La manca d'encert de cara a porteria està condemnant al Nàstic

Els tarragonins només han estat capaços d’anotar quatre gols en set partits disputats; manca encert, però també generar ocasions

La manca d'encert de cara a porteria està condemnant al NàsticGimnàstic de Tarragona

El Gimnàstic de Tarragona no ha arrencat bé. De fet, ha arrencat molt malament. Amb set jornades disputades, els tarragonins s’han col·locat com a cuers de la Segona Divisió A, una circumstància que no ajuda gens a esperonar a la gent i a convèncer que es pot continuar amb la inèrcia de la temporada passada.

Els factors que han motivat que el Nàstic estigui tan a baix a aquestes alçades de la temporada són diversos. El primer, i més important, és que l’equip que entrena Vicente Moreno no ha estat capaç de guanyar cap partit de tots els que s’han disputat. De fet, sí que n’ha tirat un endavant, però no ha estat en Lliga, sinó que ha estat en Copa del Rei, i va ser a la pròrroga, contra el Numància (1-0).

El segon, i no menys important, que acaba convertint el primer en una conseqüència, és que l’equip no marca gols. Quatre dianes en set enfrontaments són massa poques per a un equip que aspira a consolidar la categoria i, com el curs passat, no renunciar a res sempre que es pugui.

Aquestes quatre dianes s’han marcat en tres partits. O sigui, que el Nàstic no ha vist porteria en més de la meitat d’enfrontaments de tots els que s’han disputat a la categoria de plata.

En el primer duel de la temporada, el que obria la campanya 2016-17, els tarragonins van marcar dos gols. O sigui, que la meitat de les dianes que han anotat ha estat en un únic partit. Un gol més anotat a l’Alcoraz, contra l’Osca, i el quart, va ser el que es va marcar a casa, davant del Llevant, al Nou Estadi.

El Nàstic, però, no és el pitjor equip de la categoria pel que fa a gols anotats. Hi ha dos conjunts que han registrat registres més negatius en aquest aspecte. El Mallorca lidera el rànquing d’equips que menys gols ha marcat a la categoria de plata. Només han anotat dues dianes els illencs en el que va de temporada, tot i que la seva situació és ben diferent, ja que el Mallorca viu fora de la zona de descens a Segona Divisió B. Ara bé, a favor dels illencs també s’ha de remarcar que només han encaixat tres dianes, per les vuit del Nàstic.

L’Alcorcón ocupa el segon lloc de la caixa pel que fa a equips que han marcat menys gols. Amb tres, els madrilenys són avantpenúltims a la taula classificatòria, en zona de descens, igual que el Nàstic.

Empatat a quatre dianes anotades apareixen Getafe i Valladolid, dos conjunts que, igual que el Nàstic, estan decebent, i molt, en aquest inici de temporada.

Per què no marquen?

Els problemes que motiven la manca d’encert golejador del Nàstic són diversos. El primer, és que cap dels tres davanters centre ha pogut encadenar un parell de partits bons de cara a porteria. Álex López, Ike Uche i Stephane Emaná sumen, entre els tres, dos gols. Un marcat pel calafellenc i l’altre pel fitxatge estrella d’aquesta temporada.

Emaná porta algunes setmanes lesionat, i no ha pogut disputar minuts suficients com per demostrar el seu encert de cara a porteria. Uche tampoc ha estat al cent per cent físicament i, aquesta circumstància, es nota en els partits, ja que no demostra la seva qualitat, que hauria de sobresortir. Finalment, Álex López, l’opció que més ha utilitzat Vicente Moreno, només ha marcat un gol i, per molt que lluita i ho intenta, no està encertat de cara al marc rival.

La segona circumstància és que als davanters no els arriben pilotes clares per poder marcar, esfèriques en condicions perquè els homes del davant puguin afusellar el marc contrari. El centre del camp no està funcionant, igual que les bandes, que no són capaces de servir pilotes en condicions. I, a més, Emaná i Naranjo es troben a faltar massa.