Diari Més

Poliesportiu

Tret de sortida als Special Olympics Reus 2016 amb uns 800 esportistes

La competició va arrencar ahir a diferents clubs de la ciutat en 6 disciplines

Una imatge de la natació, , a la piscina del Reus Deportiu.

Tret de sortida als Special Olympics Reus 2016 amb uns 800 esportistesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta edició 2016 dels Special Olympics, un esdeveniment que torna a Reus 20 anys després que la ciutat l’acollís per primera vegada, va inaugurar aquest dijous la competició amb els preliminars, repartits a diferents clubs de la ciutat que acullen aquests dies proves en fins a sis disciplines. Els primers esportistes, un total de 800 que prenen part en la cita, havien començat a arribar a la capital del Baix Camp aquest dimecres i s’allotgen a les instal·lacions de PortAventura. El regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el director dels Special Olympics, Enric Blesa, van ecarregar-se personalment de supervisar que l’arrencada tingués lloc en un clima d’il·lusió i d’emoció. Avui al vespre tindrà lloc la inauguració dels Special Olympics Reus 2016, que es portarà a terme també a l’espai del parc temàtic i serà exclusiva per als esportistes.

En total, el que serà l’esdeveniment del seu àmbit més rellevant a Europa enguany, espera un miler de persones entre els mateixos participants, entrenadors i caps de delegació, i comptarà amb representació del Marroc o la Xina, a més de la de 15 països europeus. El saló de plens de l’Ajuntament de Reus acollia aquest dimecres una recepció institucional en què l’alcalde, Carles Pellicer, rebia de mans dels participants la flama olímpica. La cerimònia d’inauguració tindrà lloc fins la nit d’aquest divendres 25 de novembres, i es desplegarà, a porta tancada, al Gran Teatre Imperial de la Xina de PortAventura, on s’oferirà un passi de l’espectacle de nadal del parc, Navidad con amor.

La cloenda, amb Los Manolos

La cloenda, oberta al públic, està prevista per a diumenge a la una del migdia. Inclourà, tal com desvetllava aquest dimecres el director general Special Olympics i director dels jocs Reus 2016, Enric Blesa, una actuació de Los Manolos, que ja han posat ritme a anteriors edicions de l’esdeveniment i han volgut sumar-se a la celebració a Reus. Blesa mostrava aquesta setmana «tota la confiança dipositada en l’equip organitzador de Reus Esport i Lleure (Rellsa), amb Jordi Bros al capdavant».

Les sis disciplines esportives que s’exhibiran als jocs són bàsquet –masculí, femení i unificat–, natació, tennis, un clínic de pàdel, gimnàstica rítmica i proves motrius. Ahir van començar les proves preliminars i a partir de dissabte a la tarda es lliuraran premis. Una particularitat dels Special Olympics és que tots els esportistes s’enduen una medalla de participació. Cervera destacava aquests dies la «il·lusió» davant el tret de sortida a aquest esdeveniment i posava també l’accent, més enllà de la qüestió esportiva, en «el valor, a nivell de promoció, que acollir-la tindrà per a la ciutat de Reus. L’impacte econòmic és incalculable».

De tenir cura que a l’esdeveniment tot surti tal com està programat s’encarregaran els 468 voluntaris que donaran suport al desenvolupament dels Special Olympics, amb un important paper en el desenvolupament de tot plegat. Special Olympics és un moviment internacional que vol brindar oportunitats de millora a les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport. A través de l’esport les persones amb discapacitat intel·lectual descobreixen fortaleses, habilitats i èxits.

tracking