Diari Més

Rem

Quan el rem vol fer-se un lloc a Tarragona

El CN Tarragona creix dia rere dia i aquesta modalitat esportiva és la que més atrau a la gent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Són moltes les modalitats esportives les que es practiquen a l’actualitat. Sempre amb el permís del futbol, l’esport rei, la resta intenten fer-se un lloc en el mercat esportiu, amb més sort o menys. Propostes que duren tot l’any, d’altres estivals, i unes altres que moren en l’intent. El rem, però, s’està fent tot un nom al territori tarragoní, i el Club Nàutic Tarragona és l’entitat que més aposta per ell.

Andrea Mazzanti, responsable del CN Tarragona, aposta pel seu club per iniciar-se, tant al rem, com a d’altres activitats. En aquest sentit, destaca que «el Club Nàutic de Tarragona és l’indret ideal per descobrir el mar. Tarragona té una costa extraordinària, amb moltes possibilitats». Pel que fa a les activitats proposades, segons Mazzanti, «el Nàutic té diverses variants. Una és el rem olímpic, on estem tenint molts èxits. També tenim una àrea que és la vela, i que està oberta a tots els nens que la vulguin practicar. A més, tenim pàdel, gimnàs i classes dirigides de diferents modalitats amb els horaris que creguin convenient aquells que s’hi vulguin apuntar. Tenim piscina i també activitats relacionades amb caminar».

Ella és una de les moltes esportistes que practiquen el rem olímpic, i que s’ensenya al Nàutic: «Jo practico el rem olímpic, que es realitza a la desembocadura del riu Francolí. És una modalitat molt curiosa, i quatre dels nostres esportistes van quedar a tan sols dècimes de segon de poder classificar-se per als Jocs Olímpics». «Al Club Nàutic som més de 40 persones majors de 35 anys les que practiquem el rem», afegeix Andrea Mazzanti.

El CN Tarragona ha estat tota una referència en esports aquàtics tant a nivell provincial, com a nacionals. De fet, segons detalla la responsable de l’entitat de la ciutat de Tarragona, «el primer club nàutic d’Espanya va ser el Club Nàutic Tarragona, i l’equip de rem del club va estar sempre en primera línia». Per un preu de 24 euros al més –classes específiques a banda–, qualsevol s’hi pot apuntar i, segons Mazzanti, «les persones que s’apunten al Nàutic són tants nens, com joves, famílies, o gent de més de 40 anys que vol mantenir-se en forma».

Ella nega que la mar sigui un esport de pijos, ja que «si vols comprar un veler per sortir a navegar, és més car que si vols fer windsurf. Un bot de rem pot costar 1.000 euros, però ningú t’exigeix que el compris. El club te’l facilita si vols entrenar».

Un esport embrionari

El rem, per a Mazzanti, és un esport que encara està per descobrir, una pràctica que necessita que hi hagi molta gent interessada a posar-la en pràctica. «Al rem li falta a Tarragona és que hi hagi més gent que vulgui practicar-lo. Mentre més gent hi ha, més visibilitat té. De totes maneres, els resultats són bestials tenint en compte la gent que el practica», manifesta. De fet, ella es mostra orgullosa perquè «som el quart club d’Espanya, després dels dos de Sevilla i de Banyoles». El seu desig és intentar expandir les activitats de l’escola, de forma que «en el futur més proper, el nostre desafiament és incorporar més nens a l’escola de rem, i poder tenir un bon equip en la modalitat de rem de mar».

Quan el rem vol fer-se un lloc a Tarragona

Quan el rem vol fer-se un lloc a TarragonaCristina Aguilar

tracking