El Nàstic segueix sense rutllar i cau a la zona de descens

Els tarragonins perden 1-0 a Sòria amb gol de Manu del Moral

El Nàstic ha tornat a caure.

El Nàstic segueix sense rutllar i cau a la zona de descensVicente M. Izquierdo

El Nàstic cau derrotat a Sòria contra un Numància que ha estat netament superior i que no ha merescut marxar amb cap punt a casa. Una diana al quart d’hora de Manu del Moral ha estat suficient al Numància per sumar la primera victòria de la temporada i per enviar al Nàstic a la zona de descens a Segona Divisió B.

Els tarragonins han acabat amb deu futbolistes a causa de l'expulsió de Tejera per una dura entrada per darrere a Medina a cinc minuts dle final.

Després de la gran primera part a Alcorcón i d’una segona meitat notable davant dels madrilenys, el Nàstic ha tornat a mostrar la seva pitjor cara, rendit a un Numància més ambiciós en atac i que podria haver marxat amb algun gol més al caseller.

Un únic canvi ha introduït Vicente Moreno respecte el darrer duel de l’equip, el de la derrota a Alcorcón del passat diumenge (1-0). Ike Uche ha entrat com a titular, seient Álex López. La resta, tot igual, amb Saja a la porteria; Valentín, Suzuki, Molina i Mossa en defensa; Tejera i Madinda a la medul·lar; i Muñiz, Cordero i Delgado per davant. El futbolista que s’ha quedat a la graderia, dels 19 convocats, ha estat Mohammed Djetei, que encara haurà d’esperar per poder debutar.

Ha començat bé el Nàstic, millor que el Numància. Uche, intimidant sempre a dalt, ha estat un corcó per als dos centrals del Numància en tot moment. I és que l’africà ha robat un gran nombre de pilotes als integrants de l’eix de la rereguarda soriana, encara que no ha servit per gaire.

El partit ha canviat completament a partir del gol del Numància. Manu del Moral ha rematat de forma genial una centrada des de la dreta de Nacho al quart d’hora d’enfrontament, un gerro d’aigua freda en tots els sentits. I és que la mitja hora restant dels tarragonins ha estat realment dolenta.

El centre del camp del Nàstic ha desaparegut completament del mapa, i ho ha notat la resta de l’equip. Una única vegada ha hagut d’intervenir el meta local, Munir, per desviar a córner una centrada molt tancada en un servei de falta directa. La resta, ocasions locals. A deu minuts del descans, Saja ha salvat el que hauria estat la gran desfeta, el 2-0. El meta ha volat per desviar una rematada de Manu del Moral, que ha rebut una bona centrada des de l’esquerra. Encara n’ha tingut una altra el Numància abans del descans, a càrrec de Julio Álvarez. El mitja punta s’ha trobat amb una pilota a la frontal, ha disparat, però la pilota ha marxat llepant el travesser.

Entra Álex López

Álex López, que havia començat a escalfar a la mitja hora de joc, ha estat el primer canvi de Vicente Moreno. Justament començar la segona meitat, ha donat entrada al punta, deixant al vestidor Miguel Ángel Cordero. Així, el tècnic grana ha dibuixat l’habitual 4-4-2 de les remuntades, el que utilitza quan el gol es converteix en una urgència.

Muñiz i Delgado han continuat a les bandes, amb Tejera i Madinda al centre. Al davant, Uche i Álex López com a futbolistes més avançats. El Nàstic ha canviat completament la seva imatge, i s’ha convertit en el dominador del duel. Delgado ha tingut la primera al minut i mig de la represa, rematant una centrada, per baix, que Munir ha pogut desviar.

El tècnic del Nàstic no ha esperat gaire a realitzar el segon canvi. El sacrificat ha estat un gris Delgado, que ha donat entrada a Rharsalla. Més dinamisme a dalt, amb un Nàstic que ha vist com el Numància tornava a agafar el comandament de l’enfrontament. De fet, ha tornat a portar perill el conjunt sorià als 62 minuts, amb un tret creuat des de l’esquerra de Manu del Moral, que ha obligat a Saja a estirar-se molt, per enviar a córner. Tant s’ha estirat que s’ha fet mal, però ha pogut continuar sense problemes. Aquest ha estat el darrer tret de Del Moral, ja que Jagoba Arrasate l’ha canviat, donant entrada a Acuña.

L’entrada de Lobato per part del Nàstic, en l’últim canvi dels visitants, l’equip ha trobat molt més dinamisme en el centre del camp. El ‘9’ del Nàstic ha agafat la pilota quan se l’ha necessitat i ha comandat el seu equip en el mig del camp, encara que el duel s’ha acabat cinc minuts abans del xiulet final. I és que Sergio Tejera ha estat expulsat, merescudament, amb targeta vermella per una dura entrada a Medina amb la intenció de tallar un contraatac del lateral del Numància. Ha entrat amb massa força i per darrere, pel qual, la vermella ha estat merescuda.

Abans de finalitzar el duel, el Nàstic ha tingut l’empat. Ha estat mitjançant Rharsalla, qui ha vist com se li escapava del peu una pilota que li havia caigut rebotada en una centrada de Mossa. Al final, 1-0, igual que a Alcorcón.

FITXA TÈCNICA

NUMÀNCIA

Munir, Medina, Regalón, Callens, Marc Mateu, De Galarreta (Pedraza, 78’), Íñigo Pérez, Julio, Nacho (Escassi, 69’), Manu del Moral (Acuña, 63’) i Valcarce

NÀSTIC

Saja, Valentín, Suzuki, Molina, Mossa, Madinda, Tejera, Muñiz (Lobato, 75’), Cordero (Álex López, 46’), Juan Delgado (Rharsalla, 54’) i Uche

GOLS

1-0, Manu del Moral (15’).

ÀRBITRE

Pulido Santana (Las Palmas). Va mostrar la targeta groga al local Regalón; i als visitants Juan Delgado, Xavi Molina i Lévy Madinda. Va expulsar amb vermella directa Sergio Tejera (85’).