Diari Més

La maleïda dotzena jornada

Santi Castillejo i Luís César van ser destituïts després d’aquesta data; el club confia en Vicente Moreno, però un mal resultat diumenge contra el Mallorca podria precipitar un canvi a la banqueta, tot i que ell no sigui el culpable del que està succeint

Vicente Moreno.

La maleïda dotzena jornadaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dotzena jornada s’ha convertit en la més escollida pel Gimnàstic de Tarragona per canviar els inquilins de la banqueta. Luis César va ser destituït després de la dotzena jornada en l’etapa a Primera Divisió i a Santi Castillejo li van mostrar la porta de sortida després de dotze partits jugats, a Segona B.

Precisament, aquest cap de setmana es disputarà la dotzena jornada del campionat lliguer, i el Nàstic viu una situació crítica. De moment, no s’ha valorat seriosament un canvi a la banqueta, encara que un mal resultat podria precipitar un relleu en la figura de l’entrenador.

Vicente Moreno no està en entredit. De fet, ningú creu que tingui gran part de culpa del que està succeint. Les coses no li estan sortint bé, i mentre que alguns jugadors no estan oferint el seu rendiment, a altres no se’ls veu el pèl i els pocs que estan jugant bé no són suficients, tot té una mala pinta que només pot fer un gir amb l’arribada de victòries. Si el Nàstic cau derrotat contra el Mallorca (diumenge, a les sis de la tarda), el club podria valorar la possibilitat de realitzar un relleu a la banqueta, no perquè no creguin que Vicente Moreno no està capacitat, sinó perquè el futbol té aquestes coses: quan els resultats no són els esperats, és millor canviar a una persona que a 25 jugadors.

Els dubtes que hi ha al Consell d’Administració passen perquè no saben si una persona nova a la banqueta seria capaç de canviar la situació de manera dràstica. Ara mateix, molt hauria de canviar el rendiment dels futbolistes, si el Nàstic vol tenir opcions de salvació i, per tant, es volen mostrar prudents en tots els sentits.

De moment, ningú del Consell s’ha plantejar la destitució de l’entrenador i el mateix Vicente Moreno ja va anunciar la setmana passada que no dimitiria sota cap concepte. Per tant, hi ha calma. Però són massa partits sense sumar cap victòria. Concretament, onze duels sense guanyar, una situació que, en qualsevol altre equip, hauria significat la fulminació de l’entrenador.

A Tarragona encara no hi ha hagut cap canvi en la direcció de l’equip perquè Vicente Moreno ha brillat des de la seva arribada a Tarragona. En la seva primera campanya, va agafar l’equip en zona de ningú a Segona B, i no va pujar a Segona A de miracle. En la segona temporada, el Nàstic va ascendir amb autoritat a la categoria de plata. A la tercera, va finalitzar tercer a Segona A i va estar a res de pujar a la màxima categoria del futbol espanyol. Ara, però, no li estan sortint les coses, encara que ho ha provat absolutament tot: ha donat minuts a tots els jugadors, ha canviat el porter, ha provat tots els sistemes de joc... Cap d’aquestes situacions li ha valgut per arrencar, i ara l’equip està situat en el «fanalet vermell» amb quatre punts menys que el penúltim classificat, l’Alcorcón, i cinc menys que l’Almeria, equip que marca la zona de permanència i conjunt que, precisament, va golejar els tarragonins aquest diumenge (3-0).

Dos casos similars

Luis César va ser el tècnic que va pujar a l’equip a Primera Divisió, en el darrer ascens de l’equip tarragoní a la màxima categoria del futbol espanyol. A Primera, però, el gallec va durar dotze jornades, abans de ser substituït per Paco Flores. L’acomiadament de Luis César es va produir després que l’equip caigués 2-3 contra el Mallorca amb dotze jornades disputades.

A la temporada 2013-14, la derrota a Badalona (2-0) va ser l’últim partit de Santi Castillejo a la banqueta del Nàstic. La paciència del Consell d’Administració es va acabar i el club va contractar a Vicente Moreno, actual tècnic grana. Juan Carlos Oliva, a la campanya 2011-12, va ser cessat com a tècnic després d’onze jornades disputades; Kiko Ramírez, després de la vuitena data en la campanya 2012-13; i Luis César, en la seva segona etapa, a la 2010-11 després de quinze enfrontaments disputats.

tracking