Diari Més

Babic com a plus a l'atac roig-i-negre

El central serbi del CF Reus, que encadena 5 titularitats, va inaugurar el compte golejador contra el Còrdova

Srdjan Babic disputa una pilota amb el davanter del Nàstic Álex López en el transcurs del derbi a l'Estadi (1-0), el 20 de novembre.

Babic com a plus a l'atac roig-i-negreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que s’estrenés en Lliga en el duel contra el líder Llevant, Srdjan Babic no ha faltat als esquemes roig-i-negres. El central serbi, que accedia a la titularitat per cobrir les baixes de Jesús Olmo i Melli, el primer per l’esquinç al genoll dret que el va mantenir fora de joc durant prop de quatre setmanes i el segon arran de l’expulsió al partit a Osca, acumula cinc enfrontaments consecutius sortint d’inici que l’han consolidat a l’onze i, diumenge davant el Còrdova, anotava la seva primera diana com a part del CF Reus. A la sortida d’un córner i amb el 0-2 brillant al marcador, la perla cedida per la Real Sociedad feia el primer dels de la capital del Baix Camp i posava les bases per al que podria haver estat la remuntada local. El gol compensava, a set minuts del compliment del temps reglamentari, el marcatge difús que havia propiciat, a la represa, el segon encert seguit dels verd-i-blancs, a càrrec del davanter Rodri i que sentenciava l’encontre.

Babic (Bania Luka, 1996), compromès amb el conjunt de la capital del Baix Camp per una sola temporada, es posava a les ordres de l’entrenador roig-i-negre tot just aquest estiu, lligat per contracte amb el club d’Anoeta fins al juny del 2019. L’estrena amb la samarreta del CF Reus es produïa, per al defensa, davant un Llevant en fuga que s’enduria el premi de l’Estadi per la mínima.

La participació del serbi esdevindria un entre els escassos moviments que, fins llavors, havia viscut la rereguarda reusenca, una de les línies més fixes amb què havia treballat Natxo González aquesta temporada 2016-17 i que mantenia l’estructura d’Alberto Benito i Ángel Martínez com a laterals i Jesús Olmo i Pichu Atienza a l’eix.

La seva aportació a l’atac, cada vegada més freqüent, culminava contra el Còrdova en convertir en premi el córner que servia David Querol. Un cop afegides les xifres contra el conjunt que dirigeix Luis Miguel Carrión, Babic ha firmat aquesta temporada, una dotzena de recuperacions, prop de 240 passades i quatre trets a porteria –un dels quals, el de la diana davant els andalusos– que l’avalen com a part d’una defensa cada cop més participativa en la feina de cara al gol al CF Reus.

La millor versió de Davi Haro

Un altre dels que va lluir titularitat diumenge, en el seu cas per primer cop aquesta campanya, va ser David Haro. L’atacant de l’Ametlla del Vallès va brillar en un vespre en què només l’excel·lent feina del porter Kieszek, el millor jugador del Còrdova amb diferència, va interposar-se entre les seves botes i el gol. Sobre el paper d’Haro a la cita es pronunciaria, al final del matx, Natxo González, que explicava que el futbolista «necessitava jugar d’inici ja perquè està treballant molt dur durant els entrenaments» i deia, en el balanç de l’encontre, que «em deixa tranquil perquè he pogut veure que està totalment recuperat».

I és que els problemes físics que van mantenir-lo allunyat dels terrenys de joc durant tretze jornades, fins la cita amb l’Alcorcón, ja ha quedat en l’oblit per a l’atacant, del tot refet de l’edema ossi al maluc que li va ser diagnosticat en completar el play-off d’ascens a Segona Divisió contra el Racing de Santander, durant el qual va anotar dos dels quatre gols al 4-0 global amb què es consumava el salt de categoria del CF Reus. David Haro acumula, des de la seva reaparició i des de l’estrena a la plata amb el conjunt de la capital del Baix Camp, un total de 103 minuts sobre el terreny de joc.

tracking