Diari Més

El CF Reus treu el màxim rendiment als cinc primers gols de Segona Divisió

El conjunt roig-i-negre és el que menys ha hagut de marcar per colar-se a la zona alta; Badia iguala registres de Mallorca, Oviedo, Numància i Valladolid

Ricardo Vaz, durant el partit contra el Mirandés, és un dels que ha 'mullat' aquesta temporada.

El CF Reus treu el màxim rendiment als cinc primers gols de Segona DivisióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De les cinc dianes anotades en aquest primer tram de lliga, el CF Reus de Segona Divisió n’ha tret el màxim rèdit possible. A un per enfrontament, el conjunt que dirigeix Natxo González és el que menys gols ha necessitat per colar-se a la zona alta de la classificació de plata. Retalla en tres els del líder Llevant, en sis els onze que acumula el Saragossa i es mira de lluny la dotzena d’encerts que ha portat el Lugo fins a la tercera posició. Els roig-i-negres igualen registres d’UCAM Múrcia, Osca o Tenerife. Però, el CF Reus és cinquè. La clau, perfilar-se, alhora, com el propietari d’una de les porteries més segures: no hi ha ara mateix, a la categoria, un meta menys golejat que Edgar Badia. Els arquers de Mallorca, Oviedo, Numància i Valladolid empaten, això sí, a tres gols en contra amb l’equip de la capital del Baix Camp.

Badia n’ha vist passar un contra Mirandés, Getafe i el mateix Numància, en les primeres passes dels reusencs al futbol professional. Ha mantingut, també, en dues ocasions la porteria buida, davant tot un Mallorca i dissabte passat, en la visita del Cadis a l’Estadi, que va deixar una de les millors entrades de la història recent per al club roig-i-negre amb 3.931 espectadors. L’encaix entre el barceloní i una davantera que comença a traduir la bona feina en victòries –i que aquesta cinquena jornada en quallava la primera davant la seva afició, gràcies a un golàs de Carbia a vuit del compliment del temps reglamentari– ha traslladat l’equip a una prometedora cinquena plaça de què cal gaudir i fan visible l’empremta de l’entrenador a una plantilla que ha variat prop del 50% dels seus integrants aquest estiu, en el pas cap a la Segona Divisió.

Mantenir la identitat

La rendibilitat del joc ha estat, des que iniciés aquesta segona etapa a la banqueta roig-i-negra, senyal identitari de Natxo González. El tècnic ha transmès al vestidor, tot i la reforma del salt de categoria, el seu caràcter, i avança en competició amb idees similars a les que va deixar entreveure a la Segona B. El resultat, en xifres, cinc gols a favor i tres en contra que col·loquen el CF Reus, sota el prisma més prematurament eufòric, en places que donen accés a la disputa del play-off d’ascens a la Primera Divisió, encara amb 37 jornades que signifiquen gairebé tota la temporada per davant.

En les que ja han quedat enrere, només un jugador ha repetit diana. Fran Carbia, que anotava el primer gol de plata a l’Estadi, contra el Mirandés, aconseguia de nou la fita davant el Cadis i rubricava, amb un 1-0, la primera victòria a què assistia el feu de la capital del Baix Camp aquesta campanya. El lateral Alberto Benito, l’extrem Ricardo Vaz i el punta Edgar Hernández també han marcat en el que portem de curs, encara a l’espera que s’estrenin les noves cares de la plantilla.

tracking