Diari Més

La miraculosa recuperació de José Carlos

L’extrem va jugar dues estones a la Lliga i el partit sencer de Copa contra el Numància abans de caure per una lesió muscular

José Carlos, entrenant aquesta setmana sobre la gespa de l'annex del Nou Estadi. Ja està preparat per tornar a l'acció.

La miraculosa recuperació de José CarlosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va arribar amb un gran cartell, amb la pressió de ser un dels millors extrems de la Segona Divisió A. José Carlos va ser un dels fitxatges més il·lusionants del mercat d’estiu, un futbolista que va ser gran responsable de què el Gimnàstic de Tarragona no aconseguís l’ascens directe la passada temporada, ja que la seva brillant segona meitat a Llagostera va desdibuixar completament l’equip de Vicente Moreno.

Tot i això, amb gairebé un terç de la Lliga disputada, a José Carlos encara no se l’ha vist gaire. Ha estat per culpa del fantasma que l’ha perseguit durant tota la seva carrera com a professional, el de les lesions. Des que va sortir del Sevilla, aquest jugador no ha tingut una temporada tranquil·la, mai ha gaudit de la regularitat desitjada, i és el que li està passant exactament al Nàstic.

Des del partit de Copa del Rei, contra el Numància, el dia 7 de novembre, José Carlos no ha jugat un sol minut. L’extrem ha caigut de gairebé totes les convocatòries per molèsties musculars i molts ja s’havien oblidat d’ell. No el club, que confia plenament en un futbolista que té un dels millors desequilibris de la categoria, però que portava massa temps lesionat.

No estava previst que el jugador tornés fins dissabte, però Vicente Moreno el va convocar pel duel d’ahir a Gavà, una recuperació que es podria catalogar de miraculosa, ja que no semblava que hagués d’estar llest per a aquest partit. El jugador, però, ja està al cent per cent i, en principi, Copa Catalunya a banda, estarà llest per poder jugar al Nou Estadi contra el Getafe.

José Carlos va desaparèixer, després de moltes setmanes, de l’informe mèdic que facilita el club. Va ser en aquest moment quan tothom, exceptuant els que estan en el dia a dia, que ja ho sabien, va tenir clar que aquest futbolista ja està per jugar al cent per cent. Tant el club com ell saben que els pròxims partits seran clau de cara a conèixer quin serà el futur d’un equip que, tot i que va guanyar el passat diumenge a Miranda de Ebro (0-1), continua situat com a cuer de la categoria, amb només deu punts sumats, lluny de la zona de salvació.

Tant José Carlos com la resta de futbolistes del Nàstic saben que dia a dia, setmana a setmana, estan sotmesos a diversos exàmens i que en el mercat d’hivern hi haurà moviments. Ningú és intocable i, per aquesta mateixa raó, no hi ha motius per poder relaxar-se.

El pas de ronda

Tot i els pocs minuts que ha tingut amb la samarreta del Nàstic, a José Carlos ja li ha donat temps a ser decisiu. L’extrem va ser l’artífex del gol que li va donar a l’equip el pas de ronda a la Copa del Rei. L’andalús va esperar fins a la pròrroga per liquidar el Numància amb un xut llunyà, amb cama esquerra. Va ser en aquell mateix partit, en el qual va jugar 120 minuts, on va caure lesionat i, des de llavors, no se sap absolutament res d’ell.

Abans, va jugar dues estones a la Lliga. La primera, en el partit inaugural, quan va sortir en el minut 51 de joc per intentar revolucionar un partit que estava 0-2 a favor dels gallecs. Al final, van empatar a dos gols. En la tercera jornada de Lliga, José Carlos també va jugar una estona, i també va ser al Nou Estadi. Als 66 minuts va entrar per Giner, i els tarragonins també van sumar un punt.

Una lesió fibril·lar al quàdriceps de la cama esquerra és l’última molèstia que va tenir al Nàstic. Ja està completament recuperat, i ara tocarà tocar fusta per poder gaudir del jugador.

tracking