Diari Més

Poliesportiu

Cervera: «S'ha marcat un abans i un després en els Special Olympics»

Durant l’última setmana, van passar per Reus 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual

Un moment de la clausura dels Special Olympics, a Reus.

Cervera: «S'ha marcat un abans i un després en els Special Olympics»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Special Olympics Reus 2016 han esdevingut un èxit total, tant de participació com pel que fa a l’organització d’un esdeveniment que va aplegar uns 800 esportistes amb discapacitat intel·lectual. Tots ells, arribats de diversos punts de Catalunya i de catorze comunitats autònomes del país, a banda d’onze països diferents.

Per aquest motiu, el regidor d’Esports de Reus, Jordi Cervera, es mostra molt orgullós de com es va desenvolupar l’esdeveniment. De fet, Cervera manifestava que «des de la regidoria d’Esports tothom s’ha posat a disposició de l’organització per marcar un abans i un després en la història dels Special Olympics».

Cal recordar que els Special Olympics van tornar a Reus 20 anys després de celebrar els Jocs del 96, una competició esportiva que es desenvolupava en diverses disciplines, com ara tennis, pàdel, natació, bàsquet, gimnàstica rítmica i proves motrius.

Voluntariat

Cal destacar l’èxit de participació dels voluntaris, superant les necessitats inicials d’inscripció. Un total de 468 voluntaris i voluntàries van voler aportar el seu granet de sorra en la celebració dels Jocs. Les seves tasques van ser molt variades. Des d’atendre i acompanyar delegacions, fins a donar suport a les proves esportives, passant per traducció, gestió i resolució de dubtes.

Paral·lelament a la competició esportiva, els programes de salut es van instal·lar al Centre Cívic Migjorn. Més de 500 esportistes van passar les revisions clíniques gratuïtes dels programes de fisioteràpia (FUNfitness), podologia (Fit Feet) i hàbits saludables (Health Promotion). El programa de salut (Healthy Athletes) està especialitzat en les patologies habituals de les persones amb discapacitat intel·lectual i en l’atenció mèdica a aquest col·lectiu.

Els Jocs van ser possibles gràcies a la bona entesa de l’Ajuntament de Reus i Special Olympics España, organitzadors dels Jocs. Els quals han comptat amb el suport de Fundación ONCE, Plena inclusión i la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria General de l’Esport.

tracking