Diari Més

El batec de Folch que mou el CF Reus

El roig-i-negre és el jugador de Segona Divisió que més passades fa i l’equip, amb 2.656, el segon en enllaços

Ramon Folch disputa una pilota amb Mojica, un oponent del Rayo Vallecano, en la setena jornada.

El batec de Folch que mou el CF ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’1-0 al 21’ de la cita contra el Rayo Vallecano, un encontre que va congregar a l’Estadi fins a 4.072 aficionats, fa lloc a Ramon Folch dins el llistat de golejadors roig-i-negres. Resulta, també, la primera diana del reusenc a la Segona Divisió i la setena que anota el CF Reus en el que va de temporada: una per partit, de mitjana al minut 58, i quatre a casa per les tres que ha fet l’equip com a visitant.

El migcentre, que travessa la seva quarta campanya al conjunt de la capital del Baix Camp, inaugura aquesta nova etapa a la plata brillant a cop d’estadística. I és que les sis primeres jornades –a l’espera que la Lliga de Futbol Profesisonal (LFP) comptabilitzi les xifres de la cita amb els de José Ramón Sandoval, en la setena– destaquen el cervell del CF Reus com el futbolista que més passades ha realitzat. Fins a 385 de les 50.865 que s’han fet al total de la categoria són obra de Folch i col·loquen els roig-i-negres com els segons que més n’executen, amb un global de 2.656 i tan sols per darrere de l’Oviedo, que n’acumula 2.781. És a dir, prop d’una de cada set vegades que l’equip de Natxo González genera un enllaç, aquest ha sortit de les botes de Folch.

D’aquestes 385 passades, i segons les dades recollides per la mateixa LFP, 55 van ser llargues –amb un percentatge d’èxit que frega el 67%– i la resta, unes 330, curtes. En aquest darrer cas, el percentatge de vegades en què la pilota va anar a parar als peus del company d’equip disposat per a rebre-la ascendeix al 85%.

En general, Folch clava el 82% de les passades que intenta i la majoria, unes 137, són endavant, per 48 que el migcentre va enviar enrere. En aquest curs 2016-17, el reusenc, que llueix el braçalet de capità, ha participat als set encontres disputats que l’han mantingut al verd més de 630 minuts.Pràcticament sempre de la mà de López Garai, titular a tots els partits –amb l’excepció de la visita al Tartiere, aquest dijous– des que posés el primer peu a Reus en el marc del passat mercat d’hivern, procedent del Doka Katokopias xipriota i després que l’entrenador Natxo González l’hagués temptat anteriorment en reiterades ocasions.

López Garai, al ‘top ten’

El top ten de jugadors amb més passades contempla igualment el jugador de Baracaldo. I és que López Garai n’ha firmat, fins al moment, un total de 314, amb una mitjana de 63 i, això és important, amb un partit menys que Folch. Tot i exhibir estadístiques força ajustades, Aritz encerta més connexions a llarga distància que Folch però no tantes de curtes. Ambdós han donat lloc a una de les parelles de ball més consolidades en els darrers mesos al CF Reus, i la seva bona entesa ha servit l’equip per mostrar-se fort al centre del camp també a Segona Divisó i continuar iniciant el seu joc des del darrere. La resta de futbolistes a aquest llistat són, per darrere de Ramo, Trashorras (Rayo), Vitolo (Tenerife), Borja Lasso (Sevilla Atlètic), David Fernández (Oviedo), Carlos Pita (Lugo), Fernando Seonane (Lugo), Carlos Ruiz (Tenerife), López Garai i Cata Díaz (Getafe).

Natxo: «Ell és la intel·ligència»

L’entrenador roig-i-negre Natxo González es pronunciava al desenllaç del CF Reus-Rayo sobre el paper de Ramon Folch i el definia com «la intel·ligència». «Aquest joc, com passa amb tots els jocs, cal entendre’l. Ell ho fa i, amb això, tot li és més fàcil», apuntava el tècnic dels de la capital del Baix Camp, habitualment reticent a destacar les virtuts individuals dels seus futbolistes, i deia que «Ramon Folch és la intel·ligència personificada i per això ens pot donar tot allò que ens dóna». El migcentre ho ha jugat tot des de l’inici de Lliga.

tracking