Arriba la primera victòria al Serrallo (84-69)

El CBT passa per damunt de l'Alcázar

Dani Martínez (en una imatge d'arxiu) ha estat un dels més actius del partit.

Arriba la primera victòria al Serrallo (84-69)JC Borrachero

El pavelló del Serrallo ha viscut aquesta tarda la primera victòria del Club Bàsquet Tarragona 2017, que s’ha desfet del Seguros Soliss Alcázar Básket per un contundent 84-69. Ha estat un gran partit a tots els nivells per part dels tarragonins, un enfrontament molt complet que s’ha acabat de decidir a la segona meitat.

Els visitants només han pogut manar al final dels primers deu minuts, quan han marxat amb un 15-16 favorable, un resultat que ha estat tot un miratge. Aviat han reaccionat els tarragonins i, amb un recital ofensiu, han remuntat de forma eficient. Diego Gallardo, que no havia anotat cap triple en el que va de temporada, n’ha fet tres, de deu intents. Però el gran heroi dels tarragonins ha estat Ferran Torres, qui, amb 28 punts de valoració s’ha convertit en MVP absolut del duel. El següent en aquesta classificació ha estat Orion Outerbridge, amb la meitat de punts, 14.

El segon període ha estat el millor de Ferran, que ha despertat, i ha empès els seus cap el triomf. Ha estat clau un el tir de dos punts de Salim quan acabava el segon quart (38-33). El tercer període ha estat determinant, ja que tres triples d’Orion han ajudat a què l’equip blau marxés 59-48 i que deixés el duel encarrilat i sentenciat. El darrer quart únicament ha servit per rematar la feina.

El Serrallo ha fet molt de goig avui. No s’ha omplert de gom a gom, però ha presentat aproximadament tres quarts d’entrada. El partit ho mereixia, ja que els cebetistes s’hi jugaven molt. Després de tres derrotes de forma consecutiva, només valia guanyar i, per guanyar, què millor que fer-ho davant dels màxims aficionats que sigui possible?

Molt seriosos

Així s’ho va prendre l’equip blau des del principi. Tot i que sempre igualat en el marcador, el CBT va haver d’anar a remolc durant gran part del primer quart. L’avantatge que va situar Salim amb els seus dos punts als tres minuts (6-4) va ser el penúltim a favor dels tarragonins, els quals van veure com el rival marxava 9-14.

Un temps mort de Berni Álvarez va servir perquè els seus despertessin i, gràcies a un parcial de 6-0, se situessin per davant a l’electrònic. Van ser dues safates, de Gallardo i de Xavi Fernández, i un llançament de Marc Gimnénez els que van servir per manar en el marcador. Ara bé, Ferran Torres, que després acabaria sent protagonista en positiu, va fallar dos llançaments sota el pal alt que van motivar que els visitants marxessin 15-16 a l’electrònic.

El segon quart va ser una història completament diferent. El mateix Ferran va fer-se l’amo absolut de la pista. De fet, va arribar al descans amb 13 punts i 14 punts de valoració, una autèntica bestiesa després d’uns primers 10 minuts discrets. També va endollar-se Gallardo, qui va anotar el primer triple de la temporada del seu compte particular, que situava els seus amb un 24-19 que es va allargar al 26-19, màxima diferència pels locals, gràcies a un llançament de dos de Ferran Torres.

L’Alcázar, però, va reaccionar i va igualar les forces (26-26), una situació que no va agradar gens als locals, que van omplir-se de coratge per tornar a comandar. Un 2-1 de Ferran va acabar amb el 36-30. Santonja va retallar distàncies amb un triple, però una safata de Salim va posar el 38-33 amb què es va arribar al descans.

Millor encara després del descans

La bona dinàmica de la primera meitat ha continuat a la segona. Orion ha demostrat la seva millor versió, i ha iniciat el tercer quart amb un triple. Però no ha estat l’únic de l’americà, ja que n’ha encistellat tres. Un més ha anat a càrrec de Diego Gallardo. Cada vegada que el rival intentava acostar-se a l’electrònic, apareixia un jugador local per contrarestar l’atac amb un triple. Així, tot i les envestides de l’Alcázar, han estat els blaus els clars dominadors.

De fet, el tercer període ha estat realment tranquil. Fins i tot el públic s’ha relaxat, conscient que havia d’agafar forces per celebrar la primera victòria de la temporada al Serrallo. El resultat a deu minuts del final era de 59 a 48.

I, el darrer quart, ha començat com el tercer. Amb un triple però, en aquest cas, de Gallardo, qui s'ha tret l’espina que tenia amb els llançaments de tres punts, i ho ha fet de la millor manera. Manava el CBT per 62 a 48 i l’Alcázar, que no volia rendir-se, ha iniciat una tímida reacció que s’ha quedat en el 64-56, quan Xavi Hernández ha decidit, amb un triple, tornar a distanciar els seus onze punts per damunt (67-56).

Quedaven 5 minuts i 31 segons, i el club tarragoní havia de limitar-se a mantenir les distàncies. Era complicat, ja que l’exigència del rival anava creixent amb el pas dels segons. El final del partit ja s’ha convertit en tot un festival per al CBT. A partir del triple de Xavi Hernández, que establia el 67-56, han arribat les cistelles, una rere l’altra. Dani Martínez, amb un llançament de tres, ha establer el 78 a 59 que, amb un +19, establia la màxima distància en el marcador. El 80-60 d’instants després encara aportava un +20 que posava de manifest el que ha significat el darrer quart.

Ha tingut els seus minuts Oriol Besora, qui s’ha pogut acabar de lluir juntament amb la resta de companys. Al final, un 84-69 que donava pas a l’Amparito Roca a la pista del Serrallo, que vivia la primera victòria de la temporada.