Diari Més

Máyor tornarà a Alcorcón a una diana del seu rècord amb l'equip madrileny

Canviar el rol de revulsiu per un lloc a l’onze li ha valgut al punta del CF Reus per marcar 3 gols en 13 jornades

Máyor, en una acció del partit contra el Girona, a Montilivi, aquesta temporada amb el CF Reus.

Máyor tornarà a Alcorcón a una diana del seu rècord amb l'equip madrilenyAniol Resclosa/ Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els porters d’Oviedo, Lugo i Osca ja han vist passar, aquest curs, dianes de Máyor. Un total de tres s’ha adjudicat el davanter alacantí des que s’estrenés al 94’ del pas per Carlos Tartiere, rematant de cap una pilota que li cedia Guzzo en el debut del portuguès. El gol, que va traduir-se en el 0-1 final, tres punts i la primera visita del CF Reus al tercer lloc de la classificació al capdamunt de la qual continua exhibint-se, inaugurava el compte per a Alfredo Juan Mayordomo (Aspe, 1974), enrolat a l’entitat reusenca des d’aquest estiu com una de les tres incorporacions –juntament amb David Querol i Chrisantus– que la direcció esportiva va lligar per garantir-se aquesta estrena plàcida a la Segona Divisió.

Tres encerts, una quarta part dels 12 que atresora l’equip de Natxo González a ritme de gairebé una per cita, que s’acosten al llindar dels que el punta va acumular com a part del vestidor de l’Alcorcón, on va habitar les dues campanyes anteriors al salt a la capital del Baix Camp: Máyor acomiadava la 2014-15 amb quatre dianes al compte i la 2015-16 amb idèntica xifra. La diana amb què iguali el seu rècord podria estar a l’estadi Santo Domingo que el conjunt roig-i-negre trepitja dissabte amb l’objectiu de tornar al positiu. De fet, abans que el pas del líder Llevant per l’Estadi hi deixés el 0-1 a què el CF Reus no va trobar sortida, Máyor encadenava dues jornades consecutives marcant. Ho havia fet contra el Lugo (2-1) i a casa, amb un tret que, al 24’, començava a decantar la cita del costat local abans que el pitxixi Fran Carbia completés la feina. També al feu de l’Osca (2-1), tot col·locant el CF Reus per davant encara al minut 16, amb una avantatge que el rival recuperava en els darrers compassos.

El gol que el va presentar a l’afició roig-i-negra, però, va ser l’aconseguit davant l’Oviedo, en una nit per a somiar que finalitzava en victòria al descompte i amb la sensació d’haver conquerit una altra de les fites que està deixant aquest primer tram de competició. Les estadístiques converteixen al davanter, més caracteritzat igualment per l’aportació en la feina de fons, en el segon màxim anotador de la plantilla reusenca. El llistat d’artillers el completen, amb un sol gol, Edgar Hernández, Folch, Vaz i Alberto Benito. Les 32 recuperacions i les 204 passades que reflecteixen les dades recollides per LaLiga donen mostra de les aptituds de l’atacant d’Aspe.

Com a part d’un atac coral

De la situació de la línia més avançada parlava el tècnic roig-i-negre a principi de temporada, quan subratllava el fet que «no tindrem el màxim golejador de la categoria. A l’equip, el pes dels gols no els portarà un sol jugador, sinó que ha de ser una qüestió coral» com ho estan sent moltes altres en aquesta etapa sota la batuta de Natxo González. L’estadi Santo Domingo es mostra propici, dissabte, per ampliar el compte del CF Reus o de Máyor, que es posarà davant el seu exequip a una sola diana de distància del seus millors registres amb la samarreta groga i disposat a aprofitar les mancances del penúltim classificat. I també la seva progressió personal que el reconcilia amb els seus orígens de golejador: amb 13 jornades ha tingut temps d’anotar el 75% de les dianes que va fer en els dos cursos anteriors i superarà de llarg, si tot segueix com fins ara, aquests registres en tancar la 2016-17.

Més de 700 minuts a la gespa

En tot plegat té molt a veure, també, l’aposta que està fent Natxo González per incloure el nom del punta a l’onze inicial. En el que portem de temporada, Máyor ha disputat fins a 730 minuts, gairebé exactament la meitat dels que va sumar durant tot el primer any amb l’Alcorcón –on desenvolupava un rol més pròxim al de revulsiu, a l’ombra de David Rodríguez– i també una xifra rellevant en relació als 1.876 en què es mantenia sobre el terreny de joc abans de sortir en direcció al CF Reus. De fet, el davanter tan sols ha faltat a tres dels 13 partits de l’equip de la capital del Baix Camp en aquest nou periple a la Segona Divisió i es perfila com un dels jugadors d’atac amb més participació a la plantilla reusenca.

tracking