Diari Més

El CF Reus, en posicions d'ascens directe i tocant de peus a terra

El 2-1 contra el Lugo instal·la els roig-i-negres a la segona plaça; el club en gaudeix «amb prudència»

Ricardo Vaz, Fran Carbia i Máyor, durant un dels entrenaments de la setmana passada.

El CF Reus, en posicions d'ascens directe i tocant de peus a terraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a onze jornades després d’haver posat el primer peu a la Segona Divisió, amb un total de 20 punts al compte i la cinquena victòria a la butxaca, el CF Reus trepitja places d’ascens directe a la màxima categoria del futbol estatal. Ho fa en haver-se tret de sobre el Lugo de Luis César, que visitava l’Estadi conscient que els roig-i-negres «són molt forts al seu feu i ho fan passar malament als rivals». Al conjunt gallec el va fer patir primer Máyor, amb un xut creuat, a passada de Fran Carbia, que feia brillar l’1-0 quan s’havien disputat els primers 24 minuts d’enfrontament. Només dos més tard, el propi Carbia batia José Juan en una acció individual que servia per col·locar un 2-0 que forçava els visitants, amb el 2-1 final, a cedir la segona plaça, ara en mans reusenques. Al club de la capital del Baix Camp gaudeixen del somni amb cautela. Ningú no vol perdre de vista que, «en un moment o altre, com passa sovint amb tots els equips, probablement a nosaltres també ens tocarà travessar una mala ratxa».

La idea la resumia a la perfecció el president Llastarri, dimecres passat en la inauguració de la CF Reus Store que l’entitat roig-i-negra ha instal·lat al passeig comercial El Pallol: «Estem molt contents, lògicament, i ningú ja no ens podrà prendre el que hem guanyat, però amb prudència per seguir tirant endavant». L’ascens la temporada passada i la bona marxa de l’equip ara, que aquí puguin venir equips que mai no havien estat a l’Estadi, és un motiu d’orgull molt gran», explicava llavors Llastarri, que deia que «la gent es comença a identificar amb el Reus i això és una molt bona notícia. S’està despertant la Reusmania, i que duri».

Aquestes, les bones notícies, s’acumulen a un CF Reus que precisament la setmana passada rebia amb entusiasme la reincorporació al grup per part de Chrisantus, David Haro i Vítor –el qual participava en la cita contra el Lugo tornant a deixar una excel·lent imatge–, que tornaven a la disponibilitat després de gairebé tres mesos de competició. La felicitat que es respira al vestidor, i que, com ja va passar en campanyes anteriors, torna a blindar l’equip davant qualsevol inclemència que hagi de presentar-se al llarg del curs, potser haurà repercutit també en l’excel·lent situació de l’equip a hores d’ara. Després de dues jornades a la tercera posició –la que va adjudicar-se després del 0-1 recollit a Oviedo i arran del 0-2 al pas pel terreny de joc de l’UCAM Múrcia– els de Natxo González n’assaltaven la segona amb una aparent senzillesa que amaga la feina darrere un projecte que arrencava tres campanyes enrere i que ara brilla a la Segona Divisió. El triomf del Llevant, ahir al feu del Mirandés i per un més que contundent 0-3, allunya a sis punts, a dues victòries, el lideratge de la classificació.

Prop de 4.000 ànimes a l’Estadi

Els tres punts contra els de Luis César impliquen també una altra qüestió, força més anecdòtica i lògica tenint en compte el rumb de les coses: el CF Reus concorrerà al derbi amb el Nàstic, una cita programada per al cap de setmana del 20 de novembre i a la gespa de l’Estadi, per damunt del conjunt grana a la classificació, tenint en compte els 14 punts que separen ambdós rivals quan resten tres enfrontaments per disputar-se. De moment, al feu de la capital del Baix Camp, aquest dissabte i contra el Lugo es donaven cita 3.992 espectadors, una de les xifres més elevades que està deixant la temporada a Segona Divisió i que han convertit l’Estadi en un dels que exhibeixen majors percentatges d’assistència fins ara.

tracking