Diari Més

Una inversió de 93.000 euros adaptarà l'Estadi del CF Reus a la Segona Divisió

L’Ajuntament anuncia ara que la gespa estarà instal·lada el dia 17 i el camp, «a punt per al debut el 27 d’agost»

Xavier Llastarri, Joan Oliver, Carles Pellicer i Jordi Cervera, ahir en la reunió al palau municipal.

Una inversió de 93.000 euros adaptarà l'Estadi del CF Reus a la Segona DivisióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CF Reus i Ajuntament posaven ahir, com a mínim sobre el paper, un punt i a banda a les diferències per l’ús de les instal·lacions de l’Estadi que havien desembocat, al desembre del 2015, en una reclamació judicial interposada pel consistori contra la SAD arran d’endarreriments per valor de 227.900 euros en aquest concepte. El president Xavier Llastarri i el màxim accionista i conseller delegar Joan Oliver, del costat de l’entitat roig-i-negra, i l’alcalde Carles Pellicer i el regidor d’Esports Jordi Cervera, per l’Ajuntament, estampaven ahir la rúbrica als convenis que regularan les relacions entre ambdues institucions pel que fa a entrenaments i competició al feu de la capital del Baix Camp i per un període que abraça les temporades 2015-16 i 2016-17. El proper mes de setembre, tal com s’anunciava ahir, se signarà un nou document, de diferent caràcter al que és vigent ara, sobre el qual ambdues parts van declinar desvetllar cap detall però que podria canviar les condicions de l’ús de l’Estadi per al CF Reus de Segona Divisió, amb què es buscarà una «relació estable» i un «conveni específic», en paraules de Pellicer. Amb tot, el consistori feia pública en la mateixa cita una inversió propera als 93.000 euros per materialitzar les primeres adaptacions que exigeix la Lliga de Futbol Professional (LFP) al camp municipal.

La formalització dels dos convenis, que ja van quedar aprovats la setmana passada primer en Junta de Govern Local i, després, al Consell d’Administració de Reus Esport i Lleure (Rellsa), comporta, de retruc i segons confirmen fonts municipals, la «congelació» de la reclamació judicial contra la SAD i culmina el sanejament total de la situació del CF Reus, imprescindible de cara a la seva inscripció a la LFP, el termini per la qual expira aquest 10 d’agost. El president roig-i-negre, Xavier Llastarri, feia manifesta ahir la seva «opinió particular» que «l’ambient enrarit que hi va haver venia per malentesos entre ambdues parts perquè entenc que l’Ajuntament i el CF Reus, el CF Reus i l’Ajuntament, no haurien d’haver acabat als jutjats. Penso que les dues parts hauríem d’haver fet per no arribar aquí, però s’hi va arribar i, ara, amb aquesta firma, comencem el compte des de zero». «Estic molt il·lusionat i optimista», afegia el regidor d’Esports, Jordi Cervera, sobre aquest nou escenari que acaba d’obrir-se. Tot i que ahir no es van donar a conèixer detalls de cap dels dos documents, la setmana passada sí que va transcendir que la seva signatura comportava per al club de futbol el pagament de 170.000 euros anuals per l’ús de l’Estadi i desbloquejava, al seu torn, 120.000 euros pendents de la subvenció de l’Ajuntament per a la temporada 2014-15 i 220.000 euros més per cadascuna de les dues de posteriors.

Escurçar els terminis

Cervera comunicava també que les obres que aquests dies està portant a terme l’empresa Garden Tona SL per la substitució del terreny de joc de l’Estadi deixaran la gespa instal·lada el proper dia 17 d’agost, és a dir, amb deu dies de marge respecte al 27, quan ha de disputar-se la segona jornada de Lliga que significarà el debut del CF Reus davant la seva afició i contra el Mirandés, a partir de les set de la tarda. Tot i que dijous passat Pellicer havia assegurat que imperaria «el criteri de la prudència» i que, si els tècnics desaconsellessin jugar al feu de la capital del Baix Camp «no ho faríem i buscaríem alternatives», el regidor apuntava ahir que Garden Tona ha entès que necessitem tenir el camp a punt el dia 27 i, sis tot acompanya, el podrem estrenar llavors a Segona Divisió». Cervera convidava la ciutat a «empényer l’equip, postar més socis i gaudir del futbol que hi haurà ara a l’Estadi», amb el CF Reus a Segona.

Separació d’aficions i pàrquing

Pel que fa a les millores que seran necessàries per adaptar l’Estadi a la categoria de plata, l’Ajuntament n’executarà ara les més urgents amb una inversió de 93.000 euros i aprofitarà el marge de què gaudeixin els recentment ascendits per completar-ne la resta més endavant. Entre els canvis que viurà el camp de futbol municipal per adaptar-se a les exigències de la RFEF en diferents matèries hi ha la reforma de vestidors i zona mixta, la creació d’un nou espai per als mitjans de comunicació, l’ampliació de les banquetes dels 9 fins als 14 seients reglamentaris, l’habilitació dels accessos per a persones amb mobilitat reduïda o la creació d’un pàrquing de serveis en una part del camp de rugbi que no afecti a la competició.

tracking