Diari Més

Ikechukwu Uche, el desitjat al davant

El nigerià va jugar la segona part de la temporada passada al Màlaga de Primera Divisió cedit pel Tigres mexicà

Uche, durant la disputa d'un partit amb la samarreta del Vila-real, equip amb el qual va triomfar.

Ikechukwu Uche, el desitjat al davantEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ikechukwu Uche és l’home. El punta nigerià és el màxim desig del Gimnàstic de Tarragona per completar una davantera que té molt bona pinta i que aquest estiu ha estat renovada de dalt a baix.

El punta, de 32 anys, seria el fitxatge estrella de la temporada dels tarragonins si es concretés la seva incorporació, encara que les negociacions encara estan en un estat poc madur. Uche va jugar la passada temporada, concretament des del mes de febrer, al Màlaga de Primera Divisió, equip al qual va arribar cedit, procedent del Tigres de la Primera Divisió Mexicana.

Uche és un vell conegut de la Lliga Espanyola, ja que ha militat en diversos equips de la màxima categoria a nivell nacional. Va començar jugant al Ràcing de Ferrol, i d’allí va passar al Recreativo de Huelva, on va actuar en més de 130 partits, en els quals va anotar mig centenar de gols.

Del club andalús va passar al Getafe on, en 65 duels, va veure porteria en 14 ocasions. El va fitxar el Saragossa, on va tenir poc protagonisme, i aquest equip el va cedir al Granada, disputant 34 duels i anotant tres gols. On va tenir més protagonisme, però, va ser al Vila-real, on va ser un davanter clau i molt important. D’allí, va marxar al Tigres mexicà, qui el va acabar cedint al Màlaga.

Tot un trotamóns, però que encara està en edat d’oferir un bon rendiment, un luxe per a qualsevol equip de la Segona Divisió A que estigui a la cerca i captura d’un punta nat i experimentat, capaç d’assegurar una bona xifra de gols al llarg de la temporada.

Actualment, el Nàstic compta només amb dos davanters centres nats. Álex López i Stephane Emaná són els únics dos jugadors que es poden considerar «9». López encara té contracte, tres temporades, amb els tarragonins, i Emaná ha fet el salt des del filial, després de dues bones temporades defensant la samarreta de la Pobla, i amb aparicions al primer equip que han anat acompanyades de gols. De fet, Emaná va ser el gran revulsiu de Vicente Moreno a principis del 2016, quan Álex López i De la Espada (aquest ha fitxat pel Kitchee de Hong Kong) estaven lesionats, i va aprofitar la seva oportunitat. Després, en tornar al filial, no va estar afinat de cara a porteria, tot i que els resultats de l’equip, que va acabar baixant, tampoc el van acompanyar.

Són quatre les baixes que s’han donat aquest estiu a la davantera. Algunes s’han compensat amb les arribades dels extrems José Carlos Rharsalla o Juan Delgado, però encara manca que arribi aquest jugador ofensiu capaç d’assegurar una bona xifra de gols. Respecte a la campanya anterior, no hi són futbolistes de la importància d’Archille Emaná, José Naranjo, De la Espada o Aníbal Zurdo, jugadors que van deixar la seva empremta, cadascú a la seva manera.

Emaná, que ara busca una nova aventura al futbol japonès, va realitzar una gran temporada a Tarragona i va marxar per la porta gran. Quan cap equip apostava per ell, quan ningú creia que podia ser el gran futbolista que havia estat al Betis, el club tarragoní va fer una aposta ferma i el va contractar. El resultat va ser un rendiment òptim per part d’Emaná, futbolista que ha preferit marxar a l’estranger per acceptar una oferta econòmica molt superior a la del Nàstic. Per la seva banda, Naranjo ha marxat al Celta de Primera Divisió per provar sort i per intentar créixer futbolísticament. A més, va deixar 1,5 milions d’euros a la caixa del Nàstic en una de les millors operacions que es recorden a Tarragona.

Pel que fa a De la Espada, a l’illenc no se li va renovar el contracte i, per aquest mateix motiu, va veure’s obligat a canviar d’aires. Una gran oferta de Hong Kong el va convèncer, i l’illenc, tot un ídol a Tarragona, va emigrar al futbol asiàtic. Finalment, Aníbal Zurdo no segueix perquè no va oferir el rendiment esperat i el club va decidir no oferir-li la renovació. Va arribar procedent del futbol mexicà, i no va donar la talla a les ordres de Vicente Moreno.

tracking