Eliminats, però orgullosos

Un gran Reus cau en la pròrroga contra el Mallorca (1-0) per culpa d’un gol de Brandon en una acció a pilota aturada

Carbia, en una imatge dun duel anterior.

Eliminats, però orgullososLa Liga

El CF Reus diu adéu a la Copa del Rei, però ho fa amb el cap ben alt. Els de Natxo González van donar la cara en tot moment, van ser superiors al Mallorca en moltes compasses del partit, però no van ser capaços de contrarrestar el gol de Brandon als tres minuts d’una pròrroga que se li va fer molt llarga a l’equip del Baix Camp.

Natxo González, ben conscient del que li ve en els pròxims dies, va decidir apostar per molts dels jugadors que no han estat habituals a les alineacions titulars en Lliga. I és que el Reus sap que, tot i que la Copa del Rei és una competició molt atractiva, la lliguera és la que importa, la que realment determinarà en quina categoria juga cada equip durant cada temporada.

Va ser l’equip de Fernando Vázquez el que va sortir amb més força en els primers minuts de joc. Codina va estar a punt de complicar-se la vida als sis minuts de joc conduint massa una pilota. Óscar Díaz estava a l’espera d’una errada per poder prendre-li la cartera i obrir la llauna. Tres minuts després, Héctor Yuste també va intentar sorprendre el meta del Reus. Va ser amb un tret llunyà, que va marxar desviat. Però els del Baix Camp no es van quedar, ni molt menys, amb els braços creuats. Va realitzar la rèplica el club reusenc, amb una acció molt ràpida que va acabar a peus de Querol qui, davant del porter, va disparar massa tou.

Però el Mallorca es trobava molt a gust, i era l’equip que portava la veu cantant a l’equip. Sense pressa, els balears buscaven trenar accions consistents en el centre del camp per, a la mínima, marxar llençats a l’atac, a la cerca d’un gol que els aportés la tranquil·litat. Roigé va connectar amb molta eficàcia un córner que va marxar per un pam per sobre del travesser de Codina. I, com no, els de Natxo González van respondre. De fet, al quart d’hora van disposar de l’ocasió més clara de l’enfrontament. També va ser en un servei de cantonada, quan un futbolista visitant va perllongar amb el cap, i el cuir va arribar a Babic que, també amb el cap, va rematar, obligant a Cabrero a desviar l’esfèrica a córner.

Molt actiu es va mostrar Máyor en atac. Dues ocasions en cinc minuts, en el 29 i en el 34 per intentar posar en problemes a la defensa rival. En la primera d’aquestes accions, el punta va rebre una passada a l’espai i, si no hagués estat per l’oposició d’un central, s’hauria quedat completament sol. En la segona d’aquestes ocasions, Mayordomo va rematar una gran centrada de Migue García, que va acabar a córner. Es creixia, poc a poc, un Reus que començava a creure que era possible repetir la gesta de la jornada inaugural de Lliga.

Ha estat molt bonica la primera meitat, però la segona tampoc l’ha desmerescut gens. Máyor va començar la segona meitat com va acabar la primera, amb molta presència en atac i infligint perill a la porteria contrària. En el 47’, va tornar a disparar, en aquesta ocasió mentre estava caient a terra. No va poder fer mal al rival, però va tornar infligir por. Natxo González va decidir que gairebé una hora de joc era suficient per a un futbolista que acabava de sortir d’una lesió i que va deixar grans sensacions, amb un desgast d’aquest que tant agraden als entrenadors. Edgar Hernández el va subsituir.

Necessitava alguna cosa més l’entrenador del Reus, i va posar tota la carn a la graella amb dos canvis més quan només havien passat vint minuts de la segona meitat. Van entrar Guzzo, que debutava com a futbolista del club reusenc, i Fran Carbia, un dels millors en l’inici lliguer dels roig-i-negres.

La té Dalmau

Ensurt majúscul el que es va emportar l’equip de Natxo González quan, a quinze minuts del final, Dalmau va estar a punt de marcar en un contraatac de llibre que va obligar Codina a sortir de l’àrea per intentar contrarestar l’escomesa rival. El punta del Mallorca, però, no va estar encertat, i va rematar lleugerament desviat. Es va créixer, i molt, el Reus, però no va ser suficient per poder evitar la pròrroga.

Es va trobar ben aviat el CF Reus amb el que menys desitjava: un gol matiner del rival que motivés que els de Natxo González haguessin d’anar a remolc. Va ser en una acció a pilota aturada. Brandon esperava, completament sol, al segon pal, on li va arribar, franca la pilota. La va recollir, i no s’ho va pensar, afusellant el meta rival.

No es va voler rendir l’equip visitant. Després d’uns segons de descans, els obligats per canviar de camp, Guzzo va plantar-se davant de Cabrero i, sense oposició, va llençar la pilota fora. Encara en va tenir una, i de molt clara, el Mallorca. Va ser Dalmau, en el 110’, quan aquest es va quedar sol davant de Codina, però el meta va salvar de forma genial l’1 contra 1.