Diari Més

L'Estadi ultima la posada a punt per acollir el debut del CF Reus a la plata

Operaris treballaven ahir en la col·locació d’una de les porteries i el marcatge de la gespa per rebre el Mirandés

L'Estadi ultima la posada a punt per acollir el debut del CF Reus a la plata

L'Estadi ultima la posada a punt per acollir el debut del CF Reus a la plataOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poques hores de l’estrena com a local del CF Reus a la categoria de plata, s’acceleren les actuacions sobre els darrers serrells que donaran per enllestida la substitució del terreny de joc de l’Estadi. L’empresa encarregada de les obres, Garden Tona SL, hi ha desplegat al llarg d’aquesta última setmana fins a un miler de rotlles de gespa arribada de l’Ebre per cobrir els 7.500 metres quadrats de superfície. La reforma, però, anava molt més enllà, orientada a la preparació del feu roig-i-negre com a un dels escenaris per on passaran els Jocs Mediterranis i amb el principal repte de posar punt i final als problemes de drenatge que complicaven la disputa d’enfrontaments en dies de pluja. Tot i que en un principi els terminis ajustats van fer dubtar que la remodelació estigués plenament enllestida per permetre la celebració del duel entre CF Reus i Mirandés aquest dissabte, en la que serà l’estrena de l’equip de Natxo González a la Segona Divisió davant l’afició, finalment l’Estadi acollirà el matx «sense cap problema», tal com apuntava ahir el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Jordi Cervera.

La materialització del projecte, que s’adjudicava per 372.082 euros amb l’aportació de la Diputació de Tarragona i en el marc d’un procediment que va tramitar-se per la via urgent el passat 27 de maig, ha passat per donar resposta als problemes d’«entollament» a la gespa i de «fongs», que venien donats per la manera en què el terreny de joc va ser construït, a finals dels anys 70. Segons detallava la mateixa memòria, «l’actual sistema de recollida d’aigües es troba malmès, sent deficient l’evacuació que proporciona» i les feines tenien l’objectiu de facilitar que «el terreny dreni correctament per tal de poder jugar amb pluja» i que «el sistema de reg sigui uniforme i eficient».

Nou paviment de seguretat

Així les coses, les millores, no s’han limitat únicament al canvi de gespa –la part més visible– sinó que han inclòs també l’excavació i retirada de les diferents capes que integraven el terreny, la composició d’un nou sistema drenant, un nou sistema de reg, la recollida de les aigües i la connexió a la xarxa, així com un nou paviment perimetral de seguretat i nova gespa natural. Aquest paviment que abans no hi era és un dels requisits per a l’adaptació del camp a la segona màxima categoria del futbol estatal i destaca entre les reformes pel to vermellós que dóna a l’Estadi. L’adequació global es farà en diferents fases i l’Ajuntament anunciava fa pocs dies una inversió de prop de 93.000 euros per tal de fer-la possible. Entre els darrers retocs que es portaven a terme ahir a les instal·lacions de la capital del Baix Camp per tal de deixar-les a punt per a la visita del Mirandés hi havia la col·locació d’una de les dues porteries, que també s’han renovat, i el marcatge de la gespa.

Un segon projecte

Després de l’enfrontament amb el conjunt que dirigeix Carlos Terrazas, hi ha previst l’inici del segon projecte que afectarà a la fesomia de l’Estadi amb motiu de Tarragona 2017. En aquest cas, però, les obres han estat plantificades per a ser compatibles amb l’activitat que hi desenvolupa habitualment el CF Reus. A la segona reforma, la remodelació preveu millores a graderies i accessos, la reconversió en aparcament d’una part del camp de rugbi, l’eliminació de les barreres arquitectòniques al global del recinte, nous serveis i l’ampliació de la zona per als mitjans de comunicació, entre altres. Durant el seu transcurs, no es tancaran alhora més de 500 localitats de les 4.500 amb què compta el feu roig-i-negre, que enguany no ampliarà la capacitat.

tracking