Diari Més

Ciclisme

Un torrenc pedalarà 3.700 km per recollir fons per als refugiats

Joan Girol impulsa la ‘VPI Solidària’, el repte de recórrer en bicicleta, sol i en 24 dies, part del perímetre de la península en favor d’Oxfam Intermón

Joan Girol Jasanada

Un torrenc pedalarà 37.000 km per recollir fons per als refugiatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de Torredembarra, de 27 anys i «apassionat del triatló» recorrerà en bicicleta, en solitari i en autosuficiència, part del perímetre de la península ibèrica, en un marge de 24 dies que començaran a comptar el 23 de setembre. Serà llavors quan Joan Girol emprengui camí des de la localitat costanera del Tarragonès per començar a sumar els primers 160 quilòmetres dels aproximadament 3.700 que haurà pedalat un cop completi el global de la ruta. La iniciativa, batejada com a VPI Solidària en referència a aquest Volta a la Península Ibèrica, la impulsa el jove esportista amb un objectiu doble: d’una banda, «recaptar fons per Oxfam Intermón i destinar-los als refugiats» i, de l’altra, «conscienciar tothom sobre aquesta crítica situació humanitària».

Per això, Girol s’ha fixat el propòsit re recollir un euro per cada quilòmetre recorregut i donar, així, 37.000 euros a aquesta fundació sense ànim de lucre en enllestir el circuit circular, que ha de portar-lo de tornada a casa, si no hi ha cap contratemps i segons els terminis que manega, el 16 d’octubre. «Aquest repte va sorgir ja fa alguns anys, però a petita escala i només pensant en el vessant esportiu», explica el triatleta de Torredembarra, que diu que «a mesura que va anar passant el temps, el projecte va començar a agafar una envergadura considerable que em va fer pensar en unir esport i solidaritat». Tot plegat, amb la finalitat de «fer possible que molta gent necessitada en sortís beneficiada».

L’esportista, que reconeix que «aquest vessant solidari serà un plus de motivació i energia per poder assolir aquest repte», recorrerà tota la costa de llevant, la costa andalusa, seguint per la portuguesa fins arribar a Galícia. Un cop allà, el seu particular periple continuarà per la costa cantàbrica i fins a l’interior del país Basc, per tornar des d’aquí al punt de sortida. Joan Girol preveu realitzar una etapa –aquests 160 quilòmetres– al dia, i ha reservat un dia de descans a la setmana. Pernoctarà a l’indret on es trobi al desenllaç de cada etapa en una tenda de campanya.

Sense cap suport logístic

«El recorregut es realitzarà en autosuficiència i, per tant, no hi haurà cap suport logístic extern», apunta aquest torrenc que ha vinculat l’afició a l’esport amb una causa solidària, i que explica que «tot el material necessari per realitzar el repte es portarà damunt la bicicleta». Tothom qui vulgui seguir-lo a través de la seva VPI Solidària tindrà oportunitat de fer-ho a través de les xarxes socials. I és que durant tot el recorregut s’ha planificat un feedback constant mitjançant comentaris, fotografies o vídeos de l’entorn que travessarà Girol en el total dels 37.000 quilòmetres que haurà de pedalar. També es posarà en marxa un blog, sota el mateix nom que porta el projecte, i on es penjaran de forma diària les experiències a l’entorn del recorregut.

Una crida a la societat

«La VPI Solidària no és més que un projecte solidari que, mitjançant aquest repte, té la voluntat d’ajudar els refugiats més necessitats i col·laborar amb Oxfam Intermón fa que aquest objectiu s’assoleixi. Tots els fons que s’aconsegueixi s’invertiran 100% en aquest propòsit», conclou Joan Girol. En el marc d’ampliar la conscienciació i el suport a la causa que persegueix la mateixa iniciativa, l’esportista fa una crida «a totes les entitats públiques a participar en aquest projecte, ja sigui ajudant econòmicament o ampliant la difusió d’allò que aquest busca». La crida també s’adreça a entitats o empreses privades, ja que el triatleta inclourà a la roba que porti durant aquests 24 dies un espai publicitari per a aquells amb què hagi arribat a un acord. «Les persones solidàries també poden interessar-ser per aquest tema, conèixer-lo i fer aportacions econòmiques», afegeix Joan Girol pocs dies abans d’iniciar aquest camí de 37.000 quilòmetres per resseguir la costa de la península ibèrica.

tracking