Diari Més

Una 'Pink Panther' anomenada Codina per a la porteria del CF Reus

La filla de l’arquer va demanar-li, amb 4 anys, que competís amb l’equipació del color rosa que conserva per acontentar la Clàudia des de l’etapa al Getafe

Badia i Codina van vestir aquest dimecres l'equipació rosa coincidint amb el Dia Mundial contra el càncer de mama.

Una 'Pink Panter' anomenada Codina per a la porteria del CF ReusCF Reus Deportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els porters del CF Reus van recuperar ahir, entre les cinc equipacions de què disposaran aquesta temporada, la d’un simbòlic color rosa coincidint amb la commemoració, aquest 19 d’octubre, del Dia Mundial contra el Càncer de Pit. Un d’ells, de fet, no se l’ha tret els últims sis anys, per motius prou més alegres. El barceloní Jordi Codina, que s’enrolava a l’entitat reusenca aquest estiu procedent del Pafos FC, va estrenar-se com a Pink Panter durant l’etapa al Getafe –on va instal·lar-se entre el 2009 i el 2015– assessorat per la seva filla Clàuda, que llavors feia quatre anys: «A principi de temporada i a l’hora de triar els colors de les equipacions, quan ja n’havia escollit jo alguns, vaig preguntar-li quin li agradaria a ella, i em va dir que volia que anés de rosa. Em van fer una samarreta molt bonica, li vam proposar a la firma dels guants, m’hi vaig sentir molt bé i va ser tot un èxit. A partir d’allò, es va començar a veure el rosa als camps i jo ja no l’he volgut deixar», explicar l’arquer.

La imatge li va valdre a Codina el sobrenom de «Pantera Rosa, la Pink Panter» entre els més propers del seu cercle, una d’aquelles «típiques bromes que comencen amb un tweet, entre amics». Un d’ells va penjar una foto comparant-nos. Alguns dels qui m’escrivien se m’adreçaven així i la cosa se’m va quedar», recorda, i reconeix que «tampoc no em desagrada». El rosa l’ha acompanyat en la trajectòria esportiva recent, al pas pel Getafe però també durant l’aventura viscuda a territori xipriota, on ha viscut les darreres dues campanyes per competir a Apoel Nicosia i Pafos FC. «L’any passat, quan vaig canviar d’equip a meitat de temporada, també van encarregar una samarreta del mateix color perquè la portes. Fa molts anys i preferia no canviar», apunta el meta, convençut que «no és una qüestió de superstició, sinó simplement una cosa que m’agrada i a què estic ara acostumat».

La casualitat de Badia

Es dóna la circumstància que, en arribar al CF Reus, Codina va trobar també el seu color a les equipacions de Kappa que vesteix la plantilla en aquestes primeres i exitoses passes a la Segona Divisió. L’havia escollit, el curs anterior, Edgar Badia, que només l’ha lluït en ocasions puntuals. «Crec que a ell li agrada el blau perquè gairebé sempre que pot fer-ho se’l posa per jugar. Em va agradar, en arribar, veure la coincidència que també n’hagués demanat una de rosa, i ja he avisat que, quan jugui, aquella és la que vull portar», afegeix el porter, que afegeix història a l’anècdota: «als amistosos on he participat aquesta temporada no me la vaig poder posar perquè encara no me l’havien fet». Amb tot, Codina espera l’ocasió per a estrenar-la amb l’escut del CF Reus mentre «intento aportar el meu granet de sorra i donar el millor en el dia a dia i als entrenaments per estar a punt si el míster ho requereix». De moment, «gaudeixo del bon moment de l’equip tocant de peus a terra, en una etapa diferent de la meva carrera i en què estic molt a gust».

tracking