecte a l’anterior partit i el resultat que aquest va deixar podria portar Natxo González a realitzar canvis en l’onze, on podrien aparèixer noves cares també a la rereguarda i mantenir-se a la titularitat alguns dels que van destacar contra el Còrdova, com David Haro.

Pel que fa al vestidor del Sevilla Atlètic, Carlos Fernández, Carrascal, Carrillo –per lesió– i Ivi –per sanció– estaran absents per i l’entrenador Diego Martínez estava dijous encara pendent de si podrà comptar o no, de cara al duel d’aquest vespre, amb altres dues de les seves peces: Álex Pozo i Hilal Boutobba, que dimecres van disputar a Lió el partit de la Lliga de Campions Juvenil. D’aquests moviments dependrà l’esquema que el filial sevillista desplegui en la visita del CF Reus, un equip de què Martínez apuntava aquests dies que «té molt mèrit, molta riquesa tàctica i recursos tant en defensa com en atac». «Treballen bé l’estratègia i estan en un estat de confiança positiu, rep pocs gols. Davant aquest tipus de rivals, estàs obligat a ser molt competitiu», afegia el tècnic del Sevilla Atlètic poques hores abans que la pilota comenci a rodar al Sánchez Pizjuán.

Des d’aquell 0-2 contra l’UCAM

La darrera vegada que el CF Reus va extraure els tres punts a domicili va ser en la cita amb l’UCAM Múrcia, un altre dels novells al futbol professional, el passat 16 d’octubre en un matx que es resolia per 0-2, amb dues dianes de Fran Carbia anotades pel pitxitxi roig-i-negre als minuts 4 i 16 de l’enfrontament. Des de llavors, lluny del seu feu, els de la capital del Baix Camp han acumulat dues ensopegades i un empat. Al Sánchez Pizjuán trobaran un Sevilla Atlètic que manté permanentment instal·lat el somriure al rostre dels seus seguidors, encara sense conèixer la derrota quan competeix com a local.

tracking