L'eficàcia golejadora als primers minuts ha donat al CF Reus 8 dels 20 punts

Més del 50% de les dianes roig-i-negres han arribat aquest curs abans de la mitja hora; arrencades brillants s’han succeït contra Rayo, UCAM o Lugo

El capità del conjunt reusenc, Ramon Folch, celebra l'1-0 contra el Rayo Vallecano.

L'eficàcia golejadora als primers minuts ha donat al CF Reus 8 dels 20 puntsOlívia Molet

En l’estrena de plata a l’Estadi contra el Mirandés, als 22 segons de cita, Fran Carbia va anotar el gol més ràpid per al conjunt reusenc en el que va de temporada i, també, molt probablement, un dels més matiners a la història del CF Reus. Dissabte, al pas del Lugo pel feu de la capital del Baix Camp, el conjunt roig-i-negre colpejava al minut 24 per primer cop i repetia fita al 26. Dues dianes abans de superar la primera mitja hora de matx valien als homes que dirigeix Natxo González per embutxacar-se tres punts més (2-1), i ja en són 20, que els alcen fins a places d’ascens directe, completades fins ara onze jornades del periple a Segona Divisió.

L’equip juga amb brillants arrencades per manegar una renda mínima gairebé des del principi i afrontar en superioritat tants minuts com li sigui possible aguantar-la. El gol del capità Ramon Folch al 22’ de l’enfrontament amb el Rayo Vallecano (1-1) o els dos que, als minuts 4 i 16 rubricava el mateix Carbia a la Condomina (0-2) resulten bona mostra del plantejament roig-i-negre, llançat a l’atac des del xiulet inicial i que ha obtingut premi en més d’un partit amb l’ambició dels primers compassos.

En parlava el tècnic Natxo González, després del triomf al terreny de joc de l’UCAM Múrcia, quan apuntava l’«eficàcia de cara a porteria contrària en les primeres accions que ens serveix per posar-nos per davant al marcador». L’entrenador del conjunt roig-i-negre destacava la rellevància d’«especialment fora de casa, intentar tenir el control del partit, intentar que no l’agafi el contrari en aquells primers 10 o 15 minuts i que el tinguem nosaltres». «A partir d’aquí, es tracta de marcar i entenem que sempre que hi ha un gol en contra del rival, aquell és el moment de pressionar. No dubtar, no especular, perquè a nivell emocional el rival pateix durant uns instants i és en aquests instants que cal anar a buscar-lo», concloïa Natxo. Almenys 8 dels 20 punts que acumula el conjunt de la capital del Baix Camp en aquest primer quart de Lliga, els ha aconseguit el CF Reus gràcies a gols anotats en els primers compassos.

I en ple descompte

Tampoc a contracorrent aquest pletòric CF Reus ha donat símptomes de feblesa. I és que la primera victòria a la segona màxima categoria del futbol estatal, la que els reusencs sumaven precisament en l’estrena en competició a Son Moix, va ser obra del lateral altafullenc Alberto Benito i va arribar a només un minut del compliment del temps reglamentari. També contra l’Oviedo, en un enfrontament que semblava abocat al 0-0, un cop de cap de Máyor en ple descompte servia als roig-i-negres per acumular un altre triomf. I davant el Cadis: Fran, avui dia màxim artiller de l’equip amb cinc gols en onze jornades, veia porteria al minut 82 per mantenir intacta l’excel·lent trajectòria roig-i-negra, que ara transcorre per la segona plaça de la classificació, en places d’ascens a Primera i a sis punts del líder Llevant.