Diari Més

El Club Bàsquet Tarragona 2017 es fortifica al pavelló del Serrallo

Els tarragonins volen sumar la tercera victòria consecutiva a casa, demà contra el Navarra

Berni Álvarez dóna instruccions als seus jugadors durant un temps mort.

El Club Bàsquet Tarragona 2017 es fortifica al pavelló del SerralloJC Borrachero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lliga LEB Plata, competició en la qual milita el Club Bàsquet Tarragona 2017, va passant pàgines en el seu calendari i ja s’acosta al primer terç de competició. Vuit jornades disputades i, de nou, la mateixa tònica d’altres anys, màxima igualtat.

Quan encara no s’ha complert el primer terç de la competició, cap equip roman ja invicte, i tots els conjunts que militen a la categoria han aconseguit sumar victòries. Tan sols dos triomfs separen al cinquè classificat, el Xuven Cambados, i al tretzè, el Club Bàsquet L’Hospitalet.

Si la competició acabés avui mateix, el primer jugaria el play-off d’ascens amb factor pista a favor en la primera ronda, mentre que el segon descendiria a Lliga EBA. Es tracta d’una igualtat que es fonamenta en una dinàmica molt clara, la dificultat d’aconseguir triomfs fora de casa. Ara com ara més del doble de triomfs locals (44), enfront de triomfs visitants (20).

Després d’un inici amb dubtes, marcat per la mala sort en la derrota en la pròrroga contra Sammic i en un calendari complicat, que incloïa la visita al Serrallo del Coviran Granada, capdavanter de la competició, el Club Bàsquet Tarragona 2017 ha començat a fer-se fort en el Serrallo, dues victòries consecutives davant del seu públic en dos bons partits. Alcázar i Valladolid han doblegat el genoll davant un CBT que va jugar amb confiança, intensitat i encert davant de la seva gent.

La principal diferència radica en la confiança de cara al cèrcol. L’equip que entrena Berni Álvarez anota una mitjana de 68 punts per partit lluny de casa, uns números que es disparen fins a 74 en el Serrallo. En l’aspecte defensiu la mitjana s’igual molt més. 73,5 punts encaixats fora de casa per 72 en el Serrallo. Encara que el percentatge d’encert és molt semblat (40% fora de casa, 41% a casa), la principal diferència està en el nombre de tirs intentats. 4,2 tirs a cistella més en el Serrallo que lluny de casa.

Aquest dissabte, el CBT tindrà una nova oportunitat per seguir creixent a casa. A les set de la tarda el Basket Navarra visita el pavelló del Serrallo davant un CBT que vol sumar la tercera victòria consecutiva a casa, i visitar una setmana després la pista de l’Albacete Basket amb aspiracions de play-off.

tracking