Diari Més

L'Estadi és el feu de Segona més ple i el vuitè dels 42 de la LFP en ocupació

En els tres primers partits disputats al camp del CF Reus s’han venut, de mitjana, el 75,12% de les localitats

Carbia amb Jorge, a l'Estadi Municipal.

Carbia amb Jorge, a l'Estadi Municipal.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutat i afició corresponen, almenys en aquests primers compassos del curs 2016-17, l’esforç del CF Reus en el salt a la categoria de plata. Disputats cinc enfrontaments amb el conjunt roig-i-negre a la Segona Divisió, el feu de la capital del Baix Camp registra una mitjana d’ocupació del 75,12%. És a dir, tres quartes parts de les 4.350 localitats amb què compta l’Estadi, prop de 3.262 seients, s’han venut cada partit dels tres que l’equip ha completat com a local, davant Mirandés, Numància i Cadis. La xifra destaca l’Estadi com el camp més ple, en percentatge, de la segona màxima categoria i el col·loca vuitè, pel que fa a assistència, al llistat dels 42 que acullen clubs de la Lliga de Futbol Professional (LFP). Només els estadis de Leganés, Athletic, Betis, Sporting, Alavés i Madrid, tots ells de Primera, milloren fins ara els registres roig-i-negres. La darrera mostra, l’entrada del matx contra els d’Álvaro Cervera, que deixava Fran Carbia anotant l’1-0 de la primera victòria del CF Reus a casa davant 3.931 seguidors. I l’equip brillant a la cinquena plaça, empatat a punts amb el tercer i invicte.

Si l’eufòria no afluixa, i tenint en compte que la segona fase de les obres d’adequació del camp com a escenari dels Jocs Mediterranis –iniciada i en marxa des de fa algunes setmanes, amb els primers moviments a les cabines de premsa– contempla el tancament simultani d’un màxim de 500 seients al llarg de la temporada, i que el reusenc és un dels camps més limitats de la categoria,el feu de la capital del Baix Camp podria quedar-se aviat petit per acollir la parròquia roig-i-negra. I és que el gruix dels rivals amb més història amb què mesurarà forces el CF Reus en aquesta campanya a Segona encara no han trepitjat la ciutat i podrien elevar les xifres d’assistència. El proper oponent en fer-ho, el Rayo, que està citat a Reus aquest diumenge a partir de les vuit del vespre en la setena jornada de lliga.

La possibilitat d’ampliar

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Jordi Cervera, ja ha manifestat en més d’una ocasió que, tot i no existir una intenció inicial de fer-ho, l’Estadi ampliarà graderies «si la ciutat ho demana». El conveni per a l’ús de les instal·lacions municipals que una i altra part van signar aquest estiu manté, en principi, el consistori com la figura encarregada de decidir i operar sobre aquesta opció. L’estrena del conjunt que dirigeix Natxo González a la Segona Divisió, a més de col·locar la ciutat al mapa futbolístic estatal –una fita que ja va començar a aconseguir-se amb cites com la de Copa del Rei contra l’Atlético de Madrid i amb l’Avellana Mecànica en joc–, hi deixarà un impacte econòmic proper als cinc milions d’euros, segons un estudi elaborat i fet públic darrerament per la Cambra en col·laboració amb el mateix club de futbol.

tracking