Un punt i grans sensacions

Un Reus molt superior mereix molt més contra el Mirandés (1-1)

Els reusencs han merescut millor premi.

Un punt i i grans sensacionsDiari Més

El Reus empata contra el Mirandés (1-1) en l’estrena dels de la capital del Baix Camp a Segona A a l’Estadi Municipal. Durant gairebé totes les fases del partit, els locals han estat superiors, comandats per un Jorge que, acompanyat de Carbia, han tornat boja a la rereguarda rival.

Només ha introduït un canvi Natxo González a l’alineació respecte la que va presentar a Mallorca, en l’heroica victòria dels reusencs. Ha sacrificat el basc a Miramón, per donar entrada a Fran Carbia. Més pólvora ofensiva per a un equip que volia impressionar davant de la seva pròpia afició.

I ha estat, precisament, Carbia, el que ha fet embogir a l’afició. Ha estat en la primera acció de l’enfrontament, quan el punta, avui actuant d’enllaç, s’ha desmarcat perfectament i ha vist la cursa de Jorge per banda dreta. L’extrem ha centrat i, per baix, Carbia ha rematat, anticipant-se perfectament al defensor. Havien passat només 23 minuts del primer acte, i el CF Reus ja manava en el marcador.

No podia començar millor per al conjunt reusenc la seva estrena al Municipal. Ara bé, després d’una notícia magnífica, una de no tan bona. I és que Chrisantus ha notat molèsties als cinc minuts i, als deu, ha estat substituït per Edgar Hernández. La lesió ha fet mal als reusencs, que han patit una breu desconnexió que ha aprofitat el Mirandés per anotar l’empat. Fofo, als 14 minuts, ha rebut una esfèrica a l’interior de l’àrea, i no ha fallat, batent Edgar Badia.

No s’ha quedat amb els braços plegats i el mateix Edgar ha obligat a Sergio Pérez a lluir-se. Ha estat en una falta a la frontal que ha intentat col·locar al segon pal, tot i que el meta visitant ha volat, enviant l’esfèrica a córner.

Ha estat el Reus el que ha portat el pes ofensiu del partit, amb més presència ofensiva, encara que el Mirandés, que ha anat despertant, no s’ha quedat enrere. Sobretot, els de Miranda de Ebro han provat sort per banda dreta, on Sangalli ha trobat gairebé sempre la manera de guanyar-li la partida a Ángel.

El mateix Ángel, però, ha estat un dels jugadors més actius, ofensivament parlant, del Reus en tota la primera meitat. Als 28 minuts, una gran acció per la banda, amb dribling inclòs, ha acabat amb una centrada rasa, sense trobar ningú que la rematés. Dos minuts més alt, ha centrat per alt, però Jorge no ha pogut connectar l’esfèrica amb precisió. Jorge i Carbia han ofert una exhibició de qualitat al davant que ha fet que els seguidors de l’Estadi s’aixequessin per aclamar i aplaudir els seus.

Gairebé marca el segon

Carbia ha tingut el 2-1 a les seves botes, però, incomprensiblement, ha fallat. A cinc minuts del descans, ha rebut una centrada per l’esquerra, d’Edgar i, sol, ha rematat desviat a la dreta del porter. No li agradava a Carlos Terrazas el que estava succeint sobre la gespa, i ha realitzat el primer canvi. Kijera ha abandonat el terreny de joc i ha entrar Rupert. El fet que el lateral tingués una groga podria haver condicionat aquesta decisió.

La segona meitat ha començat amb un canvi en el conjunt visitant. Javi Hervás ha deixat al vestidor a Néstor. No es donava per vençut Terrazas, qui ha buscat tornar a sacsejar l’equip per intentar un triomf que no s’estava mereixent tenint en compte el que s’estava veient sobre la gespa. A punt ha estat de marcar un gol estrambòtic Pichu Atienza. El central s’ha trobat l’esfèrica a la sortida d’un córner, i ha rematat amb l’esquena, no gaire desviat.

Jorge ha tornat a fer de les seves als tres minuts de la represa. Una jugada enverinada, pel centre, ha acabat amb paret amb Carbia i un xut, tímid, i desviat a córner. El sud-americà ha ofert un espectacle majúscul en cada ocasió en la qual ha tocat la pilota. Precisament, Jorge ha estat protagonista en el 50’, quan ha estat objecte d’un penal que ha semblat clar, però que l’àrbitre no ha volgut assenyalar. En comptes de fer-ho, ha mostrat la targeta groga al davanter per simular la pena màxima.

Natxo González ha cregut que, a 24 minuts del final del duel, Jorge ja ho havia donat tot, i l’ha canviat per Ricardo Vaz. Frescor en atac per buscar, per bandes, sorprendre al Mirandés. Qui l’ha tingut, però, en el 71’, ha estat Miramón, qui ha rebut una centrada molt passada al segon pal i, amb l’esquerra, no ha pogut batre el porter, que ha pogut desviar el cuir a temps.

Més verticalitat ha volgut trobar Natxo González i, per fer-ho, ha donat entrada a Querol, en comptes de Fran Carbia. No quedava cap canvi per realitzar per part de cap dels dos equips. El domini local s’ha anat diluint poc a poc, fins que semblava que fos el Mirandés el que més s’animés en atac.

Només dos minuts s’han afegit, pels quatre de la primera meitat. Pocs, ja que els reusencs no han tingut temps per passar de l’empat.

Reus: Edgar Badia, Alberto Benito, Pichu Atienza, Olmo, Ángel, Ramon Folch, López Garai, Jorge (Vaz, 65’), Miramón, Fran Carbia (David Querol, 74’) i Chrisantus (Edgar Hernández, 10’).

Mirandés: Sergio Pérez, Kijera (Rupert, 43’), Carlos Moreno, Fran Cruz, Aurtenetxe, Mesa, Eguarás (Pedro, 54’), Néstor (Hervás, 46’), Sangali, Fofo i Guarrotxena

Gols: 1-0, Fran Carbia (1’); 1-1, Fofo (14’).

Àrbitre: López Arroyo (Andaús). Grogues als locals Jorge, Ángel i Pichu Atienza; i als visitants Kijera, Rupert i Aurtenetxe.

Incidències: L’Estadi Municipal va acollir uns 2.000 espectadors.