Diari Més

Els presidents de CF Reus i Nàstic animen les aficions a traslladar el 'fair-play' a les grades

Xavier Llastarri i Josep M. Andreu coincideixen en limitar la rivalitat a l’àmbit esportiu i afronten «amb satisfacció» un «derbi històric»

Xavier Llastarri

Els presidents de CF Reus i Nàstic animen les aficions a traslladar el 'fair-play' a les gradesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Llastarri, president del CF Reus Deportiu

A un president a qui «li ha tocat picar tanta i tanta pedra» durant aquests quatre anys i «la feinada de mantenir-se a Segona B», assistir al primer derbi de la història a la categoria de plata l’ha convertit en un roig-i-negre més «pletòric de satisfacció» i que «espera el partit amb moltíssimes ganes». Xavier Llastarri viu les darreres hores abans del CF Reus-Nàstic de Segona «content perquè la ciutat pugui gaudir d’aquest partit, un duel de rivalitat» i convençut que els seus fusbolistes «estan entusiasmats i es deixaran la pell per la victòria».

Aquesta impecable arrencada de campanya no ha fet el CF Reus ni els seus representants, els quals «fa molts anys que estem aquí, coneixem com és el futbol i mantenim els peus a terra», perdre de vista «el nostre objectiu, que passa per la consolidació a Segona Divisió. Quan hàgim aconseguit aquests 46-48 punts, llavors podrem dir que ha estat una temporada esplèndida». La calma que ha marcat les primeres passes del conjunt reusenc a la Lliga de Futbol Professional (LFP), «la continuarem tenint» perquè «aquesta és una categoria molt dura, queda molt per davant i no té cap valor, almenys ara, estar més amunt o estar a baix».

Seguir alimentant el compte roig-i-negre i fer-ho a costa de l’equip veí significaria «haver guanyat el Nàstic al primer derbi a Segona i sumar tres punts importantíssims per posar-nos amb 23 en un partit històric per a la província». Amb tot, el derbi no representa per al president Llastarri «un dels partits que més il·lusió em facin». I és així perquè, des que el play-off quedés resolt davant el Racing, «estic vivint un somni i no espero més d’un que d’algun altre. Portar el nom del club i de la ciutat a camps de Primera em fa sempre, en cada jornada, moltíssima il·lusió».

«Toca demostrar seny»

Del fair-play de que ambdós oponents han fet gala des que es comencés a parlar del CF Reus-Nàstic, al Baix Camp són conscients que «des d’ambdós costats sempre hem procurat transmetre que això és un partit de futbol, és esport, hi hem de ser i hem de procurar que la gent es comporti com sempre ho ha fet perquè tot puguem gaudir d’un gran espectacle». Després, «un pot guanyar, perdre o empatar, però el que ens toca a nosaltres i també a l’afició és demostrar seny català, i seny de Reus i un comportament que estigui a l’alçada».

Amb les entrades exhaurides a l’espera que els seguidors grana en retirin les seves, i al sostre d’un curs en què l’Estadi rep una mitjana de 3.800 espectadors per cita i com el segon feu de la LFP en ocupació, «estem exultants de veure el camp ple cada diumenge». La resposta de la ciutat als mèrits de la plantilla fa els roig-i-negres «contents per doble partida perquè hem pogut comprovar que hi ha una comunió especial entre l’afició i els jugadors que fa uns anys era impensable». Amb la graderia convertida en «un jugador 12 especialíssim», Reus està demostrant que «com a ciutat es mereix estar en aquesta categoria».

El derbi als ulls de Llastarri «no té favorit: ni ho és el Nàstic per guanyar dos partits seguits ni ho deixem de ser nosaltres per encadenar tres derrotes». No en té perquè «és un partit diferent, de rivalitat, on juguen les emocions i el favorit és l’esport». Quan l’àrbitre xiuli el final, «que guanyi qui tingui sort» i, si pot ser, «que sigui el Reus».

Josep Maria Andreu, president del Gimnàstic de Tarragona

Hi ha poques persones que pateixin tant pel seu equip com ho fa Josep Maria Andreu. El president del Consell d’Administració del Gimnàstic de Tarragona és nastiquer, tarragoní i patidor de mena. Ara bé, sap assaborir bé els èxits, i d’aquests n’ha anat sobrat en les darreres temporades.

Enguany, però, les coses no estan sortint del tot bé al seu equip. Ell, treballa al màxim perquè els bons resultats tornin i, de moment, sembla que ho està aconseguint. Aquest diumenge, serà un dels màxims protagonistes de la llotja de l’Estadi. Seurà al costat de Xavier Llastarri i viurà, el que per a ell serà «un derbi històric. És la primera vegada que els dos equips més importants de la nostra província juguen entre ells en categoria professional, i crec que és un motiu d’alegria perquè això significa que s’estan fent les coses bé».

Tot i que els dos clubs han demostrat des de sempre una gran rivalitat a tots els nivells, Josep Maria Andreu té ben clar que això no va més enllà d’un partit de futbol i d’una competició oficial ja que, segons les seves paraules, «serà un derbi de màxima rivalitat esportiva».

La campanya 2015-16 va ser una de les més espectaculars de la història del Nàstic. Les alegries es van repetir una setmana i una altra, i els grana van tenir a tocar la Primera Divisió, en el que hauria representat el tercer ascens en la història a la màxima categoria del futbol a nivell nacional. Tot i això, enguany tot està sortint al revés. En les dotze primeres jornades, els de la ciutat de Tarragona no van aconseguir sumar cap triomf i, en la dotzena de duels, només van ser capaços de fer set punts. «Al Nàstic no li han sortit bé les coses fins ara, no esperàvem, de cap manera, estar en aquesta situació», manifesta el màxim mandatari del Nàstic.

Ara bé, la situació s’ha revertit i, almenys, els homes que entrena Vicente Moreno poden respirar una mica més tranquils. «Afortunadament, portem dues victòries consecutives, i aquesta circumstància ens ajuda a ser optimistes», segons assegura el president dels tarragonins. Tot i això, Josep Maria Andreu no amaga que la situació del seu equip, que és cuer de la Segona Divisió A, és realment complicada, fet que motiva que la importància de la victòria s’incrementi encara més de cara a diumenge. «Anem a Reus a sumar tres punts importantíssims per poder sortir de la complicada situació en la qual ens trobem».

No seran tres punts senzills, ja que el màxim mandatari grana també recorda que «el Reus ha protagonitzat un gran inici de temporada, i ells ara mateix estan molt bé».

«No hi ha favorits»

Com sempre fa, Josep Maria Andreu demana que l’afició del Nàstic torni a ser exemplar. Ell espera que acudeixi a Reus la màxima representació de l’afició grana que sigui possible, i alhora desitja que «tota la gent que hi vagi des de Tarragona tingui un comportament exquisit». En aquest sentit, Andreu detalla que «això és futbol, i tothom ha de tenir un comportament exemplar».

Andreu no es vol mullar pel que fa a un favorit diumenge, ja que «en els derbis no n’hi ha mai de favorits, però confio en la victòria del Nàstic». Finalment, sentencia que «m’agradaria que els dos equips compleixin els objectius marcats i que continuïn a la Lliga Professional».

El president grana sap que el que importa és sumar tres punts, sigui com sigui.

Els presidents de CF Reus i Nàstic animen les aficions a traslladar el 'fair-play' a les gradesCristina Aguilar

tracking