Diari Més

Una única fitxa lliure per tancar la plantilla del CF Reus 2016-17

​El club fa públics els dorsals amb què competirà l’equip aquesta temporada en què són fixos

El lateral Ángel Martínez i el migcentre Ramon Folch, en primer terme, durant un entrenament.

Una única fitxa lliure per tancar la plantilla del CF Reus 2016-17Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb tot un mes de marge abans que el CF Reus visqui un debut històric com a equip de la Segona Divisió, el tècnic Natxo González té ja a la seva disposició fins a 24 dels 25 jugadors que permet inscriure la segona màxima categoria del futbol estatal, tres més que a la Segona B. Deu són les incorporacions que, fins al moment, ha tancat i anunciat la direcció esportiva roig-i-negra, en aquest segon tram del mercat que succeïa la renovació de quatre peces afegides als onze futbolistes del bloc de l’ascens amb contracte en vigor de la temporada 2016-17. Així les coses, i un cop comunicada l’arribada d’un nou defensa central en la figura de Melli, el vestidor de la capital del Baix Camp, ara amb 24 futbolistes, hauria d’esperar un únic fitxatge, que seria un lateral amb què l’entitat donaria per tancada la plantilla.

Entre els artífexs del salt al futbol professional, seguiran formant part del vestidor aquest curs Edgar Badia, Aitor Embela, Ismael Moyano, Alberto Benito, Ángel Martínez, Ramon Folch, Vítor Silva, Ricardo Vaz, Fran Carbia i David Haro. Cal donar per fetes, tot i que encara no oficialitzades pel CF Reus, les sortides d’Eliseu Cassamá –que s’ha integrat ara a les files del Rio Ave, amb què ja s’exercita i competeix a Portugal– i de Dinis Almeida –propietat de l’AS Mònaco i que l’entitat reusenca no hauria pogut retenir en forma d’una altra cessió tal com pretenia–. Aritz López Garai, Rafa Garcia, Edgar Hernández i Jesús Olmo també hi seran, en haver arribat el passat mes de juny a un acord per renovar amb l’entitat que presideix Xavier Llastarri. Pel que fa a cares noves, Sergi Parés i Ferran Asensio n’han lligat una desena: Jorge Díaz, Máyor, Macky, Migue García, David Querol, Pichu Atienza, Álex Albístegui, Jordi Codina, Jorge Miramón i ara Melli. Aquest últim, que s’enrola al CF Reus procedent del Neftchi Baku PFK de la Primera Divisió d’Azerbaidjan, espera encara el seu debut en pretemporada, en haver arribat tot just dijous passat.

A l’espera d’un lateral

Amb aquests recursos, i tenint en compte els moviments que s’han produït en els darrers dies al vestidor roig-i-negre, les previsions indiquen que l’últim en sumar-se al projecte 2016-17 hauria de ser un lateral. I és que, en aquesta posició, Natxo González disposa d’Ángel i Migue García per l’esquerra i únicament d’Alberto Benito per la dreta, consumada la baixa de Cassamá. El silenci enmig del qual treballa la direcció esportiva no ha propiciat que transcendeixi cap de les alternatives en què s’estaria treballant a hores d’ara a les oficines de l’Estadi reusenc per cobrir aquesta posició, que quedarà compensada també amb la polivalència d’alguna de les peces que s’ha adjudicat el club a la línia més endarrerida.

Res no està, però, lligat encara i el CF Reus no s’ha pronunciat, de moment, sobre el tancament d’una plantilla que hauria d’haver pres ja el gruix de la forma i que treballa per assolir la cohesió necessària abans del tret de sortida a la competició, que tindrà lloc el proper 20 d’agost, dissabte, a partir de les set de la tarda a Son Moix, feu del Mallorca. Llavors, el club de la capital del Baix Camp viurà la primera cita de Segona Divisió a la seva centenària història. El debut a casa tindrà lloc set dies més tard, contra el Mirandés i a un Estadi que es preveu que es trobi enllestit pel que fa al terreny de joc.

Edgar Badia lluirà el 13

Coincidint amb la disputa del primer partit oficial de la temporada 2016-17, el de Copa Catalunya contra el Vilafranca, CF Reus feia públics a través del seu web els dorsals amb els quals competirà la plantilla al futbol professional, i que seran fixes ara, igual com per a tots els equips de la Primera i la Segona Divisió. La normativa que va entrar en vigor l’estiu del 2013 va determinar que, de la Segona B cap a baix, els dorsals serien correlatius, de l’1 al 16, i identificarien els jugadors per a cada cita. La mesura va portar maldecaps a les entitats, tant pel que fa al reconeixement de les noves cares per part de l’afició com al propi de la vestimenta: els clubs es van veure obligats a adquirir diverses talles per a cada dorsal, per tal de poder adaptar-se als onzes de cada jornada.

A falta de segellar aquest últim fitxatge que ha de portar a la capital del Baix Camp un nou lateral, el que ja se sap és que l’arquer Edgar Badia portarà el 13 a l’esquena, el també porter Jordi Codina es reserva el dorsal número 1, David Querol serà l’encarregat de lluir el 7 que l’entitat roig-i-negra va reservar temps enrere a Jordi Pitarque, i Aritz López portarà el 22, el número més elevat entre els que continuen del bloc de l’ascens, mentre que David Haro debutarà a la categoria de plata amb el 17 i Fran Carbia ho farà portant l’11. Melli, que es posava a les ordres de Natxo González dijous passat, és l’únic pendent d’assignació de dorsal, com també la nova incorporació que hauria de servir per donar per tancada la plantilla del CF Reus 2016-17.

tracking