Diari Més

Reus-Nàstic: Un equip que pot tornar a la zona 'play-off' contra un que vol fugir del foc

Els reusencs desitgen trencar la ratxa de tres partits sense guanyar, mentre que els tarragonins volen abandonar el «fanalet vermell»

Alberto Benito, lateral dret del Reus, durant el partit contra el Rayo Vallecano a l'Estadi.

Reus-Nàstic: Un equip que pot tornar a la zona 'play-off' contra un que vol fugir del focOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer derbi entre CF Reus i Gimnàstic de Tarragona en categoria professional també serà un partit en el qual s’enfrontaran un equip que està situat per sobre del previst i un altre que compta amb moltes més urgències de les que havia planificat abans de començar la temporada.

El CF Reus ha meravellat en aquest primer terç de la temporada. Tot i ser un nouvingut i tot un novell a la Segona Divisió A, ha aconseguit situar-se a la part alta de la taula classificatòria combinant grans resultats i bon joc. Ara, amb catorze jornades disputades, l’equip que entrena Natxo González està travessant una petita crisi de resultats, però el gran inici de temporada l’ha ajudat a situar-se en vuitena posició, amb fins a vint punts sumats.

Els reusencs estan empatats amb l’Oviedo, equip que, setè, marcaria la zona de promoció d’ascens, ja que en ser el Sevilla Atlètic segon i que no pot pujar, està en ascens directe. Llavors, el Girona, tercer i amb 21 punts, seria l’equip que pujaria a Primera Divisió si avui acabés el campionat, amb què, el Reus, amb un punt menys, estaria molt a prop de l’ascens directe.

Encara és molt aviat per parlar d’ascensos, promocions i descensos, però el que està ben clar és que l’equip de Natxo González està rendint molt per sobre del que s’esperava d’ell i, fins i tot, hi ha molts que somien amb lluitar fins el final per una de les posicions que donin dret a intentar l’ascens a la màxima categoria.

Són cinc partits els que ha guanyat el conjunt reusenc, els mateixos que ha empatat, per quatre perduts, tres d’ells en les tres darreres jornades.

El Nàstic mira amunt

Si el CF Reus està rendint per sobre de l’esperat, el Nàstic és tot el contrari. El club que presideix Josep Maria Andreu ha estat en crisi durant la major part del campionat, i segueix en estat crític.

Van haver de passar tretze jornades perquè el Nàstic sumés la primera victòria de la temporada. L’inici de campanya dels de Vicente Moreno va ser nefast, i els va abocar al «fanalet vermell» de la taula classificatòria, posició que volen abandonar aquesta setmana si són capaços de derrotar al CF Reus en el derbi provincial.

La reacció del Nàstic ha arribat a temps i, de fet, segons els resultats que es produeixin aquest cap de setmana, el quadre tarragoní podria abandonar la zona de descens a Segona Divisió B. La gran igualtat que hi ha a la categoria motiva que la diferència de punts entre un equip i un altre sigui mínima.

El Nàstic compta actualment amb tretze punts, dos menys que un Rayo Vallecano que, divuitè, marca la permanència. De fet, la setena posició, que dóna dret a disputar la promoció d’ascens a Segona A, és a set punts dels tarragonins, una distància relativament curta tenint en compte les alçades de temporada en què es troben els equips.

Els de Vicente Moreno han guanyat dos partits en els catorze duels disputats, en els quals han sumat fins a set empats i han patit cinc derrotes.

tracking