Diari Més

Poliesportiu

Ariana Sánchez i Josep Miquel Bas, millors esportistes de Reus 2016

L’Ajuntament lliura els Premis Esport i Ciutat

La fotografia de família dels premiats.

Ariana Sánchez i Josep Miquel Bas, millors esportistes de Reus 2016Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus va atorgar ahir, en el marc d’una gala celebrada al Pavelló Olímpic a darrera hora del vespre, els Premis Esport i Ciutat 2016, els quals distingeixen esportistes, tècnics i entitats en vuit categories pels seus mèrits durant l’any anterior. El regidor d’Esports, Jordi Cervera, apuntava «l’orgull» de «poder donar els màxims guardons en un esdeveniment de Champions» i recordava la dificultat per discernir els distingits «amb uns paràmetres i un jurat que ha argumentat i ha discutit abans d’arribar a les conclusions» alhora que recordava que els Premis Esport i Ciutat «reconeixen el treball de tota una campanya i cada club aporta el seu esportista com a candidat a endur-se’n un».

Pel que fa a un dels premis més rellevants del certamen, el que guardona el Millor esportista absolut de la ciutat de Reus, aquest va recaure, en dones, en la figura de la jugadora de pàdel Ariana Sánchez, mentre que en categoria masculina se’l va adjudicar el nedador de la modalitat de salvament i socorrisme Josep Maria Bas. En el cas de Sánchez, l’Ajuntament subratlla «la trajectòria d’una esportista reusenca que l’ha portat a assolir en sis ocasions el Campionat del Món de pàdel sub-18». De Bas, el jurat dels Premis Esport i Ciutat 2016 valora «llarga llista d’èxits assolits i la projecció internacional del nedador del CN Reus Ploms». El premi a millor esportista màster va anar a parar a mans de la triatleta del CN Reus Ploms Mercè Margem i del nedador Pitu Casanovas. Els millors esportistes de promoció són Ester Andrade, del Club Taekwondo Koryo Reus i Marcelo Cairo, del Club Nàutic Cambrils.

Llastarri, Natxo i el CF Reus

En la categoria de Pioners de l’Esport, l’entrenador d’atletisme Maria Giró, del CN Reus Ploms, i l’entrenador i directiu del CFA Imperials, Albert Domingo, van ser distingits. En Dirigents de l’Esport, Jaume Agustench, del CFA Imperials, i Xavier Llastarri, president del CF Reus, van rebre premi. L’ascens a Segona va valdre a Natxo González la distinció en Tècnics d’Esport de Competició, junt amb Raúl Martín, del CN Reus Ploms, i en l’esport base van ser reconeguts Leslie Karina, del CN Reus Ploms i Albert Molné, del CF La Salle de Reus.

L’equip From Reus to Hellas i l’Equip Infantil d’Hoquei Patins del Reus Deportiu van guanyar el Premi Valors de l’Esport. El Premi Esport Adaptat va recaure en l’atleta Gerard Descarrega i en l’Escola de Ball Wapachá. Pel que fa al guardó que distingeix els millors clubs o seccions, en esport competició se’l van endur el CF Reus i el Rugbi Femení del Reus Deportiu, i en esport base, la secció de Salvament del CN Reus Ploms i el Grup Xou Juvenil del Reus Deportiu.

tracking